Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag en morgen is het nog vrij koel met temperaturen onder het langjarig gemiddelde. Naast wolkenvelden zien we ook af en toe de zon. Vanaf vrijdag wordt het warmer met temperaturen boven de 20 graden. Bovendien gaat de zon flink schijnen en dan vooral op zaterdag. Zondag neemt de kans op buien weer toe. 

De dag begon fraai. Ton Wesselius maakte de foto.

Wolkenvelden, ook af en toe zon

Vandaag is het aanvankelijk fris en landinwaarts start de dag met zon. Geleidelijk ontstaan stapelwolken en schijnt slechts af en toe de zon. In het noorden en noordoosten van het land is kans op enkele buien.

Met 15 graden in het noorden en noordoosten en maximaal 16-17 graden in de rest
van het land is het duidelijk frisser dan normaal. Wellicht dat het in Zeeuws-Vlaanderen nog 18 graden wordt. Gebruikelijk is het half september nog 18-20 graden.

Vanavond en vannacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De temperatuur daalt naar 9-11 graden in het westen en naar 6-8 graden in het binnenland. In de regio Twente kan het afkoelen naar een graad of 4.

Vrij koele donderdag, vrijdag flink wat zon

Ook morgen blijft het koeler dan normaal en wordt het, met 16-18 graden,
hooguit een graadje warmer dan vandaag. Er zijn vrij veel wolkenvelden met slechts af en toe wat zon en het blijft droog. De meeste kans op zon maakt het oosten en zuiden. Er
staat een matige wind uit het noorden tot noordwesten.

Vrijdag zijn er flinke zonnige perioden. De wind draait naar het oosten en daardoor
wordt enkele graden warmer. Het wordt 18-20 graden en in het zuiden kan het lokaal
21 graden worden.

Jolanda Bakker maakte deze mooie foto.

Nazomers weekend, zondag kans op bui

In het weekend is het zaterdag zonovergoten nazomerweer. Het wordt een warme dag met 20-21 graden in het noorden en 22-23 graden in het oosten, midden en westen van het land. In het zuiden en zuidoosten wordt het ruim 24 graden. Er staat een matige en op de
Wadden vrij krachtige zuidoostenwind.

Zondag wordt het in het zuiden en oosten nog wat warmer met 25-26 graden. In de rest van het land liggen de maxima tussen 22 en 24 graden. De dag begint vrij zonnig, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en volgen enkele buien, mogelijk met onweer.

Rob de Graaf maakte deze foto in Steenwijk
Langzaam komt de herfst dichterbij.

Volgende week aanhoudend warm, maar licht wisselvallig

Na het weekend is er een mix van wolkenvelden en zon. Er kunnen enkele buien
ontstaan, maar een groot deel van de tijd is het droog. Aanvankelijk is het warmer
dan normaal met op maandag en dinsdag 20-24 graden. Later in de week daalt de
temperatuur en dat is goed zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het vanaf vrijdag duidelijk warmer wordt met op zondag temperaturen ruimschoots boven de 20 graden. Na het weekend wordt het geleidelijk weer minder warm.

De dag eindigde gisteren fraai. Jolanda Bakker maakte de foto

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 352 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier