klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Nog één grijze dag, daarna veranderd het weer en schakelen we over op een stevige westcirculatie. Daarmee worden de komende week fronten met regen richting de Benelux gevoerd. En opnieuw wordt het zacht, mogelijk aan het eind van de week zeer zacht weer.

De winter van 2020. Foto Jannes Wiersema
Deze foto maakte Erica v. Leeuwen

Zaterdag was opnieuw een bewolkte en grijze dag met alleen boven België spaarzame opklaringen en in het noorden van Nederland af en toe motregen. De wind was zuid tot zuidwest en zwak tot matig, in het noorden af en toe vrij krachtig. De temperatuur lag tussen iets boven 0 in het zuiden en zuidoosten tot ongeveer 4° op de Wadden.

Afgelopen nacht bleef het bewolkt en nevelig. Vooral in het zuiden kwam ook mist voor. De wind was zwak tot matig uit zuid tot zuidoost, aan de kust en rond het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. De temperatuur lag tussen -1° in het zuiden en oosten tot rond 4° op de Wadden.

Alweer een grijze dag. Foto Trijntje v.d. Berg
De weerkaart voor vandaag. Bron UK Met Office

Hogedrukgebieden trekken zich terug naar het zuidoosten. Lagedrukgebieden bij IJsland sturen fronten richting de Benelux. Vanavond volgt regen en neemt de wind toe.

Ook vandaag een grijs begin van de dag. Later vooral in de oostelijke en zuidoostelijke helft van het land minder grijs met mogelijk een opklaring. In de loop van de dag vanuit het westen weer toenemende bewolking en later in het noordwesten wat regen. In de avond volgt een tweede front vanuit het westen met meer regen. De wind komt vandaag uit het zuiden tot zuidwesten en is eerst matig maar neemt tegen de avond aan de kust toe tot (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. De temperatuur ligt vandaag tussen 6° in het noordoosten en 9 of 10° in het zuiden.

Vannacht blijft het bewolkt en trekt de regen richting het oosten. Vanuit het westen klaart het wat op maar tegen de ochtend zijn er vanuit het zuidwesten enkele buien mogelijk. De wind draait naar zuidwest en is matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. De temperatuur ligt tussen 6 en 8 graden.

Maandag

Morgen is het wisselvallig met in de ochtend enkele opklaringen. Later volgt een nieuw regengebied vanuit het zuidwesten. Pas in de avond zijn er vanuit het westen weer opklaringen mogelijk. De wind is morgen zuid tot zuidwest en matig tot – aan de kust – vrij krachtig. Het wordt 6 tot 9 graden. In hoog België een fractie frisser.

Dinsdag

Overmorgen wordt een natte dag. Diverse fronten verbonden aan lagedrukgebieden boven de Noordzee trekken van west naar oost over de Benelux. De wind is eerst zuidoost maar draait in de loop van de dag naar west tot noordwest en is matig. Aan de kust neemt de wind toe tot krachtig of hard, 6 of 7 Bft. Met een temperatuur tussen 3 en 6 graden wordt het de meest frisse dag van de week.

Verwachte drukverdeling voor vrijdag 31 januari 2020. Bron: ECMWF

De rest van de week blijft de Benelux in een zuidwestelijke stroming liggen waarmee afwisselend rustige perioden en fronten met regen mee trekken. Het blijft te zacht voor deze tijd van het jaar met komend weekend mogelijk toch weer temperaturen van 10 tot 13 graden.

Vandaag is het droog tot aan het eind van de middag. Daarna breekt een wisselvallige periode aan met elke dag kans op regen of buien.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland geeft onverminderd zacht weer aan met tegen en in volgend weekend weer temperaturen in de dubbele cijfers. Bron: Meteologix.

Morgen een nieuw weerbericht op alpenweerman.nl.

Vanaf een, al weer, grijs Texel een rustige zondag!

Weinig wind maar grijs. Foto Ton Wesselius
Deze foto maakte Michel Looyenstein

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret voor jouw wintersport!

(Visited 582 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer