Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Na een rustig, redelijk bewolkt, weertype op dinsdag krijgen we vandaag te maken met een gebied met neerslag. Een lagedrukgebied trekt langs de Benelux. Vanuit het zuidwesten uit neemt de bewolking toe waar vervolgens regen uit gaat vallen. In het zuidoosten is onweer mogelijk. Richting het weekend gaat een hogedrukgebied zich in onze regio positioneren. Hierdoor lijkt het droog te blijven en kunnen de temperaturen regionaal weer oplopen naar zomerse waarden.

Het was gisteren op veel plaatsen bewolkt met geregeld wat ruimte voor de zon. Foto: Jannes Wiersema uit Roodeschool.

Gisteren profiteerden we van een hogedrukgebied. Naast wolkenvelden was er ook op veel plaatsen ruimte voor de zon. Op veel plaatsen werd het 20 tot 22 graden. Alleen aan de kust bleef het kwik rond de 20 graden hangen. Het warmste was het gisteren in Maastricht met 22.7 graden.

Dreigende wolken gisteren bij Ton Wesselius uit Roelofarendsveen.
Deze fraaie verzameling van Ivonne de Koning bij Noordwijk aan Zee laat, naast wat blauwe lucht, ook dreigende wolken zien.
Ook in Giethoorn was er bewolking. Foto: Martin Vye
Maar deze wolken werden ook afgewisseld door opklaringen! Foto: Martin Vye
Ook bij Ton Wesselius was het niet alleen maar bewolkt zoals deze mooie foto laat zien.
Aan de Rotte leverde dit een fraaie zonsondergang op. Foto: Jolanda Bakker

Vandaag verdwijnt de invloed van de uitloper van het hogedrukgebied. Een venijnige depressie met een neerslaggebied trekt richting en over de Benelux. Vanuit het zuidwesten wordt de bewolking in de (vroege) ochtend dan ook steeds dikker en gaat het regenen. In het noorden en oosten van Nederland is er in de ochtend nog ruimte voor de zon voordat ook daar de bewolking en neerslag binnentrekt.

De weerkaart van het KNMI voor vandaag. Een klein lagedrukgebied trekt over de Benelux. Hierdoor trekt een gebied met regen over vandaag. Bron: KNMI

Gedurende de dag trekt het gebied met neerslag in noordoostelijke richting over de Lage Landen. In het zuidoosten van Nederland en het oosten van België is ook onweer mogelijk. Lokaal is redelijk wat neerslag mogelijk: 15 tot 25 mm afhankelijk waar de meest stevige buien vallen.

Voor de neerslag uit kan het morgen nog zo’n 20 tot 22 graden in het (noord)oosten van Nederland worden. Elders is het met maxima tussen de 17 en 19 graden wat frisser.

In de loop van de avond klaart het vanuit het zuidwesten op, al komt er hier en daar ook nog een bui voor. De wind draait naar het noordwesten en neemt toe in kracht: windkracht 6 à 7 Bft aan de kust.

Morgen begint de dag met hogere bewolking, maar ook ruimte voor de zon. De wind komt eerst nog uit noordwestelijke richting en is matig van kracht, maar draait steeds meer naar noord/noordoostelijke richting. Gedurende de dag ontstaan er stapelwolken en lokaal komt er nog een bui voor. Het wordt zo’n 18 tot 20 graden. In de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het westen toe als gevolg van een afgezwakt front. Hier en daar kan er wat neerslag uit deze dikkere bewolking vallen.

Komend weekend: opnieuw een hogedrukgebied

Ondertussen neemt de invloed van een hogedrukgebied boven de Noordzee toe. Hier gaan we de komende dagen van profiteren met een droog weertype en oplopende temperaturen. Vrijdag trekt er wel eerst een storing ten zuiden van de Benelux langs. Het lijkt erop dat vooral de zuidelijke helft van de Benelux hierdoor nog wat neerslag kan verwachten.

Tijdens komend weekend weet een hogedrukgebied zich precies boven de Benelux te vestigen. Bron data: DWD

Tijdens het weekend weet het hogedrukgebied zich boven de Lage Landen te vestigen. Hierdoor wordt er tijdens het weekend een rustig weertype verwacht, zijn de neerslagkansen minimaal en lopen de temperaturen weer steeds verder op. Ook na het weekend lijken we nog te kunnen profiteren van dit hogedrukgebied met regionaal kansen op zomerse temperaturen, ook al is dit uiteraard nog ver weg in de verwachtingen.

Vanaf het weekend gaat de temperatuur voorzichtig in de lift volgens de verwachtingen van diverse modellen voor Midden-Nederland. De zomerse 25 graden komt weer in zicht. Bron: Kachelmannwetter
Op de neerslagpiek voor vandaag na zijn de neerslagkansen heel klein volgens de modelberekeningen voor Midden-Nederland. Bron: Kachelmannwetter

Vandaag dus even een gebied met neerslag. Vanaf het weekend dus een droger weertype met oplopende temperaturen. Geniet van de dag en morgen neemt Rico het weerpraatje weer op zich!

De zonsopkomst in het noorden van Nederland leverde prachtige kleuren op. Foto: Jannes Wiersema

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 441 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer