Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De zon schijnt flink en het wordt warm. Later neemt de bewolking toe en in de tweede helft van de middag volgen vanuit het zuidwesten regen- en onweersbuien met kans op zware windstoten. De temperatuur stijgt naar 23-26 graden. In het lange Pinksterweekend is er een mix van zon, wolken en enkele buien. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden in het westen, naar 20 graden in het midden en naar 21-22 graden in het oosten.

Carel Haveman maakte deze foto in Wassenaar.

Gisternacht viel er lokaal veel regen. In het westen lokaal 40-50 millimeter. Ton Wesselius maakte de foto.

Overdag was er een mix van zon en wolken. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

De vrijdag begint met veel zon. De zonkracht is 6, dus de kans op verbranding is dan ook groot. Er waait een zuidoostenwind en die wind neemt geleidelijk toe naar vrij krachtig. De temperatuur loopt snel op richting 20 graden.

Vanmiddag neemt de bewolking toe en in de tweede helft van de middag (vanaf 15:00 uur) trekt een gebied met fikse regen- en onweersbuien vanuit het zuidwesten over het land. Bij die buien is kans op hagel en zware windstoten tot 100, lokaal 120 km/uur. In het noorden en oosten blijft de zon ook vanmiddag nog flink schijnen. De verwachting is dat de buien rond 18:00 uur liggen op de denkbeeldige lijn Haarlem naar Venlo. Rond 21:00 uur verlaten de buien het noordoosten van het land.

Voor de buien uit wordt het drukkend warm. De temperatuur stijgt naar een (zomers)warme 23-26 graden en de van zuidoost naar zuid draaiende wind is al enigszins vlagerig van karakter.

Vanavond trekt het gebied met flinke regen- en onweersbuien noordoostwaarts over het land en na passage is het droog. Vannacht neemt de buienkans vanuit het zuidwesten weer toe. De temperatuur daalt naar 11-13 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is over land (vrij) krachtig en aan zee hard tot stormachtig, windkracht 7-8.

Morgen wordt een onstuimige dag met in het binnenland een vrij krachtige tot krachtige  en aan zee een harde tot stormachtige zuidwestenwind. Verder is kans op zware windstoten tot lokaal meer dan 75 km/uur. Gaandeweg de dag neemt de wind in kracht af. Het weerbeeld laat een mix van zon, wolken en enkele buien zien. De kans op onweer is overigens klein. De temperatuur is weer duidelijk lager en stijgt naar 17-20 graden.

Zondag, Eerste Pinksterdag, is het een stuk rustiger met een zwakke tot matige zuidwestenwind. De zon schijnt geregeld, maar vooral in de middag is landinwaarts weer een bui mogelijk. Op veruit de meeste plaatsen blijft het echter droog. De temperatuur stijgt naar 19-22 graden met de hoogste temperaturen in het oosten en zuidoosten.

Pinkstermaandag schijnt de zon ook zo nu en dan, maar de kans op buien is duidelijk groter dan zondag met ook weer kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 18-22 graden.

Dan is het weer onder en dan weer boven de 20 graden.

Na Pinksteren blijft het wisselvallig met elke dag kans op enkele buien. De temperatuur stijgt dagelijks naar waarden rond de 20 graden. Mogelijk wordt het later in de week wat warmer, maar dat is nog onzeker.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het vandaag warm wordt met temperaturen ruim boven de 20 graden. Morgen is het een stuk minder warm, maar vanaf zondag is het dagelijks een graad of 20.

Deze foto werd gemaakt door Trijntje van den Berg.

Gaandeweg de dag kwam er steeds meer zon. Ton Wesselius maakte deze foto.

De zon ging ook fraai onder. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 417 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier