Advertentie 

Algemeen: Momenteel hebben we te maken met een zwak hogedrukgebied in onze omgeving. Een koufront is net gepasseerd met wat regen, waarbij koelere, maritiem polaire lucht is uitgestroomd over de Benelux.De komende dagen stijgt de luchtdruk nog wat verder, dankzij een uitloper van het Azorenhoog. Hierbij keert het zonnige en droge weertype weer terug. De temperatuur loopt door de frissere luchtsoort echter minder hard op. Deze komt tijdelijk zelfs wat onder de norm te liggen voor de tijd van het jaar. Omdat er weinig wind staat en de zon goed uit de verf komt, voelt het nog wel zomers aan. Pas vanaf donderdag lijkt het weer wat onstabieler te worden.

Korte terugblik van het zomerse weekeinde

Eindelijk kwam dan dat mooie warme “beloofde” weer afgelopen weekeinde. Vooral op zaterdag was het op en top zomerweer, met hoge temperaturen. Hoewel het kwik direct aan zee wat achter bleef, was het ook daar goed vertoeven.
In het binnenland werd op diverse plaatsen de zomerse 25 graden grens gehaald. Zondag waren er wat meer wolkenvelden, vooral in het noordwesten en westen. Op de nadering van een koufront, wat ook wat lichte regen gaat brengen, stroomde al wat koelere lucht binnen. In het zuiden en zuidoosten was het nogmaals hoogzomers.

zon
Echt “kampeer” weer. Veel zon, en lekker warm. Genieten. Foto: Jolanda Bakker
zon
Ook naar het strand was het druk. Foto: Erica van Leeuwen

Eerst veel zon en droog

De komende dagen breidt de invloed van het Azorenhoog zich wat verder uit over onze omgeving. Het blijft dan ook een aantal dagen droog, met veel zonneschijn, waarbij in de loop van de dag wat stapelwolken aanwezig zullen zijn.

Maandag start nog met wolkenvelden in het zuidoosten, mogelijk valt er in de vroege ochtenduren hier eerst nog een druppel. Verder schijnt zoals gezegd de zon, tussen wat vriendelijke stapelwolken door. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting. Met maxima van 18 tot 22 graden van noordwest naar zuidoost, is het niet heel warm, eerder aangenaam zomerweer. De dauwpunttemperatuur ligt een stuk lager dan afgelopen weekend. Het zal zeker niet benauwd aanvoelen. In de avond koelt het in de maritiem polaire luchtsoort wel wat sneller af, zodat een jas geen overbodige luxe is, voor de buitenzitters.
Dinsdag en woensdag verandert er nagenoeg niets aan dit weertype. Het blijft mooi zomerweer, maar met gematigde temperaturen.

weerkaart
Een uitloper van het Azorenhoog brengt tot donderdag, mooi en droog zomerweer.
temperatuur Europa
Voorlopig gematigd warm zomerweer in West-Europa. De warmte zit op de gebruikelijke plekken, langs de Middellandse- Zee. vanaf Midden-Frankrijk ligt de 25 graden grens.

Later in de week mogelijk onstabieler

Boven Scandinavië gaat later in week de luchtdruk dalen en komt een flink lagedrukgebied te liggen. Waarschijnlijk komen wij ook onder invloed hiervan, waardoor de kans op buien gaat toenemen. Zoals het er nu naar uitziet kan er op donderdag al een bui vallen, komend weekeinde neemt de neerslagkans helaas nog wat verder toe. Het is nog ver, mogelijk worden de weerkaarten toch anders geschud. Echt warm zomerweer, zit voorlopig niet in de verwachting.
Eerst maar eens de komende mooie zomerdagen meepakken.

Het aantal zomerse dagen (>25 graden) is erg schaars in juli. De gemiddelde temperatuur loopt 1,5 graad achter op de norm. (17.9 graden)

Tenslotte nog de weerpluim

Een paar droge dagen met mooi zomerweer. In de loop van de week neemt echter de kans op neerslag weer toe.

Bron uitgelichte afbeelding: Erica van Leeuwen
Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 3.330 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier