Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een koufront trekt vandaag over het land en zorgt dat de temperatuur steeds verder omlaag gaat. Op dit moment geldt code geel voor hitte in het oosten en vandaag regen- en onweersbuien in heel het land. Later vandaag klaart het steeds meer op en de zondag verloopt grotendeels droog. Na het weekend blijft het zomers met temperaturen rond de 25 graden en veelal droog. Daarbij zijn de nachten een stuk koeler dan de afgelopen dagen.

Gisteren was het zeer heet. Op veel plaatsen zijn temperatuur dagrecords verbroken en daarbij beleefden we de warmste nacht ooit (voor De Bilt). De dag werd afgesloten met een bijzondere maansverduistering.

De bloedmaan en haar fases tijdens de maansverduistering gisterenavond in Hengelo met kijkrichting Enschede (foto Anita van Voorst)

De maximum- en minimumtemperatuur wordt door het KNMI geregistreerd per etmaal. Je kunt dus niet in de ochtend al conclusies trekken over afgelopen nacht. De eindstand van warmste nacht ooit (bron: KNMI)

Vandaag wordt de hitte verderven door een overtrekkend koufront vanuit het zuidwesten met daarbij regen- en onweersbuien. Er geldt nog altijd code geel van het KNMI en vooral in het oosten is het nog warm. Vanmiddag geldt code geel voor onweersbuien met kans op hagel en windstoten. Verder kan het ook glad worden doordat het altijd droog is geweest. De neerslag die vandaag valt is bij lange na niet genoeg het neerslag tekort terug te dringen.

Later vandaag wordt het weer droog en klaart flink op. Het wordt maximaal 25 graden. Omdat het rond middernacht nog meer dan 25 graden was, houdt de hittegolf nog aan. De nacht die verloopt helder en de wind zal afnemen. Het koelt af met minima van 12 tot 15 graden.

Een overtrekkend koufront zorgt vandaag voor neerslag met daarbij ook onweersbuien (UKMO model, via Wetterzentrale.de)

Verwachte neerslag voor de komende 48 uur volgens het HARMONIE model (via WXCHARTS.EU)

Morgen, zondag blijft het weer droog en schijnt de zon, maar is er wel wat hoge sluierbewolking. Het wordt weer warmer met maximaal 27 graden. Er waait een matige en langs de kust vrij krachtige zuidwesten wind. Laat op de dag is er kans op wat regen in het westen.

Volgende week is het een strijd tussen een lagedruk die de hitte weg probeert de drukken en een hogedruk gebied boven Europa. Toch lijkt het nogal altijd warm en heet te blijven de komende 10 dagen. (ECMWF, via Kachelmannwetter.com

Na het weekend is het licht wisselvallig, maar blijft het aanhoudend warm en droog. De temperaturen blijven zo rond 24 tot 27 graden. Lokaal is er een een bui, maar veel neerslag zit er nog altijd niet in de verwachting. Dinsdag, wanneer een nieuw koufront overtrek, is de kans op neerslag het grootst en wordt het relatief iets koeler. Mogelijk kunnen de temperaturen later in de week weer verder oplopen en richting de 30 graden gaan. Het neerslagtekort zal nog verder gaan toenemen en het blijft wachten op de echte neerslag.


Boven: de verschillende weermodellen voor de komende 10 dagen. Deze blijven schommelen rond de 25 graden. Het ECMWF laat op de lange termijn meer warmte zien en gaat richting de 30 graden. Onder: De grootste kans op neerslag geldt voor dinsdag, maar verder zit er nog altijd weinig in de verwachting (via Kachelmannwetter)

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 768 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier