klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Na deze regenachtige maandag volgen een aantal vrij koele septemberdagen. Het blijft wel weer vaak droog en de zon gaat geregeld schijnen. Aan het eind van de week keert het nazomerse weerbeeld weer terug. De zon schijnt vaker en de temperatuur gaat duidelijk omhoog. Zaterdag wordt het 19-23 graden en zondag kan het zelfs 21 tot 26 graden worden. Net als afgelopen weekend weer prima getimed dus als veruit de meeste mensen vrij zijn.

De zondag begon gisteren zeer fraai. Ton Wesselius maakte de foto.
Aad Hogenboom maakte deze foto.

Regenachtige maandag

Het is op deze maandag bewolkt en vanochtend valt in het noorden en midden van het land af en toe regen. In het zuiden is het over het algemeen droog. Vanmiddag kan overal wat regen vallen, maar vanuit het noordwesten wordt de regen buiig van karakter met tussendoor ook droge perioden met af en toe zon.

De temperatuur stijgt van noord naar zuid naar 16-18 graden. In Zeeland kan het 19-20 graden worden en ook in Limburg kan het een graad of 20 worden. De wind draait van west naar noord en is zwak tot matig van kracht.

Vanavond is het wisselend bewolkt en, op een lokale bui na, droog. Ook komende nacht is het op de meeste plaatsen droog, maar aan de noordkust blijft kans op een bui. In het binnenland kan regionaal mist ontstaan. De minimumtemperatuur daalt naar 7-9 graden in het binnenland en naar 10-12 graden op de Wadden, in het westen en zuiden van het land.

Vrij koele dagen

Morgen, Prinsjesdag, is op veel plaatsen een droge dag. Alleen in het noorden en noordoosten is kans op een bui. Verder schijnt geregeld de zon met de meeste zonuren in het zuiden van het land. De temperatuur stijgt naar 16 graden in het noorden en naar 18, lokaal 19 graden in het zuiden van het land. De enigszins vlagerige wind waait uit het noordwesten en is boven land meest matig van kracht. Aan zee is de wind vrij krachtig en bij de Wadden krachtig, windkracht 6.

Woensdag levert de temperatuur nog wat in en stokt bij hooguit 15-17 graden. Daarmee is het duidelijk te koel voor de tijd van het jaar, want gebruikelijk is het nog 18-20 graden. Het weerbeeld laat op deze vrij koele dag een afwisseling zien van wolken en zonneschijn en het blijft op veruit de meeste plaatsen droog. Alleen het noorden maakt nog steeds kans op een (spetter)bui.

Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto.
Collega Roy maakte deze foto in de omgeving van Weesp.
In het noorden van het land was het al snel bewolkt. Albert Thibaudier maakte deze foto in Heerenveen
vrij koele dag
In het Groningse Roodeschool was het een tegenvallende dag. Jannes Wiersema maakte de foto.

Zonniger en warmer

De dagen daarna blijft het droog en de zon gaat steeds vaker schijnen. De wind waait donderdag nog uit het noorden, maar vrijdag wordt de wind al oost en in het weekend zuidoost tot zuid. Het gevolg is oplopende temperaturen.

Donderdag is het nog vrij koel met 16-18 graden, maar vrijdag kan het in het zuiden van het land alweer 20 graden worden. In het weekend wordt het warmer met zaterdag van noord naar zuid 19-23 graden en zondag kan het in het zuiden en zuidoosten 25, lokaal 26 graden worden. Daarmee keert het nazomerse weertype van afgelopen weekend weer snel terug.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur eerst ruim onder de 20 graden blijft. Aan het eind van de week gaat het kwik omhoog en in het weekend is het weer nazomer. Na het weekend wordt het dan weer geleidelijk minder warm.

Jannes Wiersema maakte deze foto
De herfst komt langzaam dichterbij… Jolanda Bakker maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 288 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer