Na een wisselvallige fase met de laatste dagen soms flinke hoosbuien, lijkt het volgende week weer op en top zomers te zijn. Onder de vleugels van een zomers hogedrukgebied wordt het zonniger, droger en duidelijk warmer. Lees snel verder wat je kan verwachten de komende dagen en hoe warm het volgende week naar verwachting wordt.

Monique Bormans maakte gisterochtend deze prachtige foto.

Veel bewolking en af en toe regen

Na een groot aantal stevige regen- en onweersbuien met lokaal veel regenwater in korte tijd, is het vandaag op veel plaatsen bewolkt. Bovendien valt enige tijd regen. De regen trekt naar het noorden en vanuit het zuiden breekt op steeds meer plaatsen de zon door.

Vanmiddag is er een mix van zon en stapelwolken, maar vooral in het noorden blijft het tot ver in de middag nat. In het zuidwesten kunnen in de loop van de middag weer enkele buien voorkomen. De buien zijn duidelijk minder zwaar dan gisteren, maar kunnen nog wel gepaard gaan met onweer en lokaal veel regenwater in korte tijd. De temperatuur stijgt naar maximaal 19 of nipt 20 graden vlak aan zee en op de Wadden en naar 21-22 elders. In het zuidoosten kan het 23 graden worden en er waait een zwakke tot matige westenwind.

Vanavond is in het zuiden en westen lokaal nog een bui mogelijk, lokaal met onweer, maar geleidelijk wordt het droog. Ook komende nacht blijft het droog. Er zijn dan flinke opklaringen, maar door al het vocht in de atmosfeer is ook kans op mistbanken. De temperatuur daalt naar 12-15 graden.

Ton Wesselius maakte deze foto
Jolanda Bakker maakte deze foto

Aangenaam weekendweer met lokaal een bui

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. In het westen schijnt vaker de zon dan in het oosten van het land en vooral landinwaarts kunnen in de loop van de dag enkele buien ontstaan. De temperatuur stijgt naar 21-23 graden, maar zowel in het noordelijk- als westelijk kustgebied wordt het maximaal 19-20 graden. De wind waait meest matig uit het westen tot zuidwesten.

Zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden en zonneschijn. Vooral landinwaarts is kans op een bui, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Er waait een matige westenwind en het kwik stijgt naar 19-22 graden.

Zondag is het met 20 tot 23 graden iets warmer. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en heel lokaal een enkele bui. Ook nu houden de meeste plaatsen het droog.

Volgende week wordt het op en top zomerweer met hogere temperaturen. Bron: meteologix.com

Volgende week op en top zomers!

De verwachting voor volgende week laat droog en zonnig zomerweer zien. Maandag liggen de maxima tussen 20 en 25 graden en de dagen daarna wordt het alleen maar warmer. Dinsdag wordt het 24-29 graden en woensdag en donderdag wordt het 26-31 graden met de hoogste waarden in het zuiden, zuidoosten en oosten. Wel neemt eind volgende week de kans op een regen- of onweersbui weer toe, maar daarover de komende dagen vast meer.

Gisteravond ging het flink tekeer in Noord-Brabant en in Zeeland met lokaal 50-60 millimeter regen in korte tijd, maar ook elders in het land kwam het tot stevig onweer en veel regen. Ook bij collega Arjan ging het los. Hieronder zijn beelden:

Dit was het weer voor vandaag. Voor nu een mooie dag en graag weer tot een volgende keer.

 

Albert Thibaudier maakte deze foto gisteravond.

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelLage Landen: Convergentielijn zorgt voor onstabiliteit, lokaal veel regen
Volgend artikelWintersport verwachting 2020-2021
Rico Schröder is van kinds af aan gek op alles wat met het weer te maken heeft. Hij is werkzaam bij Weeronline en voor Alpenweerman verzorgt hij de weerpraatjes voor de Benelux en in het bijzonder voor Nederland. Dat alles in een voor een breed publiek leesbare vorm.

5 REACTIES

 1. Kijk, dat zijn de mooie berichten Rico! Kom er maar in met die zomer en mooie berichten! Verdiend naar al die nattigheid en wateroverlast. Hier in Wallis eindelijk ook weer eens een start van de dag met zon ipv regen. Gr J

  • Hi Johann

   Het ziet er weer goed uit. 😎
   Eerst nog even de licht wisselvallige fase tot en met zondag door.

   Groet,
   Rico

  • wat een prachtige foto, hoe hoog is dit, en wat is het effect van deze buierigheid op de gletschers, ik meen mij te herrineren dat in een filmpje wat jullie niet lang geleden maakte enkele sneeuwdagen in de zomer vaak een hoop verschil kan maken.

Comments are closed.