Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: warme lucht is maar tijdelijk, maar gelukkig wel tijdens het weekend
Op de weerkaart hieronder zien we dat het lagedrukgebied boven centraal Europa nu Victor heet… Het hogedrukgebied Sonja is nog wel aanwezig en tussen beide druksystemen wordt met een noordoostelijke stroming vrij koude lucht aangevoerd. Het hoog Sonja trekt geleidelijk naar de regio IJsland en een uitloper naar onze streken zorgt voor een fraai en aangenaam weekend. Zowel vandaag als morgen en ook na het weekend overheerst meikoelte, want de normale temperatuur in deze tijd van het jaar is 16-17°.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: bewolkt en aanvankelijk regen
Gisteren had de bewolking de overhand en na nachtelijke regen in het grootste deel van het land viel er overdag in de ochtend nog regen in het westen en zuiden. De regen trok geleidelijk zuidwestwaarts weg en op een enkele bui na bleef het gistermiddag droog. De meeste regen viel overigens in Zeeland met in IJzendijke in totaal 14 millimeter.

De temperatuur steeg naar 12 tot 17° met in de oostelijke helft de hoogste temperaturen. Hupsel noteerde maximaal 16,3, Twenthe 16,5 en Hoogeveen 16,8°. In België werd het 12 tot 16° met in Kleine-Brogel maximaal 15,8°.

Het is tot nu toe een droog jaar. Deze kleurrijke foto werd gemaakt door Jannes Wiersema

Vandaag: overwegend bewolkt en lokaal buiige regen
Het is op deze donderdag ook over het algemeen bewolkt en vooral in de zuidelijke helft van de Lage Landen valt enige buiige regen. In het noorden en midden blijft het droog, maar later vanmiddag neemt in het noordoosten de kans op wat lichte regen vanuit het oosten weer toe.

De noordoostenwind waait matig in het zuiden en vrij krachtig in het noorden. Op de Wadden is de wind krachtig, windkracht 4 tot 6 en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 12 tot 15°.

Vanavond tijdens Dodenherdenking is het bewolkt en droog. Alleen in het noordoosten is er kans op wat lichte regen en motregen. Komende nacht is en blijft het bewolkt en opnieuw in het noordoosten is er kans op wat lichte regen. De noordoostenwind waait matig, aan zee vrij krachtig en op de Wadden krachtig en de temperatuur daalt naar 6-7, in België naar ongeveer 8°.

Nicky Wagenvoort maakte deze prachtige foto van dit ‘fotomodel’ op een verder nagenoeg grijze dag

Morgen: overwegend bewolkt en lokaal wat gespetter
Morgen, Bevrijdingsdag, is het over het algemeen bewolkt en op de meeste plaatsen blijft het droog. Heel lokaal kan het uit de bewolking wat spetteren, maar daar zal je op de diverse Bevrijdingsfestivals niet veel van merken. De wind waait nog altijd uit het noordoosten en is matig over land en vrij krachtig op de Wadden en in het noordwestelijk kustgebied en de temperatuur stijgt naar 13-14°. In België liggen de maxima tussen de 14 en 16°.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag klaart het geleidelijk op en blijft het droog. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten en de temperatuur daalt naar 5-6°.

de natuur wordt groener en groener. De foto werd gemaakt door Martin Vye
de zon ging ook weer fraai onder. De foto werd gemaakt door Albert Thibaudier

(middel)lange termijn en de pluim:
In het weekend schijnt op beide dagen de zon flink en is het droog, al kan er zondag in het binnenland lokaal een bui tot ontwikkeling komen. De wind waait matig, zaterdag uit het oosten tot noordoosten en zondag uit het noorden tot noordwesten en de temperatuur stijgt zaterdag van noord naar zuid naar 16 tot 21°. Alleen op de Wadden en langs de noord- en noordwestkust is het een graad of 13-14.

Zondag liggen de maxima tussen de 15° in het westen en 19 in het zuidoosten. In het noordwesten is het, door wind van zee, maximaal een graad of 12-13. Overigens is er zaterdagavond en in de nacht naar zondag in het zuiden van België (Wallonië) kan op (buiige) regen.

de verwachte weerkaart voor zondag. Bron: DWD

Na het weekend zijn er wolkenvelden, maar ook de zon zal geregeld schijnen. Het blijft over het algemeen droog al kan er soms ook en bui tot ontwikkeling komen. De wind heeft aanvankelijk weer een noordcomponent en de temperaturen gaan dan ook weer naar beneden. Het is allemaal weer goed zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim.

Daarin zien we vandaag en morgen temperaturen onder de 15°. Zaterdag warmt het flink op en wordt het gemiddeld een graad of 18, maar daarna gaat het kwik heel langzaam weer naar beneden. Woensdag liggen de maxima weer tussen de 10 en 15° en vooral het Europese en ook het Amerikaanse model is weer vrij koud. Eind volgende week gaat juist het Europese model weer omhoog met temperaturen boven de 15°, maar we kunnen ook aan de pluim zien dat de verwachting tegen die tijd onzeker wordt.

We wachten het dus maar af, maar we kunnen ons wel gaan opmaken voor een aangenaam eerste weekend van mei.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het weerpraatje weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaart. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen.

deze prachtige lentefoto werd gemakt door Jolanda Bakker

Join Alpenweerman community:
Wist je dat Alpenweerman naast diverse curcussen en trainingen ook weerberichten op maat maakt? Heb je bijvoorbeeld een evenement of outdooractiviteit en wil je dat het weer in de gaten wordt gehouden door ons, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Aan de hand van vooraf opgestelde weerlimieten kunnen we tot in detail het weer voor het evenement bewaken. Wij berichten je dan gelijk als de weersverwachting eventueel verandert.

Ook de dagelijkse weersverwachtingen voor de Alpen als voor de Lage Landen zijn ook de rest van het jaar hier te volgen. Kortom: JOIN US, wordt sponsor/partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 289 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier