Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is prima weer deze paasweek. De zon zal flink schijnen en het blijft meest droog. Alleen woensdag valt wat tegen met meer bewolking en kans op buien. Vanaf donderdag is er veel zon en wordt het warmer met 18-23 graden. 

De zondag begon fraai in Leiden waar Monique Bormans deze foto maakte.
De start was koud met op veel plaatsen lichte vorst. Jannes Wiersema maakte deze foto in Roodeschool.
Daarna volgde een prachtige dag met veel zon. Jannes Wiersema maakte ook deze foto.
De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

De kou is weer uit de lucht. Onder aanvoering van het krachtige hogedrukgebied Katharina boven Scandinavië wordt met een oostelijke stroming geleidelijk steeds warmere lucht aangevoerd. Op deze maandag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon. Het blijft droog en de oostenwind waait matig en in het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden vrij krachtig, windkracht 5.

De temperatuur loopt op naar 15 graden in het noorden en naar 17 in het zuiden van het land. Alleen op de Wadden, in de Kop van Noord-Holland en langs de Zeeuwse kust blijft het kwik steken bij 12-14 graden. In België wordt het 13-14 graden aan zee en in de hogere delen en 15-17 elders.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en blijft het overal droog. De oostenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig en de temperatuur daalt naar 2-4 graden landinwaarts en naar 5-7 in het westen.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Fruitteler moest voor de 2e nacht op rij beregenen tegen de nachtvorst in Dongen. Alfons Hoek maakte de foto.

Morgen is het prachtig weer met volop zonneschijn. In de middag verschijnt er vanuit het zuiden wat sluierbewolking en in België wordt de bewolking later op de dag dik genoeg voor een enkele bui. Mogelijk krijgt het zuiden van ons land daarmee ook te maken. In het noorden en noordoosten blijft het zonnig.

De wind waait uit het oosten en is matig over land en (vrij) krachtig op de Wadden en de temperatuur loopt op naar 16-18 graden met de hoogste temperaturen in de zuidelijke helft en in België. In het noorden en noordwesten en op de Wadden wordt het 12-15 graden.

Woensdag wordt de minste dag van de week. De bewolking overheerst en verspreid over het land komt het tot enkele buien. De oostenwind waait zwak tot matig en de temperatuur stijgt naar 16-18 graden. Alleen op de Wadden en in het noordwesten blijft het kwik met 14-15 graden weer wat achter.

De verwachte weerkaart voor komend weekend. Bron: wetterzentrale.de

De rest van de week en in het komende paasweekend is het op en top lente. De zon zal volop schijnen met alleen donderdag aanvankelijk nog sluierwolken. De dagen daarna is de lucht over het algemeen strakblauw. Het blijft droog en de temperatuur gaat verder omhoog. Vanaf donderdag en ook in het paasweekend is het op de meeste plaatsen 18-23 graden.

Warm weer met Pasen komt overigens niet vaak voor, maar dat heeft natuurlijk alles te maken met de verschillende paasdata. Dit jaar hebben we ‘geluk’ met de late paasdatum. Vorig jaar viel Pasen drie weken vroeger op 1-2 april en was het met respectievelijk 7,7 en 12,1 graden in De Bilt vrij koud. Volgend jaar zal Pasen vallen op 12-13 april.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat mooi zien dat de temperatuur deze week geleidelijk verder oploopt naar waarden rond de 20 graden vanaf donderdag. Pas vanaf paasmaandag nemen de verschillen tussen de diverse modellen toe.

De kans op neerslag is de komende tijd klein.

De kans op neerslag is de komende tijd klein. Alleen woensdag is er een kans van 45-50% op wat lichte regen. Daarna is er pas weer na Pasen enig neerslagsignaal.

Ton Wesselius maakte deze foto bij het Braassemermeer.

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait uit het oosten en is vanochtend 9-11 knopen. Vanmiddag neemt de wind toe naar 13-14 knopen met uitschieters tot 20 knopen.

Morgen waait de wind wederom uit het oosten en waait met 12-17 knopen. De windvlagen komen tot in de middag uit tussen de 20 en 25 knopen.

De bomen staan mooi in bloei. Ton Wesselius maakte ook deze foto.
Deze foto maakte ikzelf

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen kijken we weer verder naar de aanloop naar Pasen. Voor nu een mooie maandag en graag weer tot morgen.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 420 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier