Advertentie 

Algemene situatie:
Regendepressie Elisabeth is naar het noordoosten weggetrokken en wij profiteren vandaag van een uitloper van hogedruk. Wel is er vandaag een bui mogelijk en tijdens de nachtelijke uren naar morgen kan het regenen op de passage van een front. Tijdens het Paasweekend is het weliswaar vrij koud, maar het lijkt wel overwegend droog te blijven met af en toe zonneschijn.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: geruime tijd regen
Gisteren was het bewolkt en er viel geruime tijd regen. Op een groot aantal plaatsen viel meer dan 10 millimeter, hier en daar zelfs meer dan 20 millimeter, want in Biddinghuizen viel tot gisteravond 20 uur al 23 millimeter.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 7 en 9° met op Ameland maximaal 6,7 en in Den Helder en Wijk aan Zee 6,8°. De toppers waren Twenthe met 9,2, Arcen noteerde 9,3 en Maastricht 9,8°. In België lagen de maxima tussen de 6 en 12°. Chievres kwam uit op 11,6°.

Het was gisteren een natte dag. Joyce Derksen maakte de foto in Gendt.
Ook bij Jolanda Bakker uit Zevenhuizen was het een natte dag.
Gisterochtend was het eerst nog droog in Zevenhuizen. Jolanda Bakker maakte ook deze foto.

Vandaag: enkele buien
Na de kletsnatte woensdag ziet het weerbeeld er op deze Witte Donderdag weer wat beter uit. Er zijn weliswaar wolkenvelden, maar geregeld schijnt ook de zon. Droog blijft het helaas niet, want vooral landinwaarts komt het tot enkele buien en bij die buien kan het ook tot hagel en onweer komen.

De wind waait uit het zuidwesten is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 7 en 9°. In België zijn de maxima wat hoger en liggen tussen de 9 en 11°, alleen in de Ardennen en Hoge Venen blijft het kwik steken bij een graad of 6.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en vanuit het zuidwesten trekt wederom een gebied met regen over het land. De temperatuur daalt naar 1 tot 3° en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Morgen: wolkenvelden, ook wat zon
Morgen is het bewolkt en aanvankelijk valt hier en daar nog wat lichte regen. Geleidelijk wordt het droog en zijn er enkele opklaringen. In de middag neemt de bewolking weer toe en aan het eind van de middag volgen vanuit het zuidwesten enkele buien.

De wind waait matig uit het oosten tot zuidoosten en de temperatuur is duidelijk hoger en stijgt naar 12 tot 14°.

De verwachte weerkaart voor de Paasdagen volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na morgen: vrij koud, maar wel droog
Na morgen vinden we zaterdag op de weerkaart ten zuiden van onze streken een depressie en de stroming komt aan de noordflank daarvan dan ook uit het oosten. Op Eerste Paasdag trekt de depressie verder oostwaarts en tussen deze depressie en een nieuwe op de Atlantische Oceaan komt in onze streken met Pasen een noord tot noordoostelijke stroming te staan.

Omdat we ook te maken krijgen met een rug van hogedruk tussen beide lagedruksystemen in, blijft het droog. Bovendien schijnt geregeld de zon, maar de temperaturen blijven met een noord tot noordoostelijke stroming natuurlijk wel achter bij wat normaal is eind maart, begin april. Normaal mogen we inmiddels al temperaturen van 13-14° verwachten, maar we mogen blij zijn als we de 10° halen.

De verwachte weerkaart voor woensdag. Met een zuidwestelijke stroming wordt zachte lucht aangevoerd. Bron: GFS/wetteronline.de

Na Pasen krijgen we kortstondig een zuidwestelijke stroming aan de oostflank van een lagedrukgebied ten westen van onze streken. De temperaturen komen dan duidelijk hoger uit, maar dit laag trekt later in de week over de Noordzee naar Scandinavië. De stroming draait naar het noordwesten en later naar het noorden. De temperaturen zullen dan weer gaan dalen.

Volgend weekend profiteren we van hogedruk boven onze streken. Bron: GFS/Wetteronline.de

Lenteliefhebbers moeten dit jaar behoorlijk geduld hebben voor aangename temperaturen met steeds maar weer een wind uit richtingen tussen de noord en oost. De neerslagkansen nemen wel af vanwege de mogelijke opbouw van hogedruk.

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur morgen hoger is dan vandaag. Daarna gaat het kwik met de Paasdagen weer naar beneden. Na Pasen wordt het duidelijk warmer en komen we zelf in de buurt van de 15°, maar lang duurt dat niet, want later volgende week is de temperatuurtrend weer dalende en komen we weer onder de 10° uit.

Lekker stampen in de plassen. De foto werd gemaakt door Debbie van Ooststroom in Stompwijk.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig met 6 tot 9 knopen. De windvlagen komen over land uit tussen de 10 en 15 knopen. Aan zee waait de wind met 10 tot 12 knopen en de windvlagen komen uit op 14-15 knopen.

Morgen waait de wind uit het zuidoosten en neemt toe van 7 naar 12 knopen. De windvlagen liggen tussen de 12 en 16 knopen. Aan zee waait de zuidooster tussen de 9 en 13 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 13 en 16 knopen.

Het nest wordt in orde gemaakt. Ton Wesselius maakte de foto in Roelofarendsveen.
De blauwe druiven komen langzaam tot bloei. Martin Vye uit Wolvega maakte de foto.

Dit was het voor deze Witte Donderdag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 361 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier