Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na een wisselvallige fase met de laatste dagen soms flinke hoosbuien, lijkt het volgende week weer op en top zomers te zijn. Onder de vleugels van een zomers hogedrukgebied wordt het zonniger, droger en duidelijk warmer. Lees snel verder wat je kan verwachten de komende dagen en hoe warm het volgende week naar verwachting wordt.

Monique Bormans maakte gisterochtend deze prachtige foto.

Veel bewolking en af en toe regen

Na een groot aantal stevige regen- en onweersbuien met lokaal veel regenwater in korte tijd, is het vandaag op veel plaatsen bewolkt. Bovendien valt enige tijd regen. De regen trekt naar het noorden en vanuit het zuiden breekt op steeds meer plaatsen de zon door.

Vanmiddag is er een mix van zon en stapelwolken, maar vooral in het noorden blijft het tot ver in de middag nat. In het zuidwesten kunnen in de loop van de middag weer enkele buien voorkomen. De buien zijn duidelijk minder zwaar dan gisteren, maar kunnen nog wel gepaard gaan met onweer en lokaal veel regenwater in korte tijd. De temperatuur stijgt naar maximaal 19 of nipt 20 graden vlak aan zee en op de Wadden en naar 21-22 elders. In het zuidoosten kan het 23 graden worden en er waait een zwakke tot matige westenwind.

Vanavond is in het zuiden en westen lokaal nog een bui mogelijk, lokaal met onweer, maar geleidelijk wordt het droog. Ook komende nacht blijft het droog. Er zijn dan flinke opklaringen, maar door al het vocht in de atmosfeer is ook kans op mistbanken. De temperatuur daalt naar 12-15 graden.

Ton Wesselius maakte deze foto
Jolanda Bakker maakte deze foto

Aangenaam weekendweer met lokaal een bui

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. In het westen schijnt vaker de zon dan in het oosten van het land en vooral landinwaarts kunnen in de loop van de dag enkele buien ontstaan. De temperatuur stijgt naar 21-23 graden, maar zowel in het noordelijk- als westelijk kustgebied wordt het maximaal 19-20 graden. De wind waait meest matig uit het westen tot zuidwesten.

Zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden en zonneschijn. Vooral landinwaarts is kans op een bui, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Er waait een matige westenwind en het kwik stijgt naar 19-22 graden.

Zondag is het met 20 tot 23 graden iets warmer. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en heel lokaal een enkele bui. Ook nu houden de meeste plaatsen het droog.

Volgende week wordt het op en top zomerweer met hogere temperaturen. Bron: meteologix.com

Volgende week op en top zomers!

De verwachting voor volgende week laat droog en zonnig zomerweer zien. Maandag liggen de maxima tussen 20 en 25 graden en de dagen daarna wordt het alleen maar warmer. Dinsdag wordt het 24-29 graden en woensdag en donderdag wordt het 26-31 graden met de hoogste waarden in het zuiden, zuidoosten en oosten. Wel neemt eind volgende week de kans op een regen- of onweersbui weer toe, maar daarover de komende dagen vast meer.

Gisteravond ging het flink tekeer in Noord-Brabant en in Zeeland met lokaal 50-60 millimeter regen in korte tijd, maar ook elders in het land kwam het tot stevig onweer en veel regen. Ook bij collega Arjan ging het los. Hieronder zijn beelden:

Dit was het weer voor vandaag. Voor nu een mooie dag en graag weer tot een volgende keer.

Albert Thibaudier maakte deze foto gisteravond.

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 506 times, 1 visits today)
Advertentie

5 Reactie op “Lage Landen: volgende week op en top zomers!”

 • Johann
  18 juni 2020 at 09:01

  Kijk, dat zijn de mooie berichten Rico! Kom er maar in met die zomer en mooie berichten! Verdiend naar al die nattigheid en wateroverlast. Hier in Wallis eindelijk ook weer eens een start van de dag met zon ipv regen. Gr J

  • Rico Schröder
   18 juni 2020 at 10:43

   Hi Johann

   Het ziet er weer goed uit. 😎
   Eerst nog even de licht wisselvallige fase tot en met zondag door.

   Groet,
   Rico

  • casper
   18 juni 2020 at 13:37

   wat een prachtige foto, hoe hoog is dit, en wat is het effect van deze buierigheid op de gletschers, ik meen mij te herrineren dat in een filmpje wat jullie niet lang geleden maakte enkele sneeuwdagen in de zomer vaak een hoop verschil kan maken.

 • Remco Mienis
  18 juni 2020 at 16:41

  Heerlijk vooruitzicht!

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier