Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
We hebben vandaag te maken met depressie Yap. De bijbehorende storing trekt vandaag met alle nattigheid over onze streken. De komende dagen is er weinig verandering te verwachten, want het blijft wisselvallig. Wel lijkt het langzaam minder koud te worden.

de weerkaart voor vandaag, Bron: DWD

Gisteren scheen geregeld de zon, maar het kwam ook tot flinke hoosbuien die lokaal met hagel en onweer vergezeld gingen. De noordwestenwind was nog altijd duidelijk aanwezig en matig over land, (vrij) krachtig in de kustgebieden en hard, soms nog even stormachtig aan zee, windkracht 4 tot 8.

De temperatuur steeg naar 14 tot 16° met in Gilze-Rijen maximaal 16,0°. In België lagen de maxima tussen de 8 en 15° met in Gent maximaal 15,1°.

het wisselvallige herfstweer in beeld. Prachtige wolkenluchten in koude lucht en een kletsnatte ondergrond. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker

We zijn de zaterdag bewolkt gestart en hier en daar valt al wat lichte regen. Een storing verbonden aan depressie Yap trekt vanuit het noordwesten het land in en zorgt voor (buiige) regen en vanmiddag regent het dan overal.

De wind waait uit het zuidwesten, later op de dag uit het westen en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee. Vanmiddag wordt de wind in het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden mogelijk hard, kracht 7.

De temperatuur stijgt naar 14 tot 16° met de laagste temperaturen in de zuidoostelijke helft van het land. Ook in België dergelijke temperaturen, maar in Hoog-België wordt het niet warmer dan 8-9°.

Vanavond valt er nog enige tijd regen, komende nacht komt het tot buien maar er zijn dan ook opklaringen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het westen tot noordwesten en de temperatuur daalt naar waarden tussen de 8 en 14°.

fraai regenbogenweer gisteren. Deze prachtige foto werd gemaakt door Kelly Lussenburg
Ook Jolanda Bakker maakte een fraaie foto van een regenboog
Ook Arno van Brakel maakte een fraaie foto van een regenboog

Morgen schijnt geregeld de zon, maar vooral in de zuidelijke helft en in België komt het nog tot enkele buien. De wind waait uit het noordwesten en is zwak tot hooguit matig van kracht en de temperatuur stijgt naar maximaal 15-16°.

de verwachte weerkaart voor aanstaande donderdag volgens ECMWF. Bron: wetteronline.de

Na het weekend blijft het wisselvallig herfstweer met nagenoeg elke dag kans op regen of enkele buien. We hebben dan een overwegend westelijke stroming tussen lagedruk ten noorden en hogedruk ten zuiden van onze streken.

Later in de week trekt de hogedruk wat noordoostwaarts en wordt de stroming bij ons zuidwestelijk. De temperaturen zullen dan geleidelijk op een wat hoger plan uitkomen, want de eerste helft van de week is het een graad of 15-16. Aan het eind van de week worden kwikstanden van 18-19, misschien in het zuiden lokaal wel 20°.

de temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim voor het midden van het land laat ook vandaag weer mooi het één en ander zien. Vandaag en de komende dagen is het een graad of 14-15, maar in de loop van de komende week komt de temperatuur op een wat hoger plan uit en er zijn zelfs berekeningen dat de temperatuur volgend weekend uitkomt op waarden rond de 20°.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Ik wens iedereen een fijn weekend en graag weer tot morgen.

deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Samen op naar een mooie winter!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 136 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer