Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Na het ietwat wisselvallige weerbeeld van gisteren, komen we vandaag weer onder een smalle rug van hogedruk te liggen. Dit heeft tot gevolg dat we vandaag te maken hebben met een meest droge en redelijk zonnige dag. De komende dagen blijft de grens van hogedruk boven zuidwest Europa en de Azoren en lagedruk boven de noordelijke Atlantische Oceaan boven onze omgeving liggen, wat leidt tot enige onzekerheid in de weersverwachting.

De weerkaart voor vandaag. Bron: KNMI.

Gisteren:
Gisteren begon de dag met name in de oostelijke helft van de Benelux nog flink zonnig. In de loop van de ochtend en in de middag trok het vanuit het westen echter dicht en ging (mot)regenen. Neerslag van betekenis viel er in de westelijke helft van het land nauwelijks; in het oosten activeerde de neerslag echter en daar regende het lokaal wel even aardig door. In de avond klaarde het in het westen langzaam op. De maximumtemperatuur liep uiteen van 19 graden in het westen tot 22 graden in het zuidoosten.

Ook bij Hilligje Kooiker begon de dag stralend…
… Maar eindigde de dag grijs. (foto opnieuw met dank aan Hilligje Kooiker)

Afgelopen nacht trok de neerslag het land uit en klaarde het op steeds meer plekken op. Op de plekken waar het opklaarde kwamen ook mistbanken voor. De minimumtemperatuur liep uiteen van 8 tot 12 graden Celsius.

Jolanda Bakker maakte deze foto gisteren.

Vandaag:
Vandaag begint de dag hier en daar mistig. Bovendien kan er nog wat lage bewolking aanwezig zijn. In de loop van de ochtend lost de mist op en breekt de bewolking. Hoewel er nog steeds wolkenvelden aanwezig zijn, schijnt de zon op de meeste plekken dus met regelmaat. In de loop van de middag ontstaan er stapelwolken welke lokaal uitgroeien tot een bui, maar het zullen geen zware exemplaren worden.

De temperaturen stijgen vanmiddag naar een graad of 18 aan de kust tot 22, lokaal 23 graden in het centrale gedeelte en binnenland van de Benelux. Er staat een zwakke, variabele wind, kracht 1 in het binnenland tot kracht 3 aan de kust.
Tegen het eind van de middag en vanavond wordt het vanuit het westen weer bewolkter, wel blijft het droog. De minimumtemperatuur daalt naar waarden tussen de 10 en 14 graden Celsius.

UV-Index: 5 tot 7
De kracht van de zon is hoog. De UV-index is 5 tot 7 en dat betekent dat de onbeschermde huid dan ook gemakkelijk rood kan kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Morgen: ’s middags zonnig
Morgenochtend begint de dag nog bewolkt en valt er hier en daar nog wat lichte neerslag, in de loop van de ochtend trekken die bewolking en neerslag echter richting het oosten weg, klaart het op en schijnt de zon. Wel is hierbij nog sluierbewolking aanwezig. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17 graden aan de kust tot 23 graden tegen de oostgrens. Er staat een zwakke zuidwestelijke wind, kracht 2 a 3, aan de kust kracht 4.

De weerkaart voor woensdag volgens het ECMWF-model. Het lijkt erop dat er weer een warme periode aankomt. Bron: Wetterzentrale

Na morgen: later stijgende trend
Na morgen blijft het nog enkele dagen licht wisselvallig met temperaturen rond of iets onder de normaal voor de tijd van het jaar en afwisselend bewolkte en zonnige perioden. Zondag is er opnieuw een kans op wat lichte neerslag en ook op maandag en dinsdag is dit nog het geval, maar qua hoeveelheden zal deze neerslag niets voorstellen. Dit alles gebeurt met temperaturen rond of iets onder de 20 graden Celsius.

Vanaf maandag strekt de rug van hogedruk boven de Azoren zich uit richting het Europese vasteland en wordt er een nieuw hogedrukgebied boven Europa opgebouwd. Hiermee krijgt de wind een aflandige oost tot zuidoostelijke component en wordt er weer warme lucht aangevoerd. Dit is in de pluim duidelijk terug te zien met een stijgende lijn vanaf dinsdag. Vanaf halverwege volgende week zullen de temperaturen richting de 25 graden Celsius en zelfs daarboven stijgen en dit zal voor tenminste enkele dagen zo blijven. Opvallend is dat het nog steeds erg droog blijft.

De 15-daagse temperatuurpluim van het KNMI.
De 15-daagse neerslagpluim van het KNMI.
De 15-daagse zon/bewolkingverwachting van het KNMI.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
Vandaag staat er een zwakke wind uit variabele richting, 4 tot 7 knopen en stoten tot 10 knopen.
Morgen is de wind west tot zuidwest, 10 tot 16 knopen, later in kracht toenemend.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen is Rico er met een nieuw bericht, ikzelf schrijf later weer. Voor nu een mooie dag, fijn weekend en graag weer tot morgen!

Ter info: Johann is op vakantie, dus het Alpenweerpraatje wordt daardoor minder frequent geplaatst.

En ook deze foto komt van de hand van Jolanda Bakker.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 531 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier