Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is dit weekend vrij koud. Vandaag wordt het niet warmer dan 6-8 graden en is er bovendien kans op (winterse) buien. Morgen wordt het met 8-11 graden iets minder koud. Na het weekend is de kou uit de lucht en wordt het zonniger en warmer. Maandag wordt het 12-16, eind volgende week is het 18-22 graden.

De dag begon al fraai. Ton Wesselius maakte deze foto in Roelofarendsveen.
Monique Bormans maakte deze foto van de zonsopkomst in Leiden.
Gaandeweg de dag kwamen stapelwolken tot ontwikkeling. Aad Hogenboom maakte deze foto in de Bollenstreek ter hoogte van Lisse.

We starten deze zaterdag helder en koud met temperaturen rond en landinwaarts onder nul. De zon schijnt aanvankelijk flink, maar gaandeweg de dag ontstaan er stapelwolken en deze kunnen in het noorden en vooral in het oosten van het land uitgroeien tot enkele buien. Vanwege een ijskoude bovenlucht met temperaturen op 5,5 kilometer hoogte van -34 graden, is er bij die buien kans op hagel en onweer. Ook smeltende sneeuw behoort tot de mogelijkheden.

De wind waait uit het noordoosten en is matig over land en vanmiddag vrij krachtig in de kustgebieden en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 6 en 8 graden. Tijdens stevige buien is het soms maar een graad of 4. In de Ardennen en Hoge Venen wordt het maar een graad of 2 en is er kans op sneeuw.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Vanavond komt het eerst nog tot een bui, maar al vrij snel is het droog en klaart het op. In het zuidoosten verschijnt komende nacht meer bewolking en is er kans op wat lichte sneeuw.

De temperatuur daalt op veel plaatsen naar waarden tussen de 0 en -2 graden. Alleen op de Wadden, in het noordwesten en ook in het zuidwesten en langs de Belgische kust blijft het kwik een fractie boven nul.

Gerda Jakobs maakte deze foto onderweg van Den Haag naar Nootdorp
Trijntje van den Berg maakte deze foto

Morgen schijnt op veel plaatsen de zon en is het droog. In het zuiden komt aanvankelijk nog bewolking voor en in het zuiden van Limburg valt wellicht nog een vlokje sneeuw. In de loop van de dag komen landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling en in het noordoosten is later een bui mogelijk.

De wind waait nog steeds uit het noordoosten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur is met 8 tot 11 graden een fractie hoger.

De verwachte weerkaart voor eind volgende week. Nog steeds ligt er een krachtig hoog ten noorden van onze streken. Bron: wetterzentrale.de

Volgende week is de kou weer uit de lucht. We blijven profiteren van hogedruk ten noorden van onze streken en de stroming wordt wat meer oost. Bij veel zon wordt het maandag en dinsdag 13-16 graden. Alleen op de Wadden en in het noorden en noordwesten blijft het kwik met 10-12 graden wat achter.

De temperaturen gaan de komende week duidelijk omhoog. Het blauw verdwijnt uit de grafiek en het oranje/rood gaat overheersen.

Vanaf woensdag wordt het duidelijk warmer. Bij volop zonneschijn en slechts een geringe buienkans loopt de temperatuur vanaf donderdag op naar waarden tussen de 18 en 22 graden.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur weer duidelijk gaat stijgen. Eind volgende week en ook in het Paasweekend liggen de maxima rond de 20 graden.

Later kwam het hier en daar tot een bui. Jolanda Bakker maakte deze foto.

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait zowel vandaag als morgen uit het noordoosten. De windsterkte is 13 tot 16 knopen. De windvlagen liggen dit weekend tussen de 15 en 20 knopen.

Deze prachtige lentefoto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Jannes Wiersema maakte deze lentefoto.

Dit was het voor deze zaterdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de ontwikkelingen op de diverse weerkaarten in de aanloop naar Pasen. Voor nu een mooie dag, goed weekend en graag tot morgen.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 389 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier