Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Enorm aantal uren zonneschijn op Texel

Het voorjaar op Texel was droog en extreem zonnig. De zon scheen in maart, april en mei (meteorologische lente) in Den Hoorn maar liefst 847 uur. Het vorige record stond op 773 uur in 2011 in Hoek van Holland. Zelfs in de zomermaanden (juni, juli, augustus) is zo’n hoeveelheid uren zon uitzonderlijk. Alleen in de zomer van 1976 scheen de zon meer, namelijk 870 uur. Vandaag ook nog een zonnige en droge junidag. Vanaf morgen meer bewolking en regen.

Weerbericht 

Vandaag wordt een periode van warm en droog weer afgesloten. Morgen is het koeler en in de loop van de dag neemt de kans op regen of een bui toe. Vooral komend weekend kan er – eindelijk – overal regen vallen. Pas in de loop van volgende week lijkt het rustiger en minder koel te worden.

Prachtige zonsopkomst vanochtend. Foto Ton Wesselius

Gisteren

Volop zomer gisteren. Vooral in de ochtend veel zon op wat sluierwolken na. De temperatuur liep snel op naar 24 tot plaatselijk 29°. Alleen in het noordelijk kustgebied was het met 20 tot 25° wat minder warm. De wind was zwak tot matig en hoofdzakelijk oostelijk en draaide gisterenmiddag aan zee naar het westen tot noordwesten waardoor het daar wat afkoelde.

Zomer gisteren. Foto Aad Hogenboom
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vandaag

Een vlak lagedrukgebied ten noordoosten van de Benelux bepaalt ons weer vandaag. Vanochtend zijn er sluierwolken en zon, vanmiddag is de bewolking dikker en kan er in het zuidoosten een bui vallen

Het hogedrukgebied dat ons enkele dagen prachtig weer bracht, heeft zich teruggetrokken naar de oceaan. Net ten oosten van de Benelux bevindt zich een vlak lagedrukgebied. Eerst is er veel zon en zijn er sluierwolken. Vanmiddag is er meer bewolking en kan er een bui, mogelijk met onweer, vallen. Vanochtend is de wind zwak, 1 tot 3 Bft., en komt uit het zuidwesten. In de loop van de dag draait de wind overal naar het noordwest tot noord en neemt aan de kust toe naar matig tot vrij krachtig, 4 of 5 Bft. De temperatuur loopt vanochtend op naar 20 tot 26°. Vanmiddag koelt het vanuit het noordwesten af naar 15 tot 22°.

Vanavond en vannacht

Zijn er wolkenvelden en enkele opklaringen. Vanuit het westen wordt de bewolking in de loop van de nacht dikker en tegen de ochtend kan in het westen wat regen of een bui vallen. De wind komt uit noordwest tot west en is in het binnenland zwak tot matig, 2 tot 4 Bft., aan zee matig tot vrij krachtig, 4 of 5 Bft. De temperatuur daalt naar 10° in het oosten tot 14° vlak aan zee.

Morgen

Bepaalt een lagedrukgebied met kernen ten oosten en zuiden van de Benelux het weer. Daardoor is er veel bewolking en valt er in de loop van de dag regen of enkele buien.

Donderdag start met op veel plaatsen bewolkt weer en slechts enkele opklaringen. In de loop van de dag ontstaan er buien. De zwaarste waarschijnlijk in het (zuid)oosten van het land. De hoeveelheid neerslag kan van plaats tot plaats nogal uiteenlopen. De noordwestenwind is matig, 3 of 4 Bft., en aan zee (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. Met 12 tot 17° is het een stuk frisser dan de afgelopen dagen.

De weerkaart voor zaterdag. Bron: UKMO

Vrijdag, zaterdag en zondag

Bepaalt een actief lagedrukgebied boven de Noordzee ons weer. Daardoor kan er eindelijk weer eens regen van betekenis gaan vallen. Goed voor de natuur! Vooral op zaterdag berekenen de diverse modellen plaatselijk meer als 10mm neerslag. Wel is de alle dagen (veel) te fris voor de tijd van het jaar met een temperatuur die niet of nauwelijks boven de 15° uitkomt. Daarbij is er veel bewolking maar op vrijdag en zondag ook af en toe zon. De wind komt uit westelijke richtingen en kan op zaterdag en zondag vooral aan de kust af en toe krachtig of zelfs hard zijn, 6 of 7 Bft., met windstoten tot 80 km per uur.

In de loop van de volgende week lijkt het weer wat rustiger weer te worden als hogedruk vanaf de oceaan zich naar het noordoosten uitbreidt. Het zou dan licht wisselvallig weer worden met duidelijk hogere temperaturen.

Verwachte drukverdeling voor donderdag 11 juni 2020. Bron: ECMWF

Het ECMWF model laat na woensdag de hogedruk zich uitbreiden naar het noordoosten. Mocht deze ontwikkeling uitkomen dan zou de Benelux een licht wisselvallig weer krijgen met duidelijk hogere temperaturen.

Vandaag is het nog droog en warm. Vanaf morgen (eindelijk) regen. Goed voor de natuur maar nog wel even afwachten of het om substantiële hoeveelheden gaat. Na volgende week woensdag lijkt de kans op neerslag weer af te nemen.

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland. Na vandaag een sterke daling van de temperatuur naar (ruim) beneden normaal (ongeveer 19°) voor begin juni.

Meer over het weer in de Benelux en de Alpen lees je morgen op alpenweerman.nl!

Vanaf Texel een fijne woensdag!

Jolanda Bakker maakte deze foto van een onrustige wolkenlucht

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 559 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer