Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Momenteel wordt het weerbeeld in de Lage Landen bepaald door de invloed van een zwak tussenhoog. Het tussenhoog zorgt ervoor dat het meest droog en kalm weer is, en zoals op de kaart hieronder te zien is houdt het fronten en depressies op afstand. Komende week komt een lagedrukgebied dichterbij en verdwijnt het zwakke hoog. Hierdoor wordt het weerbeeld wisselvalliger: de kans op buien neemt toe.

De weerkaart van vandaag. Bron: KNMI.

Gisteren: bewolkte dag

Gisteren was het op veel plekken bewolkt. Lokaal viel er een spatje regen, maar op de meeste plekken bleef het droog. De temperatuur steeg bijna overal naar 20 graden of meer, in het Gilze-Rijen werd het het warmst met 23,1 graden. In België werd het warmst in Buzenol met 24,7 graden. In de avond klaarde het op veel plekken op en ’s nachts was het vrij helder. Lokaal kwam er een mistbank voor.

Bij Trijntje van den Berg was het net zoals op veel plaatsen bewolkt.
Peter van Lindenberg maakte deze prachtige foto van de scherpe wolkenrand in de buurt van Hoek van Holland.
Bij Albert Thibaudier begon de dag gisteren met wat lichte regen.

Vandaag zomers weer

Vandaag kan het vroeg in de ochtend nog mistig zijn. De eventuele mist lost echter snel op. In België en het zuiden van Nederland is het vrij zonnig, in het noorden komt meer bewolking voor. Vanuit het zuiden komt er vanmiddag wel sluierbewolking opzetten en ook zijn er enkele vriendelijke stapelwolken aanwezig. Het blijft droog, dus het is op de meeste plekken gewoon een mooie zomerse dag.

De temperaturen stijgen naar 24-26 graden in het midden van Nederland. In het zuiden van Nederland en het midden van België wordt het met 27-28 graden nog wat warmer. Op de Wadden en in het noorden van Nederland is het met 21-23 graden wat koeler. Ook aan de westkust is het wat frisser.

Vanavond neemt zowel in Nederland als in België de bewolking toe. In de loop van vanavond en komende nacht neemt vanuit het westen de kans op een bui toe.

Volgende week: wisselvalliger

Zoals eerder genoemd en ook op de kaart hieronder te zien is, komt het lagedrukgebied de komende week dichterbij. Dit is morgen ook al een beetje te merken. De wind draait dan namelijk naar het westen tot zuidwesten. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en er komen enkele (onweers)buien voor. Met maxima van 22-26, in het zuiden en in België lokaal 27 graden is het dan bovendien een fractie minder warm.

De weerkaart voor woensdag volgens het ECMWF-model. Het lagedrukgebied boven dat eerst nog west van de Britse Eilanden lag, ligt woensdag dichter bij ons in de buurt. Bron: Wetterzentrale

Dinsdag wordt het met 20-26 graden nog iets minder warm. Er is dan vrij veel bewolking aanwezig, al laat tussendoor de zon zich ook af en toe even zien. Er is kans op een enkele bui.

Het wisselvallige weer wat we de rest van de week kunnen verwachten is terug te zien in de pluim hieronder. We zien duidelijk dat er zowel kans op bewolking als kans op zon is en we zien met name woensdag en donderdag neerslagpieken. De temperatuur ligt met temperaturen iets boven de 20 graden rond de normaal voor de tijd van het jaar. Vrijdag lijkt een droge en meest zonnige dag te worden.

De 15-daagse temperatuurpluim van het KNMI.
De 15-daagse neerslagpluim van het KNMI.
De 15-daagse zon/bewolkingverwachting van het KNMI.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 614 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier