Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Momenteel wordt het weerbeeld in de Lage Landen bepaald door de invloed van een zwak tussenhoog. Het tussenhoog zorgt ervoor dat het meest droog en kalm weer is, en zoals op de kaart hieronder te zien is houdt het fronten en depressies op afstand. Komende week komt een lagedrukgebied dichterbij en verdwijnt het zwakke hoog. Hierdoor wordt het weerbeeld wisselvalliger: de kans op buien neemt toe.

De weerkaart van vandaag. Bron: KNMI.

Gisteren: bewolkte dag

Gisteren was het op veel plekken bewolkt. Lokaal viel er een spatje regen, maar op de meeste plekken bleef het droog. De temperatuur steeg bijna overal naar 20 graden of meer, in het Gilze-Rijen werd het het warmst met 23,1 graden. In België werd het warmst in Buzenol met 24,7 graden. In de avond klaarde het op veel plekken op en ’s nachts was het vrij helder. Lokaal kwam er een mistbank voor.

Bij Trijntje van den Berg was het net zoals op veel plaatsen bewolkt.
Peter van Lindenberg maakte deze prachtige foto van de scherpe wolkenrand in de buurt van Hoek van Holland.
Bij Albert Thibaudier begon de dag gisteren met wat lichte regen.

Vandaag zomers weer

Vandaag kan het vroeg in de ochtend nog mistig zijn. De eventuele mist lost echter snel op. In België en het zuiden van Nederland is het vrij zonnig, in het noorden komt meer bewolking voor. Vanuit het zuiden komt er vanmiddag wel sluierbewolking opzetten en ook zijn er enkele vriendelijke stapelwolken aanwezig. Het blijft droog, dus het is op de meeste plekken gewoon een mooie zomerse dag.

De temperaturen stijgen naar 24-26 graden in het midden van Nederland. In het zuiden van Nederland en het midden van België wordt het met 27-28 graden nog wat warmer. Op de Wadden en in het noorden van Nederland is het met 21-23 graden wat koeler. Ook aan de westkust is het wat frisser.

Vanavond neemt zowel in Nederland als in België de bewolking toe. In de loop van vanavond en komende nacht neemt vanuit het westen de kans op een bui toe.

Volgende week: wisselvalliger

Zoals eerder genoemd en ook op de kaart hieronder te zien is, komt het lagedrukgebied de komende week dichterbij. Dit is morgen ook al een beetje te merken. De wind draait dan namelijk naar het westen tot zuidwesten. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en er komen enkele (onweers)buien voor. Met maxima van 22-26, in het zuiden en in België lokaal 27 graden is het dan bovendien een fractie minder warm.

De weerkaart voor woensdag volgens het ECMWF-model. Het lagedrukgebied boven dat eerst nog west van de Britse Eilanden lag, ligt woensdag dichter bij ons in de buurt. Bron: Wetterzentrale

Dinsdag wordt het met 20-26 graden nog iets minder warm. Er is dan vrij veel bewolking aanwezig, al laat tussendoor de zon zich ook af en toe even zien. Er is kans op een enkele bui.

Het wisselvallige weer wat we de rest van de week kunnen verwachten is terug te zien in de pluim hieronder. We zien duidelijk dat er zowel kans op bewolking als kans op zon is en we zien met name woensdag en donderdag neerslagpieken. De temperatuur ligt met temperaturen iets boven de 20 graden rond de normaal voor de tijd van het jaar. Vrijdag lijkt een droge en meest zonnige dag te worden.

De 15-daagse temperatuurpluim van het KNMI.
De 15-daagse neerslagpluim van het KNMI.
De 15-daagse zon/bewolkingverwachting van het KNMI.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 587 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer