Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Onder aanvoering van het hogedrukgebied Falk is het voor velen aangenaam zomerweer. De temperaturen zijn prima met een noordelijke stroming en het blijft maar droog. Begin volgende week neemt zowaar de kans op enkele buien toe als een storing in de noordelijke stroming komt afzakken en bovendien is de temperatuur dan wat normaler. Later in de week lijkt het kwik weer te gaan stijgen.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: mix van wolken en zon
Gisteren begonnen we de dag met vrij veel bewolking, maar al vrij snel loste deze bewolking op en ging de zon flink schijnen. Gistermiddag kwamen er weer wolken voor en hadden we een mix van wolken en zonneschijn.

De temperatuur steeg naar 19° op de Wadden en naar 20 tot 29 van noord naar zuid elders. Stavoren noteerde 19,6 en Westdorpe 28,7°. In België werd het 22 tot 29° met in Kleine Brogel en Chievres 28,6°.

We begonnen met veel bewolking, maar al vrij snel klaarde het op. De foto werd gisterochtend gemaakt door Ton Wesselius.
Ook bij Jolanda Bakker klaarde het flink op.
De fraaie foto werd gemaakt door Jan Snijders in Barger Oosterveld

Vandaag: vrij zonnig
Op deze zaterdag is het weer een mooie zomerdag. De zon zal flink schijnen met hooguit wat sluierwolken aan het zwerk. Het blijft wederom droog en er waait een zwakke tot matige noord tot noordwestenwind.

De temperatuur stijgt naar 19 tot 21° in het noorden en op de Wadden. In het midden van het land wordt het veelal zo’n 23 tot 26° en in het zuiden wordt het 27 tot 29°. In Belgisch Limburg en ook elders in België kan het lokaal 30° worden.

Prachtig vlinderweer. Deze foto werd gemaakt door Martin Vye.

UV-Index: 7 !!
De kracht van de zon hoog. De UV-index is in deze tijd van het jaar het grootst en ligt rond de 7. Dat betekent sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten! Smeer je dan ook goed in als je naar buiten gaat! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en koelt het af naar 9 of 10° in het oosten en naar 13-14 in het westen. In het zuidwesten wordt het niet kouder dan een graad of 16.

Morgen: veel zon
Morgen is het ook prachtig zomerweer met veel zon. Lokaal komen wat wolkenvelden voor, maar het blijft overal weer droog.

De wind waait uit het noorden en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 20-21° op de Wadden en in het noorden en naar 27-28 in het zuiden en in België.

Een hoogtelaag trekt dinsdag vanuit het noorden over Duitsland naar het zuiden. Het zorgt ook bij ons voor een verhoogde buienkans. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aangenaam zomerweer
Na het weekend trekt een klein hoogtelaag in de noordelijke stroming van Scandinavië naar het zuiden. Daardoor is er meer bewolking en dinsdag komt het bovendien tot enkele buien.

De wind waait maandag uit het noorden en het wordt 19-20° in het noorden en 24-25 in het zuiden. Dinsdag waait de wind uit het noordwesten en wordt (vrij) krachtig aan zee en op de Wadden. De temperatuur loopt van noordwest naar zuidoost op naar 18 tot 22°.

De verwachte weerkaart voor later volgende week. Hogedruk heeft en houdt het voor het zeggen. Bron: wetteronline.de

Later in de week profiteren we weer volop van hogedruk over onze streken en gaan de temperaturen weer duidelijk omhoog. Dat kunnen we ook weer zien aan onderstaande temperatuurpluim.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat het allemaal weer mooi zien. De komende dagen gaat het kwik heel langzaam wat omlaag, maar blijven zomers. Vooral dinsdag hebben we een dip in de temperatuur met kwikstanden in het midden van het land van een graad of 20. Vanaf woensdag gaat de temperatuur weer flink de hoogte in met kwikstanden tussen de 25 en 30°. De zomer weet van geen wijken…

De neerslagpluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De neerslagpluim voor het midden van het land laat zien dat het voorlopig ‘gewoon’ droog blijft. Dinsdag is er kans op enkele buien, maar 1-2 millimeter levert het niet op. Richting volgend weekend is er ook weer kans op gespetter. De komende 10 dagen wordt er 1 tot 3 millimeter verwacht…

Ton Wesselius maakte ook deze prachtige foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait ook vandaag weer uit het noorden en waait vanmiddag met 10 tot 12 knopen met uitschieters tot 16 knopen. De golfhoogte is 0,2 tot 0,3 meter bij een watertemperatuur van 18°.

Morgen waait de noord tot noordwestenwind over land met 10 en aan zee met 13 knopen. De windvlagen komen uit op 15-16 knopen. De golfhoogte neemt toe van 0,2 naar 0,4 meter en de watertemperatuur is 19°.

Mooi weer gisteren in Laren. De foto werd gemaakt door Peter van Lindenberg.
De zonsondergang was ook bijzonder fraai. Jolanda Bakker legde dit gisteravond prachtig vast.

Dit was het weer voor deze zaterdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder. Voor nu een goed weekend en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor slechts 3 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 464 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier