Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Depressie Zlatan zorgt ervoor dat het de komende dagen vrij koel en nat is. Pas komend weekend draait de stroming naar het zuidwesten en gaan de temperaturen weer omhoog, maar tot die tijd is het wisselvallig zomerweer. Volgend weekend lijkt het weer volop zomer te zijn en zo kwakkelen we verder deze zomer…

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Veel zon, later enkele buien

Gisteren begonnen we het weekend met veel zon en in de noordoostelijke helft met enkele buien. De buien trokken weg en het was op veel plaatsen prima zomerweer. In de middag nam vanuit het zuidwesten de buiigheid weer toe en lokaal kwam het ook tot onweer.

De temperatuur had er nog zin in en steeg naar 21 tot 27° met in onder andere Den Helder 26,6, Hupsel 26,9, Twenthe 27,4 en in Arcen 27,6°. Vlissingen noteerde zoals verwacht 21,1°. In België lagen de maxima tussen de 20 en 27° met in Zeebrugge 19,7 en in Kleine-Brogel 26,8°. De topper in Europa was het Italiaanse Catania Sigonella met 42,2°.

het was gisteren nog prima recreatieweer met flink wat zon en aangename temperaturen. De komende dagen wordt het allemaal minder. De foto werd gemaakt door Martin Vye

Enkele buien en duidelijk minder warm

Het hoogtelaag Zlatan, met temperaturen op ruim 5 kilometer hoogte van -20°, zorgt vandaag voor flinke buien, maar tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is overwegend matig en nu en dan vrij krachtig van kracht, windkracht 4 tot 5.

De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar een graad of 20. In het noordwesten er net onder en in de zuidoostelijke helft er een graadje boven. In België wordt het op meerdere plaatsen een graad of 21-22, maar in de hogere delen blijft het kwik steken bij een graad of 17.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt en in de westelijke helft van het land komt het tot enkele buien. Over de zuidoostelijke helft van de Lage Landen (oostelijk België, Luxemburg en ook zuidelijk Limburg) trekt een gebied met regen noordoostwaarts. De wind waait niet meer dan zwak uit het zuiden en de temperatuur daalt naar zo’n 13-14°.

ook bij Albert Thibaudier scheen de zon flink
deze prachtige wolkenfoto werd gisteravond gemaakt door Carel ten Hoor

Wederom buien

Ook morgen hebben we nog te maken met het hoogtelaag Zlatan. De zon schijnt weliswaar geregeld, maar het draait ook weer om flinke buien. De zwakke tot matige wind draait van zuid naar noord en de temperatuur stijgt opnieuw naar een graad of 20. In het noorden een graadje minder en in het zuiden een graadje meer.

Morgenavond en in de nacht naar dinsdag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het komt nog altijd tot buien en het koelt af naar 11 tot 13°.

hoogtekaart voor dinsdag met nog altijd een hoogtelaag boven onze streken. Bron: wetteronline.de

Vrij koel, maar langzaam weer oplopende temperaturen

Ook dinsdag en woensdag houden we ‘last’ van het hoogtelaag Zlatan boven onze streken. Het zorgt op beide dagen voor flinke buien, maar tussendoor schijnt ook geregeld de zon. De temperatuur stijgt beide dagen naar waarden omstreeks de 20°.

de verwachte weerkaart voor donderdag. Bron: wetteronline.de

Vanaf donderdag komen we geleidelijk onder invloed van een volgend (hoogte)laag, maar dit laag blijft met de kern in het zeegebied tussen Schotland en IJsland. Het zorgt wel voor aanhoudende wisselvalligheid

de verwachte weerkaart voor komende zaterdag. De stroming draait naar zuidwest en de temperaturen gaan weer omhoog. Bron: wetteronline.de

Komend weekend draait de stroming naar het zuiden tot zuidwesten en boven Centraal Europa bouwt een hogedrukgebied op. De neerslagkansen nemen af en de temperaturen gaan omhoog, maar voordat het zover is hebben we een aantal vrij koele dagen.

De temperatuurstijging later in de week is ook weer goed zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Vandaag, morgen en ook dinsdag is het een graad of 20, woensdag kan de temperatuur wat hoger uitkomen, maar donderdag gaat het kwik weer net zo snel naar beneden. Komend weekend wordt het weer warmer…

Dit was het voor deze zondag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen. De vakantiegangers wens ik een fijne vakantie!

prachtige foto van Jannes Wiersema tijdens de zonsondergang in combinatie met buien

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 442 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer