Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Mooie weergave van het weerbeeld in een groot deel van de Lage Landen. Bron: Oog op Nederland
Mooie weergave van het weerbeeld in een groot deel van de Lage Landen. Bron: Oog op Nederland

Algemene situatie:

Het hogedrukgebied Quinn, waarvan de kern de afgelopen dagen ten zuiden van ons lag, ligt inmiddels met de kern boven de Benelux. Dit betekent dat het komend weekend nauwelijks zal waaien en dat er af en toe zelfs wat ruimte is voor opklaringen. Dit is voor het eerst deze week dat het weerbeeld verandert. Volgende week zal het weerbeeld echter opnieuw veranderen doordat de drukverdeling in onze omgeving op de schop gaat.

28-10-2016-kaart-2
Hogedrukgebied Quinn met de kern boven onze hoofden. Bron: Wetteronline

Gisteren was het op veel plekken mistig en grijs en hier en daar viel wat lichte (mot)regen. Alleen in het westen was er sprake van enkele opklaringen. De temperatuur varieerde van 11 graden in Luxemburg en 12 a 13 graden in de Ardennen tot 15 graden aan zowel de Nederlandse als Belgische kust.

Mooie zonsondergang dankzij enkele opklaringen. Foto met dank aan Sjef Kenniphaas.
Mooie zonsondergang dankzij enkele opklaringen. Foto met dank aan Sjef Kenniphaas.

Vandaag wordt het iets mooier weer dan gisteren. De zon zal, ondanks dat in vrijwel de gehele Benelux de bewolking nog overheerst, vaker te zien zijn. Het midden en zuiden van Nederland maken de meeste kans op wat zon. De temperatuur loopt uiteen van 12 graden in het noordoosten van Nederland tot een voor de tijd van het jaar extreem zachte 18 graden in het zuidwesten van België. Op wat licht gespetter in zuid Nederland en België na blijft het droog.

Komende nacht zal de temperatuur dalen tot een graad of 5 in het zuidoosten van Nederland, in de Ardennen en Luxemburg is 4 graden de minimumtemperatuur. Aan de kust zal de temperatuur blijven steken op een waarde in de dubbele cijfers.

De hoge maximumtemperaturen van vandaag. Bron: Wetterzentrale
De hoge maximumtemperaturen van vandaag. Bron: Wetterzentrale

Morgen wordt het heel rustig weer. Het blijft op veel plekken nagenoeg windstil. Wel blijft het overwegend bewolkt en opnieuw is er kans op wat lichte regen, ditmaal is de grootste kans hierop voor het noorden en noordwesten van Nederland. Met 11 graden in het oosten van Nederland tot 15 graden aan de Belgische kust wordt het iets minder zacht. In de nacht van zondag op maandag wordt het gemiddeld een graadje minder koud dan komende nacht.

Maandag blijft het vrijwel overal droog. Ook zal de zon zich op meerdere plaatsen af en toe laten zien. De maximumtemperatuur ligt tussen de 10 graden in Luxemburg en 13 tot 15 graden in de rest van de Benelux.

28-10-2016-kaart-4
De luchtdrukverdeling voor volgende week. Er zal een noordwestelijke stroming tot stand komen. Bron: Wetteronline

Vanaf dinsdag zal de noordwestelijke stroming die we gisteren ook al benoemd hadden tot stand komen. Dinsdag blijft het nog droog weer met mogelijk hier en daar wat zon. Ook zullen de temperaturen dinsdag nog vergelijkbaar zijn met de temperaturen van dit weekend. Vanaf woensdag wordt het echter voelbaar kouder. Ook neemt de kans op een buiig weertype toe. Gisteren spraken nog over de mogelijkheid op buien met een winters karakter eind volgende week, dat lijkt er echter nog niet in te zitten; de (boven)lucht is nog niet koud genoeg. De week daarop lijkt de bovenlucht daarentegen wel zodanig af te koelen dat de eerste winterse neerslag in de Benelux een reële mogelijkheid lijkt. Het is echter nog te vroeg om hier iets zinnigs over te kunnen zeggen.

De pluimverwachting voor de komende 10 dagen. De dalende trend in de temperatuur is duidelijk te zien,
De pluimverwachting voor de komende 10 dagen. De dalende trend in de temperatuur is duidelijk te zien.

Samenvattend kunnen we stellen dat er tot en met dinsdag niet veel verandert. Daarna wordt het met een noordwestelijke stroming koeler en na volgend weekend wordt het interessant voor de winterliefhebbers omdat we dan mogelijk te maken krijgen met een serieus koudere bovenlucht.

Dit was het weer voor vandaag, morgen zal Rico een nieuw bericht op de site plaatsen met hopelijk nieuwe, interessante ontwikkelingen. Ik wens iedereen een fijn weekend, en vergeet Alpenweerman niet te volgen op Facebook en Twitter!

Join Alpenweerman community
Het is weer een interessante herfst en één ding is ook zeker “de volgende winter, die komt bestimmt!  JOIN US of wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

rehall-logo-2015

Winter is coming – be prepared –

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 415 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer