Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag oppassen geblazen!

In de loop van de dag neemt de wind toe tot (zware) storm aan zee. Daarbij komen windstoten voor tussen de 90 km per uur in het binnenland en rond 140 km per uur in het noordwesten. Verder veel regen, later buien, mogelijk met onweer en hagel. Vannacht neemt de wind af maar deze blijft tot en met dinsdag duidelijk aanwezig. Pas na dinsdag wordt het enkele dagen wat rustiger weer.

Deze foto van de zonsopkomst gisteren maakte Jannes Wiersema

Zaterdag startte in het noord(west)en met opklaringen. Vanuit het westen nam de bewolking toe. Tegen de middag viel in het westen (mot)regen. De regen trok van west naar oost. Tegen de avond klaarde het vanuit het westen weer op. De temperatuur lag tussen 8° vlak aan zee tot 12° in het zuiden. De wind was zuidwest, zwak tot matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust.

Vannacht waren er opklaringen. In de loop van de nacht nam, op de nadering van een hele trits fronten, de bewolking vanuit het westen toe. Tegen de ochtend viel in het westen de eerste regen. De zuidwesten wind nam toe tot matig in het binnenland, 4 Bft., en krachtig tot hard aan de kust, 6 tot 7 Bft. De temperatuur lag tussen 5 en 7 graden.

Jolanda Bakker maakte deze foto
De weerkaart van vandaag. Bron: UKMO

Een diepe depressie boven Schotland (Ciara) veroorzaakt (zware) storm en zware windstoten. Daarbij is het bewolkt en valt er veel regen.

Een sterke straalstroom (meer dan 350 km per uur) heeft een depressie over de Oceaan geblazen. Rond de middag ligt het lagedrukgebied met een kerndruk van ongeveer 945 hPa boven Schotland. De depressie stuurt een optocht van fronten en troggen over de Benelux.

In de loop van de ochtend neemt de zuidwesten wind steeds verder toe. vanmiddag is de wind boven land (vrij) krachtig tot hard, 5 tot 7 Bft., aan zee en rond het IJsselmeer harde wind tot storm, 7 tot 9 Bft. Tegen de avond – als een actieve trog met buien (mogelijk met hagel en onweer) van west naar oost overtrekt – in het noordwesten enige tijd zware storm, 10 Bft. Bovendien zijn er in het hele land windstoten tot ongeveer 100 km per uur mogelijk. Aan de kust en rond het IJsselmeer in de middag en avond windstoten tussen 100 en 140 km per uur. Verder is het zwaarbewolkt en er valt regen (15 tot plaatselijk 30 mm). De temperatuur ligt van noordwest naar zuidoost tussen 8 en 12°.

Vanavond en vannacht neemt de naar west draaiende wind langzaam af naar matig tot vrij krachtig in het binnenland, 4 tot 5 Bft., en krachtig tot hard aan de kust, 6 tot 7 Bft. Er zijn enkele opklaring maar ook plaatselijk een bui. De temperatuur daalt naar ongeveer 7°.

Maandag en dinsdag

Blijft het vooral aan de kust en in het noorden onstuimig met een harde tot stormachtige wind overdag (7 of 8 Bft.). Daarbij blijven zowel aan de kust als in het binnenland windstoten tot rond 80 km per uur mogelijk. De temperatuur komt overdag uit rond 6 of 7°. In de nacht kan het in het zuidoosten afkoelen tot dicht bij 0, aan de kust ongeveer 5°. Vooral maandag is er kans op regen in het zuiden. Dinsdag een afwisseling van wolken en zon met plaatselijk een bui.

Woensdag en verder

Woensdag en donderdag is het onder een mobiele rug van hogedruk rustiger. Er zijn wolkenvelden en af en toe zon. Het blijft op woensdag waarschijnlijk droog. Vanaf donderdag weer wat meer wind en een stijgende kans op neerslag. Het wordt overdag tussen 5 en 8°. Komend weekend lijkt de temperatuur weer (flink) te stijgen.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland geeft vandaag hoge temperaturen. Daarna een daling naar ongeveer 7° maar komend weekend opnieuw een stijging richting dubbele cijfers. Bron: Meteologix.

Morgen meer over het stormweer op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een fijn weekend gewenst!

Deze foto maakte Erica v. Leeuwen
De stilte voor de storm. Foto Ton Wesselius

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 879 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier