Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is volop zomer en de zomer schakelt zelfs nog een tandje bij. Het RIVM heeft zelfs het nationaal hitteplan weer geactiveerd. De temperatuur stijgt tot en met woensdag op veel plaatsen naar tropische waarden van 30 graden en meer en daarmee nemen de kansen op een (regionale) hittegolf toe.

Of het ook tot een officiële hittegolf komt (ofwel 5x zomers en 3x tropisch in De Bilt) moet worden afgewacht. In de westelijke kustprovincies en ook in het noordwesten en langs de Groningse noordkust blijft de temperatuur onder de 30 graden.

De dag begon kleurrijk. Jannes Wiersema maakte deze foto.
Carel Haveman maakte deze foto gisterochtend op volle zee.
Aad Hogenboom maakte deze foto.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen in Doornenburg.

Volop zomer met veel zon

De lucht is vandaag strakblauw en de zon maakt dan ook overuren. De temperatuur stijgt dan ook snel en aan het eind van de ochtend is het al 24-28 graden. Vanmiddag stijgt de temperatuur verder naar 27-29 graden in het noorden en westen en naar 29-31 graden in de rest van het land. De hoogste temperaturen worden in Limburg, oostelijk Brabant en de Achterhoek gemeten.

De wind waait zwak tot matig uit het oosten. De kans op zeewind is zeer klein en daardoor is en blijft het ook op de stranden aangenaam met een graad of 28. De zeewatertemperatuur is ongeveer 19 graden, dus prima voor een verkoelende duik.

Vanavond blijft het nog lang warm met halverwege de avond temperaturen van 22-27 graden. Het wordt al wel vrij snel donker eind augustus, want rond 20:45 uur gaat de zon achter de horizon. De temperatuur daalt later vanavond dan ook snel en komende nacht komen de minima uit op 13-16 garden.

Op veel plaatsen tropische dagen

Ook morgen is het volop zomerweer in het land met veel zonneschijn. Wel zijn sluierwolken zichtbaar. De temperatuur stijgt naar 27-28 graden in het noordwesten en naar 29-31 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het lokaal 32 graden worden. Aan zee is, in tegenstelling tot vandaag, kans op wind van zee. Daardoor koelt het op de stranden in de middag enkele graden af. Mocht je dus naar het strand gaan en zomerwarmte willen houden, dan moet je vandaag gaan.

Maandag verandert er heel erg weinig aan het heersende weerbeeld. De zon schijnt weer uitbundig en wordt zelfs nog wat warmer. Aan zee wordt het 28-29 graden en in de rest van het land tropisch met 30-33 graden. Later steekt op het strand weer een verfrissende zeewind op.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Ton Wesselius maakte deze foto.

Toenemende kans op buien met onweer

Dinsdag en woensdag blijft het zomers tot tropisch met temperaturen van 27-29 graden in het westen en noorden en 30-32 graden in het midden, oosten en zuiden van het land. Wel neemt de luchtvochtigheid toe en daardoor zal de hitte drukkend aanvoelen. Ook zorgt de vochtige lucht voor de vorming van stapelwolken en deze kunnen uitgroeien tot een enkele (lokale) regen- of onweersbui.

Vanaf donderdag wordt de temperatuur weer wat aangenamer. Het blijft zomers met donderdag 24-29 graden en vrijdag en zaterdag 23-27 graden. Daarmee blijft het duidelijk warmer dan normaal, want temperaturen van 20-22 graden zijn eind augustus gebruikelijk. Het weerbeeld laat tijdens de laatste dagen van de meteorologische zomer een mix zien van zon, stapelwolken en een enkele regen- of onweersbui.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het tot en met woensdag zeer warm zomerweer is met grote kans op tropische dagen. Later volgende week wordt het minder heet.

Albert Thibaudier maakte deze foto

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 334 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier