Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Het hogedrukgebied Ortwin ligt inmiddels boven het zuiden van Scandinavië en zorgt de komende dagen voor vrij warm septemberweer. Een warmtefront behorende bij depressie Xenia bij Italië komt langzaam dichterbij en zorgt ervoor dat de komende dagen de kans op enkele buien gaat toenemen.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Veel zon

Gisteren was het prachtig weer met volop zonneschijn. De start van september was koud met op normale waarneemhoogte temperaturen van 4 tot 5°. Twenthe noteerde op 1,5 meter hoogte 4,5, Woensdrecht 4,7 en Eelde 4,9°. Aan de grond op 10 centimeter hoogte was het nog kouder en kon meetpunt Twenthe de eerste (grond)vorst van het jaar noteren. Het werd -0,4°.

Overdag steeg de temperatuur naar 19 tot 22° met in Stavoren 18,8 en in Arcen en Gilze-Rijen 22,1°. Op veruit de meeste plaatsen werd het 20-21°. In België lagen de maxima tussen de 17 en 22° met in Kleine Brogel 22,0°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Martin Vye uit Wolvega.
Het was prima weer voor de diverse evenementen. Jolanda Bakker maakte deze foto bij het oogstfeest in Zevenhuizen.
Jannes Wiersema maakte deze prachtige foto op een mooie zaterdag.

Fraaie zondag!

Op deze zondag ligt het hogedrukgebied Ortwin boven het zuiden van Scandinavië. De stroming komt dan ook uit het noordoosten en daarmee wordt warme lucht naar onze streken gevoerd.

De zon schijnt volop met vanmiddag de vorming van enkele onschuldige stapelwolken. In het zuidoosten van de Lage Landen verschijnen later meer wolken en die wolken horen bij een warmtefront dat vanuit het zuidoosten langzaam dichterbij komt. Het blijft overal droog en het wordt 20-21° in het noordwesten en op de Wadden en 24, lokaal 25 in het zuidoosten.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder, maar vanuit het zuidoosten neemt de bewolking geleidelijk toe. Het blijft droog en het koelt af naar 13-14°.

Vrij warm met wolkenvelden, in het oosten ook buienkansen

Morgen zijn er vrij veel wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon en dan met name in de westelijke helft van het land. In het oosten neemt morgenmiddag de kans op enkele buien toe en daarbij is ook onweer mogelijk.

De zwakke wind wordt noord en neemt toe naar matig en aan zee naar vrij krachtig, windkracht 5. De temperatuur stijgt naar 21° in het noordwesten en naar 24 in het oosten en zuidoosten en in Belgisch Limburg.

Vanuit het zuidwesten komt een nieuw hogedrukgebied onze kant op. Bron: EC / meteologix.com

Hogedrukinvloeden, maar eerst wisselvallig

Na morgen bevinden we ons een aantal dagen in het overgangsgebied tussen het hogedrukgebied Ortwin en een nieuw Atlantisch hogedrukgebied.

De grens tussen koele maritieme lucht en warme continentale lucht ligt op de Noordzee en deze grens trekt later in de week over onze streken naar het zuiden. Het gevolg is dat de temperatuur later in de week iets zal gaan dalen als we in de koelere maritieme lucht komen, maar omdat we dan onder de vleugels komen van het Atlantische hogedrukgebied nemen de neerslagkansen af en schijnt de zon flink.

Later in de week komen we in koelere lucht als het polaire front over onze streken naar het zuiden is getrokken. De temperaturen gaan dan ook wat omlaag. Bron: meteologix.com

Voordat het zover is hebben we dinsdag en woensdag nog te maken met vrij veel bewolking en regelmatig enkele buien en daarbij is ook onweer mogelijk. De temperatuur stijgt dinsdag en woensdag naar 20 tot 24°. Later in de week komen de maxima uit rond of onder de 20°, maar op termijn loopt het kwik weer op…

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat het allemaal weer mooi zien. De komende dagen is het vrij warm met temperaturen tussen de 20 en 25°. Aan het eind van de week gaat het kwik omlaag en komen we op veel plaatsen onder de 20° uit. Na het komende weekend lijkt het weer warmer te worden..

Deze prachtige foto van de zonsopkomst werd gemaakt door Johan Klos.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is zowel over land als aan zee zwak tot matig met 6 tot 8 knopen.

Morgen wordt de wind noord en neemt toe naar 12 knopen over land en naar 16 knopen aan zee. De windvlagen komen in de buurt van de 20 knopen uit.

Ook deze schitterende foto van de zonsopkomst werd gemaakt door Johan Klos.
Deze prachtige foto van de zonsondergang aan de oevers van de Rotte werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit was het weer voor deze zondag. Morgen zal Daan het weerpraatje voor de maandag verzorgen en ik ben er dan dinsdag weer. Voor nu een mooie dag, fijn weekend en graag tot morgen.

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 459 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer