Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Aan de westflank van het hogedrukgebied Norbert ten oosten van onze streken is het de komende dagen prachtig lenteweer met een zomers tintje. De zon schijnt volop en de temperaturen zijn aangenaam warm.

Pas volgende week neemt de wisselvalligheid weer wat toe en later in de week gaan de temperaturen duidelijk naar beneden.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: flinke perioden met zon
Gisteren waren er flinke perioden met zon, maar er trokken soms ook velden met sluierwolken over het land. Het bleef overal droog en de temperaturen gingen al flink de hoogte in.

De maxima lagen rond de 17-18° op de Wadden en in het noordwesten en tussen de 19 en 22 elders. De uitersten waren Terschelling met 16,5 en Arcen met 22,4°. In België lagen de maxima tussen de 18 en 22° met in Kleine Brogel maximaal 21,9°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Carel ten Hoor uit het Friese Fochteloërveen.
Jolanda Bakker uit Zevenhuizen maakte deze foto op een prachtige dinsdag.
De bollenvelden staan volop in bloei in Lisse. Ton Wesselius maakte de foto.
Joyce Derksen uit Doornenburg maakte deze prachtige foto.

Vandaag: zonovergoten
Op deze woensdag is het zonovergoten lenteweer. De zon schijnt van opkomst tot ondergang en het blijft droog.

De zwakke tot hooguit matige zuidenwind draait naar oost en de temperaturen zijn opnieuw hoger. Op de Wadden wordt het een graad of 19, wellicht 20, elders liggen de maxima tussen de 21 en 26° met de hoogste temperaturen in het zuidoosten en in België.

Door die zwakke wind is er aan zee later vandaag wel kans op een zeewind en daardoor vanmiddag op de stranden duidelijk lagere temperaturen. Het zeewater is inmiddels een graad of 9-10.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. Het koelt af naar een graad of 10-11.

Morgen: volop zon
Morgen is het wederom prachtig zomerweer in de lente. De zon schijnt weer volop met in de middag hooguit wat velden met sluierwolken. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten en de temperaturen gaan weer flink de hoogte in.

Op de meeste plaatsen wordt het 24 tot 26, in het zuiden lokaal tot 28-29°. Volop zomers dus. Aan zee is er in de middag weer kans op zeewind met als gevolg dalende temperaturen. Ook op de westelijke Wadden lagere temperaturen met een graad of 18-19.

Veel plaatsen kunnen zich morgen opmaken voor een dagrecord, want de hoogste temperatuur in den lande op de 19e april staat nu op 25,2° gemeten in 1988 en in 2011 in respectievelijk Volkel en Eindhoven. Het record voor De Bilt is 24,3° gemeten in 1988.

De verwachte weerkaart voor vrijdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend zonnig en aangenaam
Vrijdag trekt het hogedrukgebied Norbert naar het oosten en wij komen dan onder invloed van een nieuw hoog dat een uitloper vanaf de Azoren naar de Britse Eilanden stuurt. De stroming draait van zuid via west naar noord en de temperaturen zullen vooral in het noorden en westen duidelijk lager zijn.

Bij volop zon wordt het 17 tot 20° in de kustgebieden en 22 tot 26 op de meeste plaatsen landinwaarts. In het zuiden en zuidoosten en in België zijn opnieuw temperaturen van een graad of 28 mogelijk.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

In het weekend blijven we profiteren van hogedruk en daardoor zijn de neerslagkansen nog altijd klein en schijnt de zon nog steeds volop. De temperaturen worden wel geleidelijk wat lager, maar ten zuiden van de grote rivieren blijft ook dan het kwik boven de 20° uitkomen. Elders liggen de maxima tussen de 17 en 20°.

De verwachte weerkaart voor volgende week volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na het weekend zitten we maandag en dinsdag in een zadelgebied, een soort niemandsland tussen de weersystemen in. De zon schijnt, maar de kans op een enkele regen- of onweersbui neemt ook toe. De temperatuur gaat aanvankelijk weer omhoog met maandag weer temperaturen landinwaarts richting de 25°.

Dinsdag wordt het van noord naar zuid zo’n 18 tot 23°, maar vanaf woensdag zijn de temperaturen fors lager. De wind neemt in kracht toe en waait uit het westen tot noordwesten en de neerslagkansen nemen toe. Met Koningsdag moet de jas dus weer aan..

UV-Index: 5 tot 6
De kracht van de zon neemt in deze tijd van het jaar al flink toe. De UV-index is vandaag en en de komende dagen 5. In de zuidelijke helft van de Lage Landen is de UV 6 en dat is in beide gevallen matig. De onbeschermde huid kan dan ook rood kleuren na 15 tot 25 minuten. Goed insmeren is dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur de komende dagen stijgt tot boven de warme grens van 20°. Met name morgen, maar wellicht ook begin volgende week komt de zomerse grens van 25° in beeld.

In de loop van volgende week gaat de temperatuur fors omlaag met op Koningsdag, volgens deze pluim, een temperatuur van een graad of 11.

Jolanda Bakker maakte opnieuw een prachtige foto van de familie gans.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait vandaag uit het zuiden tot zuidwesten en is over land zwak met hooguit 4-5 knopen. De windvlagen halen wellicht de 8 knopen, maar meer ook niet. Aan zee is de wind zwak en veranderlijk en wordt later west tot noordwest met 3 tot 6 knopen. De windvlagen zullen niet veel hoger uitkomen.

De golfhoogte bedraagt vanochtend 0,4 en vanmiddag 0,3 meter bij een zeewatertemperatuur van 9 tot 10°.

Morgen waait de wind uit het zuiden tot zuidoosten en is matig met 10 tot 12 knopen met vlagen tot 20-21 knopen. De golfhoogte is 0,3 meter en de zeewatertemperatuur is een graad of 10.

Suzanne Vermulm maakte deze mooie foto van de pinksterbloem op een zonnige dag in april.
Joyce Derksen maakte deze foto van de zonsopkomst in Gendt.
Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Maak er een mooie dag van, aan het weer kan het niet liggen, en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 339 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier