Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag en deels morgen (vooral in het noorden) is het nog iets te fris voor deze tijd van het jaar. Maar dat wordt vanaf zondag ruimschoots goedgemaakt als de temperatuur overdag uitkomt op  14 tot 20°. Bovendien blijft het – op enkele buien in de nacht van maandag op dinsdag – meest droog en houdt de wind zich rustig. Kortom: het word mooi lenteweer!

Nog net even zon. Foto Michel Looyenstein
Gisteren

Startte de dag in het zuiden na lichte vorst in de vroege ochtend zonnig. In het noorden en westen waren meer wolken aanwezig. In de loop van de dag werd de bewolking vanuit het noordwesten dikker en gisterenavond vielen er vooral in het noorden en westen enkele buien. De west tot zuidwestenwind wat matig in het binnenland en aan de kust vrij krachtig. In het noordoostelijk kustgebied gisterenmiddag zelfs even krachtig. De temperatuur lag tussen 7 en 11°.

Afgelopen nacht

Trok een koufront van noordwest naar zuidoost over de Benelux en veroorzaakte enkele buien. Aan het eind van de nacht waren er vanuit het noordwesten enkele opklaringen. De west tot noordwestenwind was zwak tot matig maar aan de kust af en toe vrij krachtig. De temperatuur lag vannacht tussen 2° in het noordoosten en hoog België en 7° in het zuidwesten.

Bij Heerenveen was het gisterenmiddag grijs weer. Foto Albert Thibaudier
En in Goes een afwisseling van zon en wolken. Foto Erica v. Leeuwen
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vandaag

Trekt een hogedrukgebied opbouwend ten zuiden van de Benelux richting het oosten. Met een west tot noordwestenwind worden frisse lucht en wolkenvelden aangevoerd.

Vanochtend overheersen de wolken en vooral in het (noord)oosten kan een bui vallen. Vanuit het westen komen er in de loop van de dag enkele opklaringen die zich tegen de avond over de Benelux uitbreiden. De noordwestenwind is zwak tot matig, 2 of 3 Bft., maar in de ochtend in het noordelijk kustgebied matig tot vrij krachtig, 4 of 5 Bft. De temperatuur ligt vanmiddag tussen 6° op de Wadden en 10° in het zuiden.

Vanavond en vannacht

Breiden opklaringen zich vanuit het westen verder over de Benelux uit maar zijn er in het zuiden en oosten ook enkele wolkenvelden. Het blijft droog. Tijdens opklaringen kan de temperatuur naar iets onder het vriespunt zakken. De wind draait naar zuid tot zuidwest en neemt af naar zwak tot matig, 2 of 3 Bft. Er kunnen enkele mistbanken ontstaan en plaatselijk is het nevelig. Daardoor kan het in de vroege ochtend op bruggen en viaducten glad zijn!

Morgen 

Ligt het hogedrukgebied (1027 hPa) ten oosten van de Benelux. Met een zwakke zuidelijke stroming komt de aanvoer van zachtere en drogere lucht op gang.

Zaterdag start de dag fris met brede opklaringen. In de loop van de dag ontstaan wolken die – doordat ze door de hogedrukinvloed enigszins ‘uitgesmeerd’ worden – de zon, vooral in het binnenland, kunnen hinderen. Bij een zwakke tot matige zuidelijke – in het zuiden zuidoostelijke – wind, 2 tot 4 Bft., wordt het vanmiddag tussen 8° in het uiterste noorden en 14° plaatselijk in het zuiden.

De nacht naar zondag

Zijn er flinke opklaringen maar in de loop van de nacht in de noordelijke helft van het land tijdelijk meer wolkenvelden. De wind is zuid tot zuidoost en in het binnenland zwak tot matig, 2 of 3 Bft., aan zee matig tot af en toe vrij krachtig, 4 of 5 Bft. De temperatuur ligt tussen 3 en 7°.

Zondag

Blijft de Benelux onder de invloed van een zich versterkend tot 1037 hPa hogedrukgebied boven Wit Rusland. Daardoor wordt met een zuidelijke stroming zachte en droge lucht aangevoerd. Het wordt dan ook een zonnige, droge en vrij warme dag met zondagmiddag temperaturen tussen 13° op de Wadden en 20° in het zuiden. Daarbij staat er een matige, 3 of 4 Bft., en in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtige, 5 Bft., zuidenwind. Kortom: volop lenteweer!

De weerkaart voor maandag. Bron: UKMO

Volgende week

Blijven hogedrukgebieden tenminste tot vrijdag bepalend voor het weer in de Benelux. Maandag is er in de loop van de dag wel meer bewolking en ’s avonds en ’s nachts vallen er enkele buien. Verder is er behoorlijk wat zon afgewisseld door enkele wolkenvelden of stapelwolken. De temperatuur blijft met 14 tot 19° op een aangenaam niveau. Alleen vlak aan zee en op de Wadden is het wat frisser.

De kans grafiek voor de neerslag geeft voor vandaag en maandag een buienkans. De overige dag blijft het door hogedrukinvloed droog. Aan het eind van volgende week neemt de kans op neerslag toe.

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat de lentetemperaturen vanaf komende zondag goed zien. Volgend weekend lijkt de temperatuur iets te zakken. Bron: Meteologix.

Maandag een blik op de nieuwe week op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel: een goed lenteweekend. Maar wees verstandig en houdt afstand!

Later opklaringen afgewisseld door wolkenvelden en aardig wat wind. Foto Ton Wesselius

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 277 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier