Advertentie 

Algemene situatie:
Het hogedrukgebied Norbert zorgt vandaag en de komende dagen voor de aprilzomer met veel zon en hoge temperaturen. De stroming komt vanaf morgen uit het zuidoosten en de temperaturen komen uit op waarden tussen de 20 en 25°. Donderdag zijn in het zuiden en in België zomerse temperaturen van meer dan 25° mogelijk.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: flinke perioden met zon
Na een nacht met enige nattigheid (meetpunt Eelde noteerde 7 mm) was het gisteren prachtig lenteweer met flinke perioden met zon. Landinwaarts kwamen nog enkele stapelwolken tot ontwikkeling, maar in de kustgebieden scheen de zon volop.

De temperatuur steeg naar 12 tot 14° op de Wadden en in het noordwesten en naar 15 tot 18 elders. Vlieland noteerde 12,0 en Den Helder en Vlissingen 12,5°. De toppers waren Arcen met 18,4 en Twenthe met 18,5°. In België lagen de maxima tussen de 13 en 18° met in Kleine-Brogel maximaal 17,8°.

Een prachtige foto op een prachtige lentedag. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker uit Zevenhuizen.
Francien Bakker maakte deze foto in Katwijk aan Zee.
De dag begon ook al fraai. Ton Wesselius uit Roelofarendsveen maakte deze foto.
Ton Wesselius maakte ook deze prachtige foto.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen uit Doornenburg.
Aad Hogenboom maakte deze foto in de Haarlemmermeer.
De natuur loopt al flink uit. Maurice Vroegrijk maakte de foto in Dordrecht.
Natte akkers bij Jannes Wiersema in Roodeschool. Daar viel afgelopen weekend 22 millimeter.

Vandaag: prachtige lentedag!
Het is op deze dinsdag prachtig lenteweer. De zon schijnt volop met slechts hier en daar wat sluierbewolking. Het blijft droog en er waait een matige en op de westelijke Wadden een vrij krachtige zuidenwind.

De temperatuur stijgt naar een graad of 11-12 op de Wadden en naar 16 tot 20, lokaal 21 elders met de hoogste temperaturen in het oosten en zuidoosten. In België wordt het op de meeste plaatsen een warme dag met 20-21°.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het helder en bij een zwakke zuidenwind daalt de temperatuur naar waarden tussen de 6 en 10°.

Morgen: volop zon
Morgen is het prachtig zomerweer in de lente. De zon schijnt van opkomst tot ondergang en het blijft droog.

De temperatuur stijgt naar een warme 21-22° in het noordelijk en westelijk kustgebied en naar 22 tot 24 elders met de hoogste temperaturen in het zuiden en zuidoosten. Op de Wadden blijft het kwik weer wat achter. In België wordt het op veruit de meeste plaatsen een graad of 24, alleen in de hogere delen blijft het kwik met een graad of 21 iets achter.

De verwachte weerkaart voor donderdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: warm tot zeer warm, weekend afnemende warmte
Donderdag is het ook volop zomer in lentemaand april. De zon schijnt weer van opkomst tot ondergang en het blijft droog. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten en de temperaturen zijn nog wat hoger.

Op de Wadden wordt het een graad of 20-21, elders liggen de maxima tussen de 24 en 26°. Veel plaatsen kunnen zich opmaken voor een dagrecord, want de hoogste temperatuur in den lande op de 19e april staat nu op 25,2° gemeten in 1988 en in 2011 in respectievelijk Volkel en Eindhoven. Het record voor De Bilt is 24,3° gemeten in 1988.

De verwachte weerkaart voor vrijdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Vrijdag trekt het hogedrukgebied Norbert naar het oosten en wij komen dan onder invloed van een nieuw hoog dat een uitloper vanaf de Azoren naar de Britse Eilanden stuurt. De stroming draait van zuid via west naar noord en de temperaturen zullen weer wat lager zijn. De zon schijnt nog volop, maar later op de dag kan met name in het noorden en op de Wadden laaghangende bewolking binnendrijven.

De temperatuur stijgt naar 16 tot 18° langs de west en noordkust, maar elders loopt de temperatuur nog op naar 20 tot 24, in Limburg wellicht naar 25°. Op de Wadden wordt mogelijk de 15° niet gehaald.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

In het weekend blijven we profiteren van een hogedrukgebied boven onze streken. De neerslagkansen zijn nog altijd klein en de zon zal nog steeds flink schijnen. De wind waait zaterdag uit het noorden en het wordt 11-12° in het noorden en elders van noord naar zuid zo’n 14 tot 18°.

Zondag is de wind noordoostelijk en de temperatuur stijgt van noord naar zuid naar 14 tot 18°, maar opnieuw is het op de Wadden minder warm.

De verwachte weerkaart voor later volgende week volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na het weekend zitten we aanvankelijk in een soort niemandsland met weinig wind. Later volgende week (richting Koningsdag) krijgen depressies het weer voor het zeggen en nemen de neerslagkansen toe. De temperaturen gaan weer dalen tot onder de 15°…

UV-Index: 5
De kracht van de zon neemt in deze tijd van het jaar al flink toe. De UV-index is vandaag en en de komende dagen matig ofwel 5. Dat betekent dat de onbeschermde huid rood kan kleuren na 15 tot 25 minuten. Goed insmeren is dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat de stijging temperatuur goed zien naar wellicht zomerse waarden op donderdag. Daarna gaat het kwik naar beneden om begin volgende week weer wat te stijgen. Richting Koningsdag gaat de temperatuur weer naar beneden.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen.
Maurice Vroegrijk maakte deze prachtige foto in Roosendaal.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait over land uit het zuiden tot zuidoosten en is matig met 10-11 knopen. De windvlagen liggen veelal rond de 16 knopen. Aan zee komen de windvlagen uit tussen de 20 en 23 knopen. De golfhoogte is aan zee 0,6 meter en de watertemperatuur is 9°.

Morgen waait de wind uit het zuiden tot zuidoosten en is in de middag zo’n 9 knopen met uitschieters tot 12 knopen. Aan zee ook 9 knopen wind met uitschieters tot 13 knopen. De golfhoogte is 0,3 meter en de zeewatertemperatuur is een graad of 10.

Volop lente! Jolanda Bakker legde dit fraaie tafereel vast.
Ook deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit was het weer voor deze dinsdag. Maak er een mooie dag van, geniet van het droge en zonnige weer en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 369 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier