Algemeen – Een uitloper van hoge druk zorgt vandaag voor een mooie zomerdag met weinig wind en aangename temperaturen. Vannacht en morgen trekt deze hogedrukgordel geleidelijk door naar het oosten en komen we meer onder de invloed van depressies boven de Noordzee en Groot-Brittannië. Dit zorgt voor een afkoeling met bijhorende buien. Vanaf zondag wordt het onzeker.

De hogedrukgordel boven Europa zorgt vandaag voor zonnig weer in heel de Benelux. Bron: wetterzentrale.de

Vandaag – Zoals aangegeven in de inleiding geniet heel de Benelux vandaag van een aangename zomerdag. Door de neerslag van gisteren in combinatie met een degelijke afkoeling is er lokaal wel ochtend grijs en/of mist ontstaan. Dit trekt in de loop van de voormiddag op waardoor het overal zonnig wordt. Enkele stapelwolken zullen in de loop van de dag wel wat schaduw geven en bovendien trekt een band met hoge bewolking van west naar oost over het land. De temperaturen klimmen tot waarden tussen 20 en lokaal 25°C.

Een band met hoge wolken trekt vandaag van west naar oost over het land. Bron: wetterzentrale.de
Maxima tussen 20 en 24 lokaal 25°C vandaag. Bron: weerplaza.nl

Vannacht – Vannacht blijft het nog droog met brede opklaringen al schuiven er in de loop van de nacht wel hoge wolken binnen vanaf het westen. Tegen de ochtend kan er lokaal al een druppel regen vallen in het uiterste zuidwesten. We krijgen een zachte nacht met temperaturen tussen 15 en 18°C.

Morgen – Morgen voormiddag trekt een warmtefront over de Benelux met regen en kans op stevige buien. Na de middag verdwijnt de regen naar het oosten maar vooral in het noordoosten van Nederland kan het nog lang nat blijven. Voor en na de regen(buien) zijn er opklaringen en stijgen de temperaturen tot 20-23°C. De meeste neerslag valt in het westen aangezien de neerslagzone tijdens de passage over de Benelux in kracht afneemt.

Morgen passeert een warmtefront met regen en buien. Daarvoor en erna krijgen we nog opklaringen. Bron: kmi.be

Vrijdag – Tijdens de nacht naar vrijdag passeert dan een koufront met kans op pittige buien en lokaal zelfs een donderslag. Aangezien het front pas tegen de ochtend echt passeert krijgen we eerst nog een zachte nacht. Overdag trekken de buien snel weg naar het oosten gevolgd door opklaringen. De rest van de dag verloop wisselend bewolkt met hier en daar een bui. In de frissere lucht wordt het ongeveer 17-18°C in het noorden van Nederland tot 21-22°C in het centrum van België.

Depressie boven Schotland zorgt vrijdag voor de aanvoer van frissere lucht en tijdens de ochtend de passage van een koufront. Bron: wetterzentrale.de

Zaterdag – Zaterdag wordt een wisselend bewolkte dag met kans op enkele buien. De temperaturen zijn iets te fris voor de tijd van het jaar met waarden tot 15 op de Ardense hoogten en 20°C in het binnenland. Vooral de noordwest hoek van Nederland blijft de hele dag gevoelig aan buien, de andere gebieden genieten vaak nog van de regenschaduw van Groot-Brittannië.

Trend – Vanaf zondag wordt de onzekerheid groter wanneer een depressie over de Britse eilanden naar de Noordzee schuift. Tegelijk bouwt een bassin van hoge druk zich op boven Zuid-Europa. Welke van deze twee gaat domineren over de Benelux is voorlopig nog onzeker. Hoe meer naar het noorden in de Benelux hoe groter de kans op wat neerslag, hoe meer naar het zuiden hoe groter de kans op zonnig weer.

Vanaf zondag proberen zowel lage als hoge druk hun invloed over de Benelux te vergroten. Wie zal er winnen? Bron: wetterzentrale.de

Zo, dat was het voor vandaag. Tot ziens vanuit een zonnig Merksplas.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 253 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer