Advertentie 

Algemene weersituatie: 
Het hogedrukgebied Felicitas zorgt voor een rustig weekend met morgenochtend wat buiige regen. Na het weekend trekt het hoog zich terug naar de Azoren en gaan depressies ons weerbeeld bepalen. Het wordt dan ook een stuk wisselvalliger met een toenemende kans op regen en wind.

de weerkaart voor vandaag. Bron:: DMI

Gisteren: wolkenvelden en hier en daar een bui
Het was gisteren over het algemeen bewolkt en hier en daar viel wat buiige regen. In de middag nam de buiigheid af en kwam lokaal de zon tevoorschijn. De meeste zon was te vinden in Zeeland. De temperatuur steeg naar waarden tussen de 5 en 10°. Stavoren noteerde maximaal 5,4 en Eindhoven en Ell 9,7°. In België lagen de maxima tussen de 4-5° in de Ardennen en 9 of 10 elders.

het was rustig weer gisteren en dat is het ook dit weekend. De foto werd gemaakt door Johan Klos.

Vandaag: wolkenvelden, soms ook wat zon
De bewolking heeft op deze zaterdag de overhand en vanochtend komt op veel plaatsen mist voor. De mist lost op en vanmiddag kan ook zo nu en dan de zon schijnen. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuid tot zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 6° in het noordoosten en naar 10 in het zuidwesten van het land. In België liggen de maxima tussen de 5° in de Ardennen en 11 in het westen van Vlaanderen.


Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog, maar tegen de ochtend neemt de kans op een bui vanuit het noorden geleidelijk toe. Het koelt af naar 1° in het zuidoosten en naar 4 in het noordwesten. In de Ardennen gaat het licht vriezen.

Bij Joyce Derksen kwam ook af en toe de zon tevoorschijn.

Morgen: wisselend bewolkt en buiige regen
Morgen ziet het weerbeeld er wat minder uit. Er trekt een gebied met buiige regen van noord naar zuid tot zuidoost over het land, maar in de ochtend is het in het zuiden nog droog en dat is in de middag in het noorden en westen het geval met af en toe wat zon. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 8 tot 10°.

de verwachte weerkaart voor eind volgende week volgens ECMWF

Volgende week: toenemend wisselvallig
Na het weekend trekt het hogedrukgebied zich terug naar de Azoren en depressies trekken naar het Noordzeegebied. Het wordt dan ook duidelijk wisselvalliger met regen en ook regelmatig veel wind. De temperatuur blijft te hoog voor de tijd van het jaar met kwikstanden rond de 10°. Volgend weekend draait de stroming naar het noordwesten en gaan de temperaturen geleidelijk naar beneden. In de nacht neemt de kans op een graadje vorst weer toe en mogelijk wordt de neerslag wat winterser van karakter.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Vanaf zondag is er elke dag kans op regen of enkele buien. Vooral rond woensdag wordt er regen van betekenis verwacht.

De neerslagpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Kijken we puur nog even naar de pluim van het Europese model (ECMWF) van gisteravond, de roze lijn hierboven, dan zien we dat het dit weekend onder de 10° blijft. Maandag tot en met donderdag is het wel een graad of 10, maar eind volgende week en volgend weekend gaat de temperatuur naar beneden. In de nacht kan het dan weer licht vriezen.

de pluim van het ECMWF voor het midden van het land. Bron: KNMI.

De ijspluim laten we maar weer zitten, want er is absoluut geen zicht op ook maar een vliesje ijs…

Sneeuwverwachting Ardennen:
Helaas zijn er voorlopig geen wintersportmogelijkheden in de Ardennen en Hoge Venen in de komende krokusvakantie. Aan het eind van de maand draait de stroming naar het noordwesten, is de aangevoerde lucht kouder en kan er soms weer sneeuw vallen. Het ECMWF verwacht eind volgende week enkele centimeters sneeuw.

Eind volgende week wordt er weer wat sneeuw verwacht in de Ardennen.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen kijkt Daan weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaarten en ik ben er vervolgens maandag weer. Ik zou zeggen stay tuned, vertel het verder en blijf vooral volgen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Wist je dat we op Facebook inmiddels de grens van 10000 likes zijn gepasseerd? Dank daarvoor en ik zou zeggen: op naar de 20000! Foto’s zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Maak er een mooi weekend van en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
De meteorologische winter is in volle gang. Volg hier de weersontwikkelingen met betrekking tot het winterweer in de Lage Landen en natuurlijk ook in de Alpen. JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman promo (via YouTube)

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 604 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier