klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het is deze donderdag prima weer. De zon schijnt flink en het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 9-12 graden. Morgen valt weer regen, later komt het tot buien en ook in het weekend is kans op buien. De temperatuur daalt van 9-11 graden op vrijdag naar 6-8 graden in het weekend. Volgende week gaan we profiteren van hogedruk. Het blijft droog, de zon schijnt geregeld en in de nacht vriest het licht. De temperatuur ligt rond een normale waarde van 6 graden.

De dag begon fraaie met opklaringen. Jolanda Bakker maakte de foto.

Het wordt vandaag een fraaie dag. De zon schijnt flink, maar later is ook sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 9 graden in het noorden en noordoosten en naar 10 graden in het westen, midden en oosten van het land. Ten zuiden van de grote rivieren wordt het 11, lokaal 12 graden. Uit de wind en in de zon doet het dan ook lenteachtig aan.

Vanavond is er vrij veel sluierbewolking. Komende nacht neemt de bewolking toe en tegen de ochtend stijgt in het westen de kans op wat lichte regen. Er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidenwind en de temperatuur daalt naar 6-8 graden.

Erica van Leeuwen maakte deze foto
Ton Wesselius maakte deze foto

(licht) wisselvallige dagen, langzaam minder zacht

Morgen ziet het weerbeeld er weer heel anders uit. Het is bewolkt en vanuit het westen gaat het regenen. De regen trekt in de middag naar het oosten weg, maar al snel volgen enkele buien. Tussendoor is het ook droog en breekt af en toe de zon door. De zuidwestenwind is matig boven land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 10-11 graden. In Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg kan het lokaal 12 graden worden.

Zaterdag schijnt geregeld de zon, maar het komt wederom tot enkele buien. In de ochtend komen de meeste buien in de kustgebieden voor, in de middag is het vooral landinwaarts buiig. De temperatuur is lager dan de laatste tijd, want het wordt zaterdagmiddag maximaal 7-8 graden. Voor het gevoel is het maar een graad of 4 en dat doet fris aan na alle ‘warmte’ van de laatste tijd. Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige van zuidwest naar noordwest draaiende wind.

In de nacht naar zondag gaat het landinwaarts licht vriezen. Overdag stijgt het kwik naar 6-7 graden en in het westen kan het lokaal 8 graden worden. Het weerbeeld laat flinke perioden met zon zien, maar in de middag is hier en daar ook een bui mogelijk.

De pluim voor de komende 10 dagen met de opers van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

Droog en rustig hogedrukweer

Volgende week is het enkele dagen rustig en droog weer met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. Pas later in de week stijgt de kans op regen. In de nacht en (vroege) ochtend daalt de temperatuur naar waarden rond of iets onder nul, overdag stijgt het kwik naar ongeveer 6 graden.

Daarmee is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar. Het wordt dus duidelijk kouder, maar winterweer is nog steeds niet aan de orde. De winter haalt hooguit een frisse neus!

Albert Thibaudier maakte deze foto
De dag eindigde kleurrijk bij Trijntje van den Berg.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 807 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer