Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

‘Orkaan lagedrukgebied’ Dennis zorgt voor veel wind in de Benelux met in het noorden en noordwesten storm. Bovendien wordt met een strakke zuidwestelijke stroming extreem zachte lucht aangevoerd. Daarnaast is er veel bewolking en valt er regen. Morgen is het vooral aan de kust nog onstuimig. Daarna wordt het een aantal dagen rustiger weer.

Trijntje v.d. Berg maakte deze foto van opnieuw een grijze dag

Zaterdag was er vooral in het noorden veel bewolking. Daar (mot)regende het af en toe. In het zuidoosten waren er ook opklaringen. De zuidwestenwind was matig tot – aan zee – af en toe hard. Met 9 tot 13° was het zacht.

Gisterenavond nam de wind op de nadering van lagedrukgebied Dennis verder toe tot (vrij) krachtig in het binnenland en hard tot stormachtig aan de kust en rond het IJsselmeer. Rond middernacht stormde het op Texel. De temperatuur was zeer hoog; 9 tot 11°. De bewolking nam gisterenmiddag vanuit het noordwesten steeds verder toe en aan het begin van de avond is het gaan regenen. Voornamelijk in het zuidoosten waren er enkele opklaringen.

Vooral naar het zuiden toe ook enkele opklaringen gisteren. Foto Jolanda Bakker
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Fronten van ‘storm laag’ Dennis zorgen voor een natte zondag. Bovendien stormt het aan de kust . Daarbij is het uitzonderlijk zacht voor midden februari.

‘Storm laag’ Dennis zorgt met een kerndruk rond 930 hPa voor een bewolkte, natte, zachte en winderige dag. Vanochtend regent het in een groot deel van het land. In de loop van de dag intensiveert de regen vanuit het noordwesten en krijgt soms een buiig karakter. Alleen in het uiterste zuidoosten en het oosten van België kan het af en toe even opklaren.

Twee dingen vallen vandaag op: de extreem hoge temperaturen voor midden februari en de wind. Vanmiddag wordt het in het zuiden plaatselijk 17°(!). Maar ook op de Wadden is het met 11° zeer zacht. De zuidwesten wind is de hele dag nadrukkelijk aanwezig. Boven land een (vrij) krachtige wind, 5 of 6 Bft., met windstoten tot rond 80 km per uur. Aan de kust en rond het IJsselmeer een harde of stormachtige wind, 7 of 8 Bft., met windstoten tot rond 110 km per uur. Vooral in het noordwesten kan vandaag de wind kracht 9 halen, opnieuw storm dus.

Later vanmiddag neemt de wind in het binnenland af. Aan de kust blijft de wind vanavond en vannacht krachtig tot soms hard en klaart het vanavond vanuit het noordwesten op. De temperatuur daalt vannacht naar 6 tot 8°. In hoog België naar ongeveer 4°.

Morgen

zijn er vooral in het zuidoosten wolken. Naar het noorden toe zijn er ook enkele opklaringen. In de loop van de dag kunnen er – doordat een kleine storing overtrekt – enkele buien vallen. De wind is zuidwest en kan vooral aan de kust en rond het IJsselmeer af en toe krachtig of hard zijn, 7, soms 8 Bft. Bovendien zijn er aan de kust nog steeds windstoten tot rond 80 km per uur mogelijk. Met 6 tot 10° is het minder zacht dan vandaag.

Dinsdag en woensdag

zijn er opklaringen maar kunnen er ook – doordat er af en toe een hoogtetrog overtrekt – buien vallen. Vooral dinsdag is de wind nog duidelijk aanwezig. De temperatuur ligt op beide dagen rond 8°.

Donderdag

lijkt het onder invloed van een hogedrukgebied tijdelijk rustiger en droger te worden.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat zien dat de temperatuur na vandaag zakt maar met 7 tot 10° boven de normale waarden voor midden februari blijft. Bron: Meteologix.

Morgen meer details over het weer voor de komende week op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een fijne zondag gewenst!

Nat, natter, natst deze winter. Foto Jannes Wiersema

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 554 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier