Advertentie 

Algemene situatie:
De afgelopen dagen was het weerbeeld vrij wisselvallig. Dit was te danken aan depressie Kollie ten noorden van ons. De bovenlucht was vrij koud en hierdoor konden gemakkelijk buien tot ontwikkeling komen. Bovendien was de wind aanlandig. Vandaag oefent deze depressie ook nog wat invloed uit, maar volgende week komt er een (zwakke) rug van hoge druk over onze omgeving te liggen. De stroming wordt dan zuid tot zuidoostelijk. Als gevolg hiervan wordt het warmer en minder wisselvallig.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: zon en buien
Gisteren was een wisselvallige dag. De zon liet zich enkele uren zien, maar ook trokken er (pittige) buien over welke soms gepaard gingen met onweer. In de loop van de middag werd het wat droger, maar in de avond trokken er opnieuw een lijn met stevige buien over het land. Er stond vrij veel wind en de temperatuur lag tussen de 18 en 21 graden.

Vandaag: vooral in noorden buien
Vanochtend wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. De meeste zon is voor de zuidelijke helft van de Benelux, voornamelijk in de noordelijke helft is kans op een bui. Ook elders is er kans op een enkele bui, maar de kans hierop is minder groot dan in het noorden. In de loop van de ochtend bereikt de buienactiviteit zijn hoogtepunt, vanmiddag trekken de buien naar het oosten weg. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17 graden in het noorden en langs de kust tot 19, lokaal 20 graden in België. Er staat een stevige westelijke wind, kracht 4, in het noorden en langs de kust soms kracht 5. In België waait het iets minder hard.

Vanavond trekt de laatste neerslag via het oosten het land uit. Vanuit het westen wordt het wat bewolkter, maar het blijft (zo goed als) droog. De temperaturen dalen naar waarden tussen de 10 graden in het oosten 14 a 15 graden in de kust.

Volgende week: warmer
De nieuwe week begint morgen met een wat beter weertype. De zon laat zich af en toe zien, en hoewel er nog altijd kans is op een bui, blijft het overwegend droog. Er staat minder wind dan vandaag en met temperaturen tussen de 18 en 23 graden wordt het iets warmer.

Dinsdag wordt het weertype nog iets beter. De zon laat zich nog wat vaker zien en er staat nog minder wind. De zuidelijke stroming voert nog warmere lucht aan; het wordt 22 tot 25, in het zuiden en België lokaal 26 graden. Het blijft droog.

De weerkaart voor woensdag. We hebben te maken met een zachte, aflandige wind. Bron: ECMWF/Wetterzentrale
De verwachte maximumtemperaturen voor woensdag volgens het GFS-model. Bron: Wetterzentrale

Woensdag lijkt de warmste dag van de week te worden met temperaturen tussen de 23 en 28, lokaal 29 a 30 graden. Bovendien is het de dag met de meeste zon. Vervolgens kijken we nog even naar de pluim. Hier zien we dat vanaf donderdag de onzekerheid toeneemt. Woensdagavond en donderdag(avond) zijn er (vooralsnog kleine) onweerskansen.Waarschijnlijk ligt de temperatuur na woensdag tussen de 20 en 25 graden, in het weekend misschien nog hoger. Ook zien we dan neerslagkansen. De kans is dus aanwezig dat de week weer wisselvallig eindigt.

De 15-daagse temperatuurpluim van het KNMI.
De 15-daagse neerslagspluim van het KNMI.
De 15-daagse zon/bewolkingverwachting van het KNMI.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 690 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier