Gisteren was het een vrij koude dag met mist en ook de komende dagen verlopen vrij koud met 5-6 graden en vaak mist. In de nacht vriest het licht en voor het gevoel is het toch nog een beetje winter. Vandaag is het bewolkt en is het soms druilerig. De temperatuur stijgt naar 4-8 graden. Vanaf het weekend neemt de wind toe en gaat het kwik omhoog. Maandag is het 10-12 graden.

Monique Bormans maakte deze foto
Jolanda Bakker maakte deze foto

Vandaag komt in het zuiden en zuidoosten eerst mist voor. In de rest van het land is het grijs, bewolkt en nevelig en hier en daar is het druilerig en valt wat lichte (mot)regen. Vanmiddag breekt vanuit het noorden de zon geleidelijk door, maar in het zuiden blijft het grijs en bewolkt met soms wat lichte (mot)regen. De zwakke zuidwestenwind wordt geleidelijk noordelijk en blijft zwak. De temperatuur stijgt naar 4 graden in het zuidoosten en naar 5-7 graden in het zuiden, midden en oosten. In het westen en noorden wordt het 8 graden.

Vanavond en vannacht breiden de opklaringen zich verder over het land uit. In opklaringsgebieden ontstaat weer (dichte) mist. In het zuiden blijft het overwegend bewolkt. De zwakke wind wordt oostelijk en de temperatuur daalt naar 2 graden in het westen en -1 in het oosten.

Suzanne Vermulm maakte deze foto

Rustig en vrij koud

Morgen start de dag in het noorden en midden met (dichte) mist. De mist lost geleidelijk op, maar lokaal kan het tot in de middag duren voordat de grijzigheid is verdwenen. In de middag klaart het vanuit het oosten geleidelijk op, maar in het westen blijft het grijs en bewolkt en laat de zon verstek gaan. De temperatuur stijgt naar 5-6 graden.

Vrijdag begint de dag in het westen, zuidwesten en midden weer met mist. In het oosten en zuidoosten schijnt de zon, maar geleidelijk raakt het overal bewolkt. Het blijft droog en het wordt 5-6 graden.

Zaterdag start de dag regionaal weer met mist, maar vrij snel lost dit op. De rest van de dag is er een afwisseling van wolkenvelden en geregeld zon. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind. De temperatuur stijgt van noord naar zuid naar 6-8 graden. Zondag is er een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. In de loop van de dag stijgt de kans op regen. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en de temperatuur stijgt naar 8-9 graden.

De pluim voor de komende 10 dagen met de opers van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

Volgende week zacht en wisselvallig

Begin volgende week staat er vrij veel wind uit het zuidwesten en daarmee wordt zachte lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 9-12 graden. Maandag lijkt het nog droog te blijven, vanaf dinsdag neemt de kans op regen toe.

Ton Wesselius maakte deze foto

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.