klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het is vandaag en morgen vrij koud aprilweer met temperaturen van 9 tot 11 graden. Daarbij komt het ook tot buien en vandaag is daarbij nog kans op onweer. Vanaf vrijdag zijn de neerslagkansen klein, gaat de zon meer schijnen en gaan de temperaturen weer omhoog. In het weekend is het dan 13 tot 17 graden.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Onder aanvoering van het lagedrukgebied Philipp komt het op deze woensdag tot enkele buien. Vanmiddag kan het in het midden en zuiden van het land bij die buien tot onweer komen. Geregeld schijnt ook de zon en de meeste kans op zon maakt de westelijke helft van de Lage Landen.

De wind waait uit een overwegend zuidelijke richting en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 9 tot 11 graden. In de oostelijke helft kan het hier en daar nog 12 graden worden. Gisteren kon Westdorpe nog stijgen naar 17,0 en Eelde naar 17,5 graden.

Vanavond komt het nog tot enkele buien, maar in het westen en zuidwesten zijn er ook opklaringen. Elders is het bewolkt en vannacht is er in het noorden en oosten kans op wat lichte regen. De zwakke zuidenwind draait naar zuidoost en de temperatuur daalt naar waarden tussen de 0 en 4 graden met de laagste temperaturen in de zuidelijke helft van het land.

De dag begon gisteren op veel plaatsen nog met zonneschijn, maar geleidelijk nam de bewolking toe. Ton Wesselius maakte de foto.
Debbie van Ooststroom maakte deze foto in Stompwijk.
Monique Bormans maakte deze foto van een Jacobsladder.

Morgen is het grijs en bewolkt en in de noordoostelijke helft van het land kan er soms wat lichte regen vallen. Elders blijft het droog, maar een lokale bui is niet uitgesloten. De grootste kans op opklaringen maakt het zuidwesten van het land en het westen van België, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het bewolkt. De zwakke zuidenwind wordt veranderlijk en de temperatuur stijgt naar 9 tot 11 graden.

Trijntje van den Berg maakte deze foto

Na een heldere en vrij koude nacht met landinwaarts temperaturen rond het vriespunt, is het vrijdag prima voorjaarsweer met flink wat zon. Alleen in de noordoostelijke helft blijft de bewolking eerst nog overheersen, maar in de middag gaat ook daar de zon schijnen. Later op de dag neemt vanuit het zuiden de hoge bewolking weer toe.

Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige geleidelijk oost wordende wind. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden op de Wadden en naar 12 tot 15 van noord naar zuid elders. In het zuidwesten en in België kan het lokaal 16 graden worden.

Dit plaatje laat mooi zien of het droog blijft of niet. De komende dagen is de kans op regen niet groot.

In het weekend bouwt hogedruk op boven Scandinavië en de regio IJsland. De stroming wordt oost tot noordoost en de temperaturen gaan weer omhoog. De neerslagkansen zijn klein, maar een lokale bui is niet uitgesloten. De temperatuur stijgt naar 13 graden in het noorden en naar 17 in het zuiden van het land.

Na het weekend neemt geleidelijk de wisselvalligheid weer toe en het wordt daarbij zo’n 12 tot 16 graden.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het vanaf vrijdag weer lenteachtig wordt met stijgende temperaturen. Volgende week nemen de verschillen tussen de diverse modellen toe, maar het Amerikaanse weermodel blijft lenteachtig. De komende dagen natuurlijk meer hierover..

Geleidelijk nam de bewolking toe. Jolanda Bakker maakte deze foto.
Aan het eind van de middag trok er een gebied met regen- en onweersbuien over het land. Aad Hogenboom maakte deze foto.

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait vandaag uit het zuiden tot zuidoosten en neemt toe van 7 naar 13 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 14 en 20 knopen.

Morgen waait de wind ook uit het zuidoosten met 11 tot 15 knopen. De windvlagen liggen tussen de 17 en 19 knopen.

De pinksterbloem staat al in bloei. Suzanne Vermulm maakte de foto.

Dit was het weer voor deze woensdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 394 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer