Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene weersituatie: 
Het hogedrukgebied Felicitas zorgt voor een rustig weekend met morgenochtend wat buiige regen. Na het weekend trekt het hoog zich terug naar de Azoren en gaan depressies ons weerbeeld bepalen. Het wordt dan ook een stuk wisselvalliger met een toenemende kans op regen en wind.

de weerkaart voor vandaag. Bron:: DMI

Gisteren: wolkenvelden en hier en daar een bui
Het was gisteren over het algemeen bewolkt en hier en daar viel wat buiige regen. In de middag nam de buiigheid af en kwam lokaal de zon tevoorschijn. De meeste zon was te vinden in Zeeland. De temperatuur steeg naar waarden tussen de 5 en 10°. Stavoren noteerde maximaal 5,4 en Eindhoven en Ell 9,7°. In België lagen de maxima tussen de 4-5° in de Ardennen en 9 of 10 elders.

het was rustig weer gisteren en dat is het ook dit weekend. De foto werd gemaakt door Johan Klos.

Vandaag: wolkenvelden, soms ook wat zon
De bewolking heeft op deze zaterdag de overhand en vanochtend komt op veel plaatsen mist voor. De mist lost op en vanmiddag kan ook zo nu en dan de zon schijnen. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuid tot zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 6° in het noordoosten en naar 10 in het zuidwesten van het land. In België liggen de maxima tussen de 5° in de Ardennen en 11 in het westen van Vlaanderen.


Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog, maar tegen de ochtend neemt de kans op een bui vanuit het noorden geleidelijk toe. Het koelt af naar 1° in het zuidoosten en naar 4 in het noordwesten. In de Ardennen gaat het licht vriezen.

Bij Joyce Derksen kwam ook af en toe de zon tevoorschijn.

Morgen: wisselend bewolkt en buiige regen
Morgen ziet het weerbeeld er wat minder uit. Er trekt een gebied met buiige regen van noord naar zuid tot zuidoost over het land, maar in de ochtend is het in het zuiden nog droog en dat is in de middag in het noorden en westen het geval met af en toe wat zon. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 8 tot 10°.

de verwachte weerkaart voor eind volgende week volgens ECMWF

Volgende week: toenemend wisselvallig
Na het weekend trekt het hogedrukgebied zich terug naar de Azoren en depressies trekken naar het Noordzeegebied. Het wordt dan ook duidelijk wisselvalliger met regen en ook regelmatig veel wind. De temperatuur blijft te hoog voor de tijd van het jaar met kwikstanden rond de 10°. Volgend weekend draait de stroming naar het noordwesten en gaan de temperaturen geleidelijk naar beneden. In de nacht neemt de kans op een graadje vorst weer toe en mogelijk wordt de neerslag wat winterser van karakter.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Vanaf zondag is er elke dag kans op regen of enkele buien. Vooral rond woensdag wordt er regen van betekenis verwacht.

De neerslagpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Kijken we puur nog even naar de pluim van het Europese model (ECMWF) van gisteravond, de roze lijn hierboven, dan zien we dat het dit weekend onder de 10° blijft. Maandag tot en met donderdag is het wel een graad of 10, maar eind volgende week en volgend weekend gaat de temperatuur naar beneden. In de nacht kan het dan weer licht vriezen.

de pluim van het ECMWF voor het midden van het land. Bron: KNMI.

De ijspluim laten we maar weer zitten, want er is absoluut geen zicht op ook maar een vliesje ijs…

Sneeuwverwachting Ardennen:
Helaas zijn er voorlopig geen wintersportmogelijkheden in de Ardennen en Hoge Venen in de komende krokusvakantie. Aan het eind van de maand draait de stroming naar het noordwesten, is de aangevoerde lucht kouder en kan er soms weer sneeuw vallen. Het ECMWF verwacht eind volgende week enkele centimeters sneeuw.

Eind volgende week wordt er weer wat sneeuw verwacht in de Ardennen.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen kijkt Daan weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaarten en ik ben er vervolgens maandag weer. Ik zou zeggen stay tuned, vertel het verder en blijf vooral volgen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Wist je dat we op Facebook inmiddels de grens van 10000 likes zijn gepasseerd? Dank daarvoor en ik zou zeggen: op naar de 20000! Foto’s zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Maak er een mooi weekend van en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
De meteorologische winter is in volle gang. Volg hier de weersontwikkelingen met betrekking tot het winterweer in de Lage Landen en natuurlijk ook in de Alpen. JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman promo (via YouTube)

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 597 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer