Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gisteren kwam het vooral in de zuidoostelijke helft tot flink wat regen. In het noorden bleven de neerslaghoeveelheden beperkt, maar daar komt vandaag verandering in. Buien zorgen dan vooral in de noordelijke helft voor natte omstandigheden. Hoe verder naar het zuid(westen) hoe droger en hoe zonniger. Ook morgen is nog een bui mogelijk, maar de zon heeft in het hele land meer de ruimte. Het weekend blijft wisselvallig weer opleveren en voorlopig zit de zomer dus in het slop.

Tot ruim 30 mm aan neerslag

Gisteren viel er over een strook van het zuiden van Zeeland richting Noord-Limburg 20-30 mm, lokaal zelfs nog net iets meer. De noordwestelijke helft had juist te maken met vrij droge omstandigheden met daarbij ook geregeld zon.

Onder andere in Helmond was het een natte bedoening. Foto van onze eigen weerman Arjan Ehlert.

In het westen zag het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit. Daar kwam in de middag steeds vaker tevoorschijn, afgewisseld door stapelwolken (foto: Ton Wesselius).

App ons jouw foto 0644978097

In de zuidelijke helft liepen de neerslaghoeveelheden flink op!

In de avond heeft Joyce Derksen in Doornenburg nog een prachtige zonsondergang vastgelegd.

Vandaag trekt er in eerste instantie vrij veel bewolking over het land en komen bovendien een aantal stevige buien voor. In het noorden lijken deze buien het actiefst en lokaal kan er best behoorlijk wat neerslag vallen. Bovendien is een klap onweer ook niet uitgesloten. In de middag kan ook in het midden en oosten een aantal buien voorkomen. Het zuidwesten lijkt de beste papieren te hebben met meest droog en vrij zonnig weer. De temperatuur stijgt naar 18 graden op de Wadden tot 21 in het zuiden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind die draait naar het westen. In het noorden mogelijk even noordwestelijk.

Een front zorgt vandaag vooral in het noorden voor buien.

Ook hier zijn de stevige buien in het noorden goed zichtbaar, onweer is niet uitgesloten.

In de loop van de dag komt de zon overal weer wat vaker tevoorschijn en de buiigheid verdwijnt tijdelijk vanwege een rug van hogedruk die erin komt. De avond lijkt daarom vrij zonnig te verlopen met een verder in kracht afnemende wind. Vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het droog. De temperatuur daalt naar 10 tot 13 graden. Er kan wel her en der wat nevel of mist ontstaan.

Er is kans op mist komende nacht, al zal het afhangen van hoeveel neerslag er is gevallen en of de wind wegvalt.

Morgen start de dag met een afwisseling van zon en wolkevelden. Er is wel een grote kans op wat laaghangende bewolking. In de middag kan er vooral in het binnenland een bui voorkomen afgewisseld door zon. De temperatuur komt een graadje hoger uit met 19 tot 22 graden.

Morgen zorgt een rug van hogedruk voor wat rustiger condities.

Wisselvallig weekend

Het weekend belooft vrij wisselvallig te verlopen. Zaterdagochtend trekt een frontaal systeem geleidelijk ons land binnen. Het zuidoosten heeft de eerste ochtenduren nog de beste papieren; daar komt de zon nog even tevoorschijn. Het gaat vanuit het noordwesten ook af en toe regenen. Grote hoeveelheden worden er niet verwacht, maar het zal toch een grijze dag worden. Bovendien trekt de zuidwestenwind ook nog stevig aan. Het lijkt eerder op herfst dan op de zomer. Ook zondag blijft het front nog wat slepen over ons land. Er is veel bewolking aanwezig met van tijd tot tijd wat lichte regen. De temperatuur varieert van 19 tot lokaal 23 graden.

Frontale systemen zorgen voor een wisselvallig weekend.

Komt de zomer dan nog terug?

In de nieuwe week wordt langzaam de invloed van hogedruk wat groter. Het wisselvallig zou wat moeten verdwijnen en de zon krijgt meer de ruimte. In eerste instantie gebeurt er met de temperatuur nog weinig, later in de week lijkt de 25 graden langzaam weer in zicht te komen.

Na het weekend houdt het met de temperatuur niet over, maar het wordt wel minder wisselvallig. Halverwege de week zien we een langzame stijging van de temperatuur.

Dat was het weer voor vandaag. Een hele fijne dag en graag tot een volgende keer!

Foto voorpagina: Jolanda Bakker.

App ons jouw foto 0644978097

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 472 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer