Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weersverwachting vandaag

Ook op deze donderdag is het grijs en rustig weer met over het algemeen veel bewolking. Uit die bewolking kan verspreid over het land nog een enkele bui vallen, maar toch zien we ook de zon af en toe knipogen.

De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordwesten en de temperatuur stijgt op veruit de meeste plaatsen naar 6-7°. In het zuiden van Limburg blijft het kwik steken bij een graad of 4-5 en in de Ardennen en Hoge Venen liggen de maxima rond of een fractie boven nul. Daar kan soms wat lichte sneeuw vallen, maar een sneeuwlaag van betekenis wordt niet verwacht.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft overwegend droog en het koelt landinwaarts af naar waarden rond het vriespunt. In de kustgebieden blijft het kwik 2 tot 4° boven nul met daar de grootste kans op een enkele bui.

De dag begon bij Ton Wesselius in Roelofarendsveen met deze fraaie zonsopkomst.
De rest van de dag bleef het in het westen overwegend bewolkt met soms een enkele bui. Ton Wesselius maakte ook deze foto.
Johan Klos maakte deze foto met hier en daar een knipoog van de zon.
Ook bij Jolanda Bakker was het grijs en bewolkt.
maar in het noordoosten was het prachtig, zonovergoten weer. Jannes Wiersema maakte de foto.

Weerpraatje

Op de weerkaart vinden we een krachtig hogedrukgebied genaamd Angela. De druk in de kern is vandaag 1043 hPa en ligt boven het zuiden van de Britse Eilanden. Rondom dit hoog wordt onstabiele lucht in een noordelijke stroming aangevoerd. Het hoog zal de komende dagen langzaam verder naar het zuiden zakken en ligt komend weekend, met een kerndruk van 1040 hPa, boven Bretagne. Zwakke storingen kunnen ons dan ook om het hoog heen bereiken en zorgen af en toe voor wat nattigheid.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren waren er wolkenvelden en over met name de westelijke helft kwam het nog tot in de middag tot enkele (lichte) buien. Verder naar het oosten scheen de zon en dat leverde in de oostelijke en noordoostelijke nog 3 tot 5 uur zon op. In het westen bleef het bij wat knipogen. De temperatuur steeg naar 6-7°.

Vandaag, zoals hierboven al gezegd, rustig en grijs met over het algemeen veel bewolking. Omdat er vochtige lucht wordt aangevoerd aan de oostflank van het hoog Angela is er ook verspreid over het land kans op enkele lichte buien.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens het Britse UKMO model. Bron: wetterzentrale.de

Morgen en feitelijk ook komend weekend verandert er in grote lijnen niet veel. Het hoog Angela zakt wat naar het zuiden en de stroming wordt daardoor wat meer noordwest. Zwakke storingen op de Noordzee kunnen ons bereiken en zorgen van tijd tot tijd voor wat lichte regen en motregen, maar grote neerslaghoeveelheden worden niet verwacht.

De temperatuur stijgt morgen naar 6-7°, in de Ardennen en Hoge Venen wordt het niet warmer dan een graad of 1-2. In het weekend wordt er met name zaterdag zachtere lucht aangevoerd en stijgt de temperatuur naar 8-9°. Zondag gaat het overal weer een graadje af. In de hogere delen van België wordt het ook een fractie zachter met temperaturen van 2 tot 4°.

De verwachte weerkaart voor eind volgende week. De stroming kan weer naar het noorden draaien volgens deze kaart van het ECMWF. Bron: wetterzentrale.de

Na het weekend blijft het met temperaturen tussen de 6 en 8° aanvankelijk vrij zacht voor de tijd van het jaar. Het hoog zakt eerst naar het zuiden en een depressie trekt ten noorden van onze streken naar het oosten. Na passage van de depressie breidt het hoog zich, volgens de berekeningen van het Europese weermodel (ECMWF), weer naar het noorden uit en tussen dit hoog en die depressie boven Scandinavië draait de wind weer naar het noorden en later noordoosten.

De verwachte weerkaart volgens GFS voor eind volgende week. Bron: wetterzentrale.de

Of dit de aanzet is tot een koudere periode zal de komende dagen moeten uitwijzen, want het verschil met bijvoorbeeld het Amerikaanse GFS model is groot. Daar blijft de stroming west aan de noordflank van hogedruk boven Frankrijk. De temperaturen blijven in dit geval ruimschoots boven de norm voor de tijd van het jaar. De verschillen zijn ook weer zichtbaar in onderstaande temperatuurpluim.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat zien dat het vandaag en morgen een graad of 6-7 is. Daarna schommelt het kwik veelal tussen 6 en 9°, maar na dinsdag gaat de temperatuur weer omlaag. Vooral het Europese weermodel laat eind volgende week de temperatuur flink dalen. Laat ze dat morgen ook maar doen…

Trijntje van den Berg maakte deze foto op de Ermelose hei met eerst veel bewolking.
Later klaarde het op en zag het er allemaal een stuk vriendelijker uit. Trijntje van den Berg maakte ook deze foto.
Na een fraaie dag ging in het noordoosten de zon ook fraai onder. Jannes Wiersema maakte de foto.

Dit was het weer voor deze donderdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder. Voor nu een mooie dag en graag tot morgen!

Wil je simpelweg een leuke kalender voor 2019? Bestel nu de Alpenweerman Weerkalender! Met de aankoop van de kalender steun je ons om de weerberichten voor zowel de Lage Landen als de Alpen nog beter te maken. Bovendien, als deze kalender een succes wordt, komt er voor 2020 een Lage Landen versie met wellicht jouw foto. 🙂

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 715 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier