Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
De afgelopen dagen was het weerbeeld vrij wisselvallig. Dit was te danken aan depressie Kollie ten noorden van ons. De bovenlucht was vrij koud en hierdoor konden gemakkelijk buien tot ontwikkeling komen. Bovendien was de wind aanlandig. Vandaag oefent deze depressie ook nog wat invloed uit, maar volgende week komt er een (zwakke) rug van hoge druk over onze omgeving te liggen. De stroming wordt dan zuid tot zuidoostelijk. Als gevolg hiervan wordt het warmer en minder wisselvallig.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: zon en buien
Gisteren was een wisselvallige dag. De zon liet zich enkele uren zien, maar ook trokken er (pittige) buien over welke soms gepaard gingen met onweer. In de loop van de middag werd het wat droger, maar in de avond trokken er opnieuw een lijn met stevige buien over het land. Er stond vrij veel wind en de temperatuur lag tussen de 18 en 21 graden.

Vandaag: vooral in noorden buien
Vanochtend wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. De meeste zon is voor de zuidelijke helft van de Benelux, voornamelijk in de noordelijke helft is kans op een bui. Ook elders is er kans op een enkele bui, maar de kans hierop is minder groot dan in het noorden. In de loop van de ochtend bereikt de buienactiviteit zijn hoogtepunt, vanmiddag trekken de buien naar het oosten weg. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17 graden in het noorden en langs de kust tot 19, lokaal 20 graden in België. Er staat een stevige westelijke wind, kracht 4, in het noorden en langs de kust soms kracht 5. In België waait het iets minder hard.

Vanavond trekt de laatste neerslag via het oosten het land uit. Vanuit het westen wordt het wat bewolkter, maar het blijft (zo goed als) droog. De temperaturen dalen naar waarden tussen de 10 graden in het oosten 14 a 15 graden in de kust.

Volgende week: warmer
De nieuwe week begint morgen met een wat beter weertype. De zon laat zich af en toe zien, en hoewel er nog altijd kans is op een bui, blijft het overwegend droog. Er staat minder wind dan vandaag en met temperaturen tussen de 18 en 23 graden wordt het iets warmer.

Dinsdag wordt het weertype nog iets beter. De zon laat zich nog wat vaker zien en er staat nog minder wind. De zuidelijke stroming voert nog warmere lucht aan; het wordt 22 tot 25, in het zuiden en België lokaal 26 graden. Het blijft droog.

De weerkaart voor woensdag. We hebben te maken met een zachte, aflandige wind. Bron: ECMWF/Wetterzentrale
De verwachte maximumtemperaturen voor woensdag volgens het GFS-model. Bron: Wetterzentrale

Woensdag lijkt de warmste dag van de week te worden met temperaturen tussen de 23 en 28, lokaal 29 a 30 graden. Bovendien is het de dag met de meeste zon. Vervolgens kijken we nog even naar de pluim. Hier zien we dat vanaf donderdag de onzekerheid toeneemt. Woensdagavond en donderdag(avond) zijn er (vooralsnog kleine) onweerskansen.Waarschijnlijk ligt de temperatuur na woensdag tussen de 20 en 25 graden, in het weekend misschien nog hoger. Ook zien we dan neerslagkansen. De kans is dus aanwezig dat de week weer wisselvallig eindigt.

De 15-daagse temperatuurpluim van het KNMI.
De 15-daagse neerslagspluim van het KNMI.
De 15-daagse zon/bewolkingverwachting van het KNMI.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 687 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer