Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Weerbericht

De straalstroom is op onze streken gericht en daardoor is er veel reuring in de atmosfeer. De ene na de andere storing komt op ons af en daardoor valt er geregeld regen en bovendien waait het ook flink.

Op deze zondag krijgen we te maken met het frontale systeem behorende bij depressie Alexander ten noorden van Schotland. Het regent geruime tijd en op veel plaatsen valt 10, lokaal 15 millimeter. Vanmiddag nemen de neerslagkansen tijdelijk af. De temperatuur is vrij hoog en stijgt naar waarden tussen de 11° in het noorden en 14 in het zuiden van het land en in België en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee een krachtige en vanavond een harde zuidwestenwind, windkracht 4 tot 7.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en er valt van tijd tot tijd (buiige) regen. De zuid tot zuidwestenwind neemt in kracht toe en is (vrij) krachtig over land, windkracht 5 tot 6 en hard tot stormachtig aan zee met kans op zware windstoten tot 90 km/uur. De temperatuur wordt niet lager dan 8 tot 10°.

Na een bewolkte start klaarde het overdag flink op. Jolanda Bakker maakte de foto.
Ook Ton Wesselius maakte een fraaie foto van de opklaringen.
Flinke opklaringen ook in het noorden van het land. Albert Thibaudier maakte de foto.
Later raakte het weer bewolkt. Peter van Lindenberg maakte de foto in Scheveningen.
Johan Klos maakte ook een foto waarop het zwaar bewolkt is.

Weerpraatje

De depressies Alexander en Bennet zorgen vandaag en morgen voor veel reuring in de atmosfeer. Het gaat regenen en bovendien ook flink waaien met kans op (zeer) zware windstoten. Omdat de straalstroom op onze streken is gericht blijft het ook na morgen uitermate wisselvallig met dagelijks regen en wind, maar in een wisselvallige periode komen ook droge perioden voor met geregeld zonneschijn.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren begonnen we met veel bewolking, maar in de ochtend klaarde het op veel plaatsen in het midden en noorden op en kon de zon nog enkele uren (veelal 3-4 uur) schijnen. De opklaringen trokken noordoostwaarts en vanuit het zuidwesten raakte het bewolkt op de nadering van een storing.

De temperatuur steeg naar 10 tot 12° met op Terschelling en in Vlissingen maximaal 9,6 en in Lelystad en op Schiphol 12,5°. In België lagen de maxima tussen de 6 en 12° met 5,5 op de Mont Rigi en 11,6° in Koksijde.

De kans op windstoten neemt de komende tijd toe. Groen= geen windstoten, geel, windstoten tot 75 km/uur, rood zware windstoten tussen de 75-100 km/uur, paars zeer zware windstoten tot meer dan 100 km/uur.

Vandaag regent het geruime tijd, maar met kwikstanden van 11 tot 14° is het niet koud. Wel staat er een stevige zuidwestenwind. Komende nacht en ook morgen krijgen we te maken met depressie Bennet. De zuidwestenwind neemt over land toe naar (vrij) krachtig en aan zee naar hard tot stormachtig, windkracht 5 tot 8 met kans op zware tot zeer zware windstoten tot (meer dan) 100 km/uur.

Het weerbeeld kenmerkt zich door een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen, maar ook door enkele buien of buiige regen. Morgenmiddag nemen de neerslagkansen af. De maxima komen uit tussen de 10 en 13°, maar na frontpassage is het kwik overdag wat lager met veelal temperaturen van een graad of 9.

De verwachte weerkaart voor eind volgende week. Bron: wetterzentrale.de

De rest van de week blijft het uitermate wisselvallig. De straalstroom is gericht op onze streken en daardoor trekken met regelmaat storingen over onze streken en er is dan ook dagelijks kans op regen of enkele buien en ook regelmatig veel wind. De temperatuur stijgt naar 8 tot 10° in het noorden en naar 10 tot 12° in het zuiden en in België.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik de komende 10 dagen in etappe’s omlaag gaat. Gemiddeld gezien ligt het kwik de komende tijd rond de 9 of 10°.

Op ons forum kan je gezellig meepraten over het weer in zowel de Lage Landen als de Alpen. Meld je aan en praat mee!

Door de warmte van de afgelopen tijd is de natuur al aan het uitlopen. Ton Wesselius maakte de foto.
Ton Wesselius maakte ook deze foto.
Martin Vye maakte deze foto.
Albert Thibaudier maakte deze foto van de ontluikende natuur.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Maak er een mooie zondag van en graag weer tot morgen.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis.

(Visited 586 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer