Advertentie 

Algemeen: het hogedrukgebied Gisela zorgt vandaag voor een mooie julidag met zomerse temperaturen. Vanuit het zuiden nadert echter een front behorende bij depressie Uwe en de onweerskansen nemen later vandaag dan ook toe. Ook de komende dagen blijft het zomers, maar volgende week lijken de bordjes weer te worden verhangen…

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD
het oogde gisteren al niet helemaal stabiel. De foto werd gemaakt door Martin Vye

Vandaag:
Gisteren was het aanvankelijk in het noorden bewolkt met wat lichte regen. In Delfzijl viel 4 en in Roodeschool 3 millimeter. Elders scheen de zon, afgewisseld door gebieden met wolkenvelden. De temperaturen stegen naar 19 tot 21° in het noorden en naar 27-28 in het zuiden met in Maastricht en Gilze-Rijen maximaal 27,9°.

Na een heldere nacht schijnt op deze donderdag aanvankelijk de zon volop, maar in België zit al meer bewolking met vanochtend lokaal al een bui. Later neemt de bewolking toe en vanmiddag raakt het ook geleidelijk in ons land bewolkt. Later vanmiddag komt het in België en ook over zuidelijk Nederland tot enkele buien en bij die buien is ook kans op onweer.

Later vandaag neemt de kans op buien toe en dat laat dit kaartjes mooi zien. Om 17 uur vanmiddag is de kans op buien in de zuidelijke helft groot. Bron: WXcharts.eu

De wind waait zwak tot hooguit matig uit het oosten en de temperaturen gaan weer flink de hoogte in. In het noorden wordt het 22 tot 24, in het midden 24 tot 26 en in het zuiden 27-28°. In België wordt het overal zo’n 27 tot lokaal 30°.

Vanavond en het eerste deel van de nacht is het half tot zwaar bewolkt en er trekken enkele regen- en onweersbuien over het land. Bij die buien kan het flink doorregenen en ook windstoten en hagel behoren tot de mogelijkheden. Later vannacht blijft het droog met flinke opklaringen, maar er is wel kans op nevel of een enkele mistbank. De temperatuur wordt niet lager dan 15 tot 18°.

het was gisteren op veel plaatsen prachtig zomerweer. De foto maakte ikzelf gistermiddag

Morgen:
Morgen zijn er perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden en in de middag is er landinwaarts een buienkans.

De wind waait uit het westen en neemt in de middag toe naar matig en de temperatuur stijgt naar 21 tot 23° aan zee en naar 24 tot 28 verder in het binnenland met de hoogste temperaturen in de zuidoostelijke helft van het land. In België liggen de maxima tussen de 25 en 28°.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag is het wisselend bewolkt, maar droog. De temperatuur daalt naar 14 tot 16°.

ook bij Jolanda Bakker was het prachtig weer met flink wat zonneschijn

Komende dagen:
Komend weekend schijnt geregeld de zon, maar het komt zowel zaterdag als later op zondag ook tot enkele buien. De wind waait zwak tot matig en draait van west op zaterdag naar noord tot noordoost op zondag en de temperatuur stijgt zaterdag naar 20-21° in de kustgebieden en naar 26-27 in Limburg. Zondag liggen de maxima tussen de 19-20° in het noorden en 25-26 in het zuidoosten.

Na het weekend worden de bordjes weer verhangen. Lagedrukgebieden krijgen het weer voor het zeggen en de wisselvalligheid neemt toe. Maandag is er kans op regen en onweer en ook de dagen daarna komt het regelmatig tot enkele buien.

de temperaturen gaan na het weekend naar beneden en woensdag is het in grote delen van Europa te koud voor de tijd van het jaar. Bron: WXcharts.eu

Ook de temperaturen gaan geleidelijk naar beneden en dat is weer goed zichtbaar in onderstaande temperatuurpluim. Vandaag en morgen worden nog een tweetal zomerse dagen in het midden van het land. In het weekend zijn de maxima wat lager en volgende week dalen we naar waarden rond en later onder de 20°.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het voor vandaag. Morgen ben ik er weer met een nieuw weerpraatje. Voor nu een fijne dag en graag weer tot morgen. Voor iedereen die op vakantie gaat, alvast een fijne vakantie.

in het noorden van het land viel het weerbeeld vies tegen. Jannes Wiersema maakte deze foto

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 348 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier