Het is deze donderdag prima weer. De zon schijnt flink en het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 9-12 graden. Morgen valt weer regen, later komt het tot buien en ook in het weekend is kans op buien. De temperatuur daalt van 9-11 graden op vrijdag naar 6-8 graden in het weekend. Volgende week gaan we profiteren van hogedruk. Het blijft droog, de zon schijnt geregeld en in de nacht vriest het licht. De temperatuur ligt rond een normale waarde van 6 graden.

De dag begon fraaie met opklaringen. Jolanda Bakker maakte de foto.

Het wordt vandaag een fraaie dag. De zon schijnt flink, maar later is ook sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 9 graden in het noorden en noordoosten en naar 10 graden in het westen, midden en oosten van het land. Ten zuiden van de grote rivieren wordt het 11, lokaal 12 graden. Uit de wind en in de zon doet het dan ook lenteachtig aan.

Vanavond is er vrij veel sluierbewolking. Komende nacht neemt de bewolking toe en tegen de ochtend stijgt in het westen de kans op wat lichte regen. Er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidenwind en de temperatuur daalt naar 6-8 graden.

Erica van Leeuwen maakte deze foto
Ton Wesselius maakte deze foto

(licht) wisselvallige dagen, langzaam minder zacht

Morgen ziet het weerbeeld er weer heel anders uit. Het is bewolkt en vanuit het westen gaat het regenen. De regen trekt in de middag naar het oosten weg, maar al snel volgen enkele buien. Tussendoor is het ook droog en breekt af en toe de zon door. De zuidwestenwind is matig boven land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 10-11 graden. In Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg kan het lokaal 12 graden worden.

Zaterdag schijnt geregeld de zon, maar het komt wederom tot enkele buien. In de ochtend komen de meeste buien in de kustgebieden voor, in de middag is het vooral landinwaarts buiig. De temperatuur is lager dan de laatste tijd, want het wordt zaterdagmiddag maximaal 7-8 graden. Voor het gevoel is het maar een graad of 4 en dat doet fris aan na alle ‘warmte’ van de laatste tijd. Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige van zuidwest naar noordwest draaiende wind.

In de nacht naar zondag gaat het landinwaarts licht vriezen. Overdag stijgt het kwik naar 6-7 graden en in het westen kan het lokaal 8 graden worden. Het weerbeeld laat flinke perioden met zon zien, maar in de middag is hier en daar ook een bui mogelijk.

De pluim voor de komende 10 dagen met de opers van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

Droog en rustig hogedrukweer

Volgende week is het enkele dagen rustig en droog weer met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. Pas later in de week stijgt de kans op regen. In de nacht en (vroege) ochtend daalt de temperatuur naar waarden rond of iets onder nul, overdag stijgt het kwik naar ongeveer 6 graden.

Daarmee is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar. Het wordt dus duidelijk kouder, maar winterweer is nog steeds niet aan de orde. De winter haalt hooguit een frisse neus!

Albert Thibaudier maakte deze foto
De dag eindigde kleurrijk bij Trijntje van den Berg.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 812 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!