Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemene situatie

Het hogedrukgebied Schorse zorgt voor vriendelijk herfstweer. Het hoog trekt geleidelijk naar het zuidoosten en de stroming draait bij ons naar het zuidwesten. De temperaturen zullen dan ook gaan stijgen naar waarden rond de 20° of meer op donderdag.

Vanaf vrijdag komt er vanuit het noordwesten een nieuw hoog onze kant op en wordt de stroming noord. Het gevolg is dat het kwik weer omlaag gaat.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Flinke perioden met zon, ook stevige buien

Gisteren waren er flinke perioden met zon, maar er waren ook wolkenvelden en het kwam tot enkele buien. Lokaal waren dat stevige plensbuien die hier en daar met hagel vergezeld gingen.

De temperatuur steeg naar 14 tot 16° met op Vlieland maximaal 14,1 en in Eindhoven 15,8°. In België werd het op de Mont Rigi niet warmer dan 9,5°. Melle noteerde maximaal 16,5°.

De dag begon kleurrijk. Ton Wesselius maakte deze foto.
Er trokken ook buien over het land en Aad Hogenboom maakte deze foto.
Bij de buien werd hier en daar ook hagel waargenomen. Deze foto werd gemaakt door Jannes Wiersema.
De buien in polaire lucht leverde wel fraaie foto’s op. Ton Wesselius maakte ook deze foto.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Debbie van Ooststroom.
Deze mooie foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Johan Klos in Alblasserdam.

Wolkenvelden, ook zonneschijn

Na een koude nacht met op veel plaatsen in het oosten en zuiden vorst aan de grond zijn er vandaag eerst flinke opklaringen. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en vooral in de noordelijke helft komen nog enkele buien voor.

De wind waait zwak uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar ongeveer 16°. In het noorden is het een graadje minder warm en in het zuidwesten en in het westen van België kan het lokaal 17° worden. In de hogere delen van België wordt het maximaal een graad of 12.

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen, maar er is ook vrij veel hoge sluierbewolking. Het blijft droog en het koelt af naar 2-3° in het binnenland met wederom kans op vorst aan de grond en naar een graad of 7 in de kustgebieden.

Mooie woensdag

Morgen is het prachtig weer met flink wat zonneschijn. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige en in het noorden en westen een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind, windkracht 5 tot 6.

Met die wind wordt weer zachtere lucht aangevoerd, want het kwik stijgt in het noorden naar 17 en in het zuiden naar maximaal 19°.

Met een zuidwestelijke stroming wordt er donderdag warme lucht aangevoerd. Bron: HD model / meteologix.com

Warme donderdag, daarna weer lagere temperaturen

Donderdag is het ook prachtig herfstweer met volop zonneschijn. Het blijft droog en bij een overwegend matige zuidwestenwind stijgt de temperatuur naar 19° op de Wadden en in het noordwesten, naar een graad of 20-21 in het midden en naar 22° in het zuidoosten en in Belgisch Limburg.

Vanaf vrijdag gaat het kwik weer omlaag als we aan de oostflank komen van een nieuw hogedrukgebied dat vanaf de Atlantische Oceaan onze kant opkomt. Polaire lucht zal dan weer over onze streken stromen en komend weekend is het dan 15-16°. De zon schijnt daarbij geregeld, maar er is lokaal ook een bui mogelijk.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende tijd weer omhoog gaat. Donderdag wordt de warmste dag van de week, want vanaf vrijdag gaat het kwik weer naar beneden.

In de middag klaarde het breed op. Ton Wesselius maakte ook deze foto.
De dag eindigde ook zeer fraai. Suzanne Vermulm maakte de foto.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

De wind waait vandaag zwak over land met slechts 4 tot 6 knopen. Aan zee is de zuidwester matig, maar we knopen niet boven de 9 knopen uit.

Morgen is er meer wind. Over land 11 knopen en aan zee 16-17 knopen uit een zuidwestelijke richting. De windvlagen liggen rond de 20 knopen.

Deze mooie foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit was het weer voor deze dinsdag. Morgen ben er weer en dan kijken we wederom naar de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 330 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier