Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na de regen van de afgelopen week is iedereen wel een beetje toe aan wat zon. Gisteren kon er alweer even genoten worden van de zon, maar dit weekend doet de zon zeker goede zaken en ook het begin van de nieuwe week start veelbelovend. De klad komt er vanaf dinsdag echter alweer in. Dit lijkt van korte duur, want leek het er gisteren nog op dat het op de lange termijn wisselvallig zou blijven, nu zijn de kaarten anders geschud.

Eindelijk; de zon!

Gisteren was daar dan eindelijk weer de zon. Een groot deel van het land heeft de zon een aantal dagen moeten missen, dus het was wel weer even wennen. Het was nog niet al te warm en zeker de ochtend verliep nog vrij bewolkt en nat, maar de zon geeft toch meteen een andere aanblik. Wat volgde was een vrij heldere avond en nacht. Met niet al te veel wind koelde het ook stevig af. Rond zonsopkomst lag de temperatuur aan de grond enkele graden boven het vriespunt.

De zon was er weer en dus zag het er ook een stuk vriendelijker uit buiten. Foto boven: Meteo Nederland, foto onder: Ton Wesselius.

En met de zon kon er ook weer een zonsondergang vastgelegd worden! Foto van Suzanne Vermulm.

App ons jouw foto 0644978097

Een vrij zonnig weekend

Na de frisse, en lokaal ook wat nevelige, start van de dag komt de zon er op deze zaterdag goed bij. Toch komen lokaal al een paar buien voor. Vanmiddag gaan er stapelwolken ontstaan die, geholpen door een zwakke hoogtetrog, uit kunnen groeien tot een aantal buien. Dat zal vooral in het midden en oosten van het land het geval zijn. Op de meeste plaatsen blijft het wel droog. De wind is zwak tot matig uit het westen- tot noordwesten en de temperatuur loopt dan op naar 17 graden op de Wadden tot lokaal 21 in het zuidoosten.

Hogedruk breidt zijn invloed uit op ons weer vandaag. Een zwakke trog (hier niet ingetekend) veroorzaakt samen met de dagelijkse gang voor enkele buien.

Verspreid over het land kunnen vandaag enkele buien voorkomen.

Zondag verloopt dan weer wel geheel droog. Het is eigenlijk een herhaling van zetten. De meeste zon zien we in de ochtend en in de middag gaan er weer de nodige stapelwolken ontstaan. Deze kunnen ook wat gaan uitsmeren, wat betekent dat de zon toch wat vaker schuil gaat achter de wolken. Het blijft deze keer wel droog. De temperatuur loopt dan op naar 18 tot 22 graden.

Dankzij de verdere uitbreiding van het eerder genoemde hoog blijft het zondag wel helemaal droog. Bij Ierland zien we echter ook al weer fronten liggen welke vanaf dinsdag toch weer ons land zullen aan doen.

Aardig begin van de week

Na het weekend ziet de maandag er heel aardig uit. Het is opnieuw bijna een copy-paste met de zondag. Veel zon in de ochtend, maar in de middag weer de vorming van uitsmerende stapelwolken. De wind is wat meer naar het zuidwesten gedraaid wat dan wel betekent dat het wat warmer wordt. Het wordt dan 20 graden in het noorden tot misschien wel een zomerse 25 graden in Limburg en het zuidoosten van Brabant. Ook dan blijft het zo goed als droog.

Met flink wat zon en met een gunstige windrichting kan het maandag in het zuidoosten zomaar 25 graden worden.

Klein dipje

Dinsdag en woensdag doet het zonnige zomerweer weer even een stap terug. Vanuit het westen bereiken toch weer fronten onze omgeving en dat veroorzaakt vrij veel bewolking en af en toe wat regen of een bui. Dinsdag wordt het dan nog wel een graad of 22, maar woensdag halen we de 20 graden op veel plaatsen niet.

Dinsdag komt er weer wat ruis in het zomerweer en trekt een front over met wat lichte regen of een bui. Het zullen geen grote hoeveelheden zijn.

Er gloort hoop aan de horizon

Vanaf donderdag zien we dan toch weer tekenen van herstel. Een hogedrukgebied lijkt zich in de buurt van ons land te gaan nestelen wat zomerweer in de kaart lijkt te spelen. De zomerse 25 gradengrens komt dan weer in beeld en de zon speelt dan ook weer een hoofdrol. Het is nog wat fragiel en er kan nog veel gebeuren de komende week, maar voor vakantievierders in eigen land zien de langetermijn verwachtingen er al wat positiever uit.

De pluim is al een stuk hoopvoller gestemd (als je van warm zomerweer houdt) dan gisteren. We blijven het de komende dagen volgen.

De komende dagen houden we het in de gaten en als de zomer er echt aankomt, lezen jullie dat uiteraard bij Alpenweerman! Voor nu een heel fijn weekend en geniet van de zon :)!

Foto voorpagina: Aad Hogenboom.

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 617 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier