klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Vandaag is een rustige en droge dag. Vanavond neemt de kans op regen toe. Het weekend verloopt extreem zacht – op zondag plaatselijk 16° – en vooral zaterdagavond en –nacht en zondag is er veel wind. Na het weekend wordt het geleidelijk rustiger en droger.

Grijs en nat gisteren. Foto Jolanda Bakker

Gisteren begon grijs en nat. In een groot deel van het land viel regen, in het (noord)oosten ook smeltende sneeuw. Aan het eind van de ochtend klaarde het vanuit het zuidwesten op maar al snel volgden stevige buien, soms met hagel en onweer. De temperatuur liep uiteen van ongeveer 3° in het uiterste noordoosten tot rond 8° in het zuidwesten. De wind was eerst zuidoost maar draaide in de loop van de dag naar zuidwest en was matig tot vrij krachtig.

Gisterenavond vielen er nog enkele buien en draaide de wind verder naar noordwest. Afgelopen nacht waren er wolkenvelden en viel er plaatselijk wat (mot)regen. De wind was west tot noordwest en zwak tot matig. De temperatuur lag tussen 1 en 6°.

Na de vele regen opklaringen gisteren. Foto Erica v. Leeuwen
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Een zwakke rug van hogedruk zorgt voor rustig weer met wolkenvelden en – vooral in het westen – opklaringen bij eerst weinig wind.

Vandaag begint de dag in het binnenland met plaatselijk nevel of een mistbank. In het oosten kan (mot)regen vallen. Verder zijn er wolkenvelden en sluierwolken afgewisseld door opklaringen, vooral in het westen. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe. De wind is zwak tot matig uit west tot zuidwest, 2 tot 4 Bft. In de loop van de dag neemt de wind aan de kust toe naar (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. De temperatuur ligt 7° in het noordoosten en 11° in het zuidwesten.

Vanavond en komende nacht trekt een gebied met regen van noordwest naar zuidoost over de Benelux. De wind is zuidwest en in het binnenland zwak of matig, 2 of 3 Bft. Aan zee een matige tot eerst nog vrij krachtige wind, 5 en later 4 Bft. De temperatuur ligt rond 8°, in hoog België rond 4°.


De weerkaart voor overmorgen. Bron: Met Office

Komend weekend

wordt het nat, extreem zacht en opnieuw erg onstuimig.

Zaterdag

is het bewolkt en valt er vooral in het westen en noorden regen. Naar het zuidoosten is het droger en kan het af en toe opklaren. Bij een vooral aan de kust van vrij krachtig naar hard toenemende zuid tot zuidwestenwind, 5 later 8 Bft., wordt het 9 tot plaatselijk 13°.

Zondag

in de nacht blijft het bewolkt en valt er af en toe regen. De zuidwestenwind neemt verder toe naar vrij krachtig in het binnenland, 5 Bft., en hard tot stormachtig aan zee en rond het IJsselmeer, 7 of 8 Bft. Het is extreem zacht met een temperatuur rond 12°.

Overdag is het bewolkt en regenachtig. Later op de dag intensiveert vooral in het noordwesten de regen. Grootste kans op droger weer en een opklaring in het zuidoosten. Het is zeer zacht met een temperatuur tussen 9 en 16°.

Daarbij speelt overmorgen de wind een hoofdrol. Die is vooral in de ochtend aan de kust hard tot stormachtig, 7 of 8 Bft., uit het zuidwesten. In het noordwesten zou de wind even 9 Bft. Kunnen halen. Bovendien zijn er windstoten. In het binnenland tot ongeveer 75 km per uur, aan de kust tot rond 100 km per uur.

Volgende week

is het eerst wisselvallig en wordt het vanaf maandag minder zacht. Later in de week lijkt een hogedrukgebied rustiger weer te brengen. Met een aanhoudende zuidwestelijke stroming blijft het wel te zacht voor februari met 7 of 10°.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat het extreem zachte weer komend weekend goed zien. Daarna even iets minder extreem maar aanhoudend te zacht weer voor eind februari. Bron: Meteologix.

Morgen meer weer op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een goede vrijdag gewenst!

Gisterenmiddag plaatselijk opklaringen. Foto Ton Wesselius

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 585 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer