Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is deze week vrij koud aan de oostflank van een atmosferische krachtpatser van maar liefst 1054 hPa ten noordwesten van Ierland. Met een noorden- tot noordoostenwind wordt (vrij) koude lucht aangevoerd waarin de temperatuur de eerste dagen onder de 10 graden blijft en in de nacht vriest het op uitgebreide schaal.

Later in de week wordt de wind meer westelijk en wordt het iets minder koud. Ook verdwijnt de nachtelijke vorst. Er valt deze week af en toe wat neerslag, maar tot en met het weekend zijn de neerslaghoeveelheden niet groot. In en na het weekend wordt het geleidelijk warmer en daarmee ook een stuk aangenamer. 

De weerkaart voor vandaag
Een stevige noordenwind zorgde voor flink wat golfslag op het Braassemermeer. Aad Hogenboom maakte de foto.
Erica van Leeuwen maakte de foto op een verlaten strand.

Buien, soms met een winters karakter

Op deze maandag trekken van noord naar zuid buien over het land. Vooral landinwaarts is hierbij kans op hagel en natte sneeuw. In het zuiden is het de eerste uren nog vrij zonnig. Vanmiddag wordt het vanuit het noorden overwegend droog met geleidelijk steeds meer en langer de zon. De meeste buien komen dan in het zuiden voor.

Er waait een matige, aan zee en rondom het IJsselmeer een (vrij) krachtige noordenwind. De temperatuur stijgt naar 7 tot 9 graden, maar door de stevige wind voelt het kouder aan.

Vanavond klaart het overal breed op en komende nacht gaat het op uitgebreide schaal vriezen. Op de Wadden, in de Kop van Noord-Holland en in het westen van Zeeland daalt het kwik naar rond het vriespunt, elders vriest het licht en lokaal kan het kwik dalen naar -5 graden.

Morgen veel zon, woensdag in het noorden buien

Morgen wordt een droge dag met volop zonneschijn. Alleen landinwaarts komen stapelwolken tot ontwikkeling. Het blijft koud voor de tijd van het jaar. Normaal is het eind maart een graad of 11, morgenmiddag liggen de maxima tussen 7 en 9 graden. Lokaal in Zeeuws-Vlaanderen kan het 10 graden worden. De wind is matig en waait uit het noordoosten.

In de nacht naar woensdag gaat het nagenoeg overal in het land weer vriezen. De minima komen uit tussen 0 en -5 graden. De laagste temperaturen worden in het oosten en zuiden verwacht en lokaal kan het zelfs matig vriezen met minima rond de -6 graden.

Woensdag is er meer bewolking en in de noordelijke helft is kans op enkele buien. Zo nu en dan schijnt ook de zon. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind en het wordt 8 tot 10 graden.

Albert Thibaudier maakte deze foto.
Suzanne Vermulm maakte deze foto.

Mix van zon, wolken en buien

Donderdag is er een mix van zon, wolken en soms een bui. Donderdagavond neemt de kans op buien toe en ook vrijdag blijft het niet droog, maar ook dan schijnt geregeld de zon. De wind is matig, in het Waddengebied vrij krachtig uit het westen tot zuidwesten en daarmee wordt iets zachtere lucht aangevoerd. Het kwik stijgt op beide dagen naar 9 tot 11 graden.

De pluim met daarin de hoofdberekeningen van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

Weekend zonniger en zachter

In het weekend zijn er perioden met zon. Het blijft op beide dagen droog en de wind gaat uit het zuiden waaien. Daardoor wordt het geleidelijk minder koud. Zaterdag wordt het 10 tot 13 graden en zondag 12 tot 15 graden. Daarmee is de temperatuur redelijk normaal voor begin april. Volgende week lijkt het geleidelijk zachter te worden en mogelijk gaat het kwik richting Pasen in het zuiden en zuidoosten richting 20 graden. Nog niet alle modellen zitten op één lijn, maar daarover wellicht woensdag meer.

De pluim van het Amerikaanse GFS. Er zijn berekeningen die volgende week richting de 20 graden gaan, maar de spreiding is groot. Bron: weerpluimen.nl

Woensdag is er weer een nieuw weerpraatje voor de Lage Landen, dan verzorgd door Ronald. Voor nu een mooie dag en graag tot een volgende keer!

De natuur gaat gewoon door.. Jolanda Bakker maakte de foto.
Ton Wesselius maakte ook een echte lentefoto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 555 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier