Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag begint met 21 september op de kalender de astronomische herfst. Dat is al goed te merken aan aan de lengte van de dagen, deze nemen nu snel af. Het zal veel mensen opvallen hoe snel het alweer donker is in de avond. Nu de nachten langer worden, kan het ook weer verder gaan afkoelen. Afgelopen nacht noteerde Woensdrecht de eerste grondvorst (op 10 cm hoogte) met -0,1 graad. Van herfstweer is de komende week verder geen sprake, sterker nog, mogelijk dat in het zuidoosten het in het weekend nog zomers warm gaat worden met 25 graden.

De heldere zonsopkomst vanmorgen in Rotterdam. Het is rustig weer. Foto van Eric uit Rotterdam via Weerwoord.

Zonnige dinsdag en woensdag

Vandaag (dinsdag) en morgen is het heerlijk rustig najaarsweer. Ons weer staat onder invloed van een stevige gordel van hogedruk. Deze gordel loop van noordwest Spanje zo Europa in richting de Balkan. Hierdoor hebben wij te maken met droog weer, weinig wind en veel zon. De temperatuur loopt op naar waarden van 18 tot 20 graden. Er is wel wat hoge bewolking aanwezig maar dit hindert de zon nauwelijks. Het noorden is wel wat gevoeliger voor wolkenvelden vanaf zee. De wind draait van noordoost naar west. Hierdoor komt er wat vochtigere lucht onze kant op, dit gebeurd als eerste in het noorden.

Een gordel van hogedruk geeft ons rustig weer. De wind komt vanavond uit het westen en voert wat vochtigere lucht aan. Bron ECMWF.

De komende nacht koelt het af naar waarden tussen 6 en 8 graden. Wolkenvelden van zee wisselen zich af met brede opklaringen. Lokaal vormt zich wat nevel of een mistbank.

Op woensdag schijnt na een frisse en nevelige start de zon volop. De wind blijft rustig, komt uit het westen en het kan iets verder opwarmen. De aangevoerde lucht uit het westen is namelijk wat warmer. Met 19 tot 21 graden boeken we een kleine winst. Verder blijft het droog, een heerlijke dag dus!

Donderdag meer bewolking met lichte regen

De donderdag is de minste dag van de week. Er staat dan veel meer wind. Met 5-6 bft aan de kust zal het krachtig waaien uit het westen tot noordwesten. Ook is er veel bewolking en is vooral het noordoosten gevoelig voor wat lichte regen. Dit mindere weer hebben we te danken aan het restant van een storing die ons donderdag passeert.

Donderdag staat er een krachtige wind, de isobaren liggen dichter bij elkaar. Ook kan er met name in het noordoosten wat lichte regen vallen door het restant van een storing. Bron ECMWF.

In het zuidwesten is de kans op wat regen kleiner en als de zon ergens doorbreekt zal het in die regio zijn. Van noord naar zuid is het 17 tot 20 graden.

Weekend weer warmer

Op vrijdag krijgen we de zon weer terug. Deze zal zich afwisselen met wat wolkenvelden en de wind is weer kalm met een zuidwestelijke richting. Er is een kleine kans dat er nog een licht buitje tot ontwikkeling komt in het binnenland. Van noord naar zuid loopt de temperatuur weer wat op, 19 tot 22 graden.

Het zwaartepunt van het hogedrukgebied verplaatst zich komend weekend naar noordelijke richting. Hierdoor draait bij ons de wind naar zuidelijke richtingen. Hierdoor gaat er warmere lucht aangevoerd worden. Op zaterdag hebben we wederom een droge dag met zonnige perioden. De temperatuur kan verder oplopen tot 23-24 graden in het zuiden. Wellicht dat er zeer lokaal in het zuidoosten ergens nog een zomerse 25 graden genoteerd kan worden.

Vanuit het zuiden kan warmere lucht ons bereiken dit weekend. Dit is de luchttemperatuur op 1500 meter hoogte.

Met het verplaatsen van het hogedrukgebied kan ook lagedruk vanaf de Atlantische oceaan weer meer zijn invloed uit gaan oefenen op ons weer. Terwijl het op zondag wederom warm gaat worden neemt de kans op een regen of onweersbui vanuit het zuiden wel toe.

In een volgend bericht komen we daar zeker op terug. Blijf volgen en een mooie dag! Groet Sebastiaan. De uitgelichte afbeelding is van Miquel uit Varsenare via Weerwoord.

Gastreporter of weerman?

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over jouw reiservaringen in de Alpen of de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Met dank ook aan Protest en Innsbruck Tourismus, partners van Alpenweerman

(Visited 21 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier