Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie: Het lagedrukgebied Yanina ligt vandaag boven onze streken en zorgt voor een buiige zondag. Komende week gaan we volop profiteren van het hogedrukgebied Peter en Peter zorgt voor een droog en zonnige weertype met wel steeds kouder wordende nachten.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DMI
De weerkaart voor vandaag. Bron: DMI

Gisteren: zonneschijn, maar ook buien met hier en daar onweer

Er kwamen gisteren lokaal stevige buien voor. Deze schitterende foto werd gemaakt door Ronald van Wijk.

Gisteren kwam overal de zon tevoorschijn. In de oostelijke helft scheen de zon 1 tot 3 uur, elders in het land zo’n 4 uur en langs de kust 5 tot lokaal bijna 7 uur op de Wadden. Ook kwam waren er wolkenvelden en het kwam tot buien en vooral later op de dag kwam het bij die buien ook tot onweer.

In Zoetermeer viel over de gehele dag in totaal 19 millimeter. De temperatuur steeg naar 17 tot 19° met in Nieuw-Beerta en Eelde 17,0 en in Vlissingen 19,5°. In Vlaanderen werd het 18-19° met in Koksijde maximaal 19,0°.

<< Er kwamen gisteren lokaal stevige buien voor. Deze schitterende foto werd gemaakt door Ronald van Wijk.

Vandaag: buien met lokaal kans op onweer

Het is vanochtend op veel plaatsen droog met geregeld zonneschijn, maar langs de kust komt het tot enkele buien. Vanmiddag komt het overal tot enkele buien en bij deze buien is ook kans op onweer. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot zuidwesten, maar vanmiddag neemt de wind in het noorden van het land in kracht af. In het zuidwesten en later ook in het westen neemt juist de wind in kracht toe naar vrij krachtig tot krachtig en aan zee mogelijk naar hard, windkracht 5 tot 7. De temperatuur is vrijwel overal in de Lage Landen hetzelfde en stijgt naar een graad of 16.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt en komt het nog tot enkele buien. De zwakke tot matige en aan zee vrij krachtige tot krachtige wind draait geleidelijk naar noordwest en de temperatuur daalt naar een graad of 4-5 in het noordoosten van het land. In het westen en zuidwesten wordt het niet kouder dan 13 tot 15°.

Morgen: flinke perioden met zon, maar ook nog enkele buien

Morgen zijn er flinke perioden met zon, maar het komt ook nog tot enkele buien al neemt de buiigheid geleidelijk vanuit het noorden af. De wind waait matig en op de Wadden vrij krachtig uit het noorden tot noordoosten en de temperatuur stijgt naar 18-19, in Vlaanderen lokaal naar 20°. Op de Wadden wordt het maximaal een graad of 17.

Morgenavond en in de nacht naar dinsdag is het vrij helder en bij een overwegend matige en aan zee vrij krachtige naar oost draaiende wind daalt de temperatuur naar waarden tussen de 6° in het zuidoosten en naar 13 in het noordwesten en op de Wadden.

De dag begon op veel plaatsen nog zeer fraai. De foto werd gemaakt door Robert Hartog.
De dag begon op veel plaatsen nog zeer fraai. De foto werd gemaakt door Robert Hartog.

Dinsdag: prachtig weer met volop zon

Dinsdag is het prachtig herfstweer met volop zonneschijn. Het blijft overal droog en bij een zwakke tot matige en later op de dag aan zee vrij krachtige oostenwind stijgt de temperatuur naar maximaal 16° in het noorden en naar 18 in het zuiden van het land. In Vlaanderen kan het lokaal 19° worden.

Het kwam gisteravond lokaal tot stevig onweer. Deze prachtige foto werd gemaakt door Janusz Oppermann
Het kwam gisteravond lokaal tot stevig onweer. Deze prachtige foto werd gemaakt door Janusz Oppermann

Een Scandinavisch hoog waar je u tegen zegt

De rest van de week gaan we volop profiteren van het krachtige hogedrukgebied Peter boven Scandinavië. De stroming komt uit het oosten en daarmee wordt droge continentaal polaire lucht aangevoerd. Over een maand of twee zouden schaatsliefhebbers de vingers aflikken, maar ‘helaas’ is het nog maar begin oktober. De temperaturen komen overdag uit op waarden rond de 15° en in de steeds langer wordende nachten liggen de minima veelal tussen de 5 en 8°. De kans op vorst aan de grond neemt geleidelijk toe.

de weerkaart voor aanstaande donderdag. Een krachtig hoog zorgt voor prachtig weer.
de weerkaart voor aanstaande donderdag. Een krachtig hoog zorgt voor prachtig weer.

Temperatuurpluim: geleidelijk koudere nachten

Aan de temperatuurpluim kunnen we weer goed zien dat het morgen warmer wordt dan vandaag. De temperatuur stijgt in het midden van het land naar ongeveer 18°. Dinsdag zijn de maxima wat lager en de rest van de week en ook komend weekend wordt het niet warmer dan een graad of 15. De nachten worden geleidelijk kouder met vanaf donderdag temperaturen rond of zelfs onder de 5° in het midden van het land. Lokaal in het land zijn lagere temperaturen mogelijk en geleidelijk neemt de kans op vorst aan de grond toe.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com
De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer met weer een nieuwe blik op de weerkaarten. Ik zou zeggen stay tuned, vertel het verder en blijf vooral volgen. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en -of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS . Foto’s, neerslaghoeveelheden en andere updates vanaf locatie zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl. Fijne zondag en graag weer tot morgen.

(Visited 259 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier