Advertentie 

Vanaf woensdag wordt het weerbeeld bepaald door het hogedrukgebied Frank boven onze streken. Wederom is de ligging verkeerd voor winterliefhebbers, want de as van het hoog komt ten zuiden van onze streken. Het kwik levert wel wat in, maar het blijft zachter dan het langjarig gemiddelde voor begin februari. Voordat het zover is krijgen we eerst nog depressie Ottilia op de koffie. Vooral morgen is het onstuimig met aan zee een stormachtige wind met kans op windstoten.

De verwachte weerkaart voor morgen met daarop het hoog Frank en depressie Otillia. Bron: DWD

Overwegend droge maandag

Het weerbeeld op deze maandag ziet er niet verkeerd uit. De bewolking heeft de overhand, maar met name vanochtend schijnt ook geregeld de zon. Landinwaarts is kans op een bui. De westenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig.

Vanmiddag neemt de wind wat in kracht af en de bewolking toe. Aan het eind van de middag stijgt in België de kans op regen. De temperatuur is hoog voor de tijd van het jaar en stijgt naar 10 graden in het noorden en naar 12 in het zuiden. In België liggen de maxima tussen 7 en 9 graden in Hoog-België en tussen 10 en 12 graden in de rest van het land.

Vanavond is het in het midden en zeker zuiden bewolkt met wat lichte regen en motregen. In het noorden blijft het droog. De westenwind waait matig en aan zee krachtig. Die wind neemt komende nacht flink in kracht toe en wordt krachtig tot hard aan zee. De regen trekt weg en er volgen opklaringen. De temperatuur daalt naar 3-5 graden.

Gisteren was een bewolkt, grijze dag met eerst regen. Jolanda Bakker maakte de foto.
In de middag was het veelal droog en later klaarde het Zeeland voorzichtig op. Erica van Leeuwen maakte de foto.

Onstuimige dinsdag

Morgen wordt een onstuimige dag. De westen- tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig in de kustgebieden. Aan zee en bij de Wadden waait het hard tot mogelijk stormachtig, windkracht 7-8 met kans op windstoten tot 75 km/uur.

Het weerbeeld laat wolkenvelden zien, maar ook de zon breekt zo nu en dan door. Verder komt het tot buien en vanwege een koude bovenlucht (-33 graden op 500 hPa) is kans op hagel en wellicht een klap onweer. In de middag gaat het enige tijd regenen. De temperatuur stijgt naar 7-9 graden. In Hoog-België is kans op sneeuw en wordt het maximaal een graad of 2.

De pluim voor de komende dagen volgens de hoofdberekeningen van diverse modellen. Bron: meteologix.com

Rustig en minder zacht

Vanaf woensdag wordt het weerbeeld bepaald door het hogedrukgebied Frank. Dit hoog komt ten zuiden van onze streken te liggen en dankzij dit hoog is het de rest van de week droog en rustig weer met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. In de nacht en ochtend is kans op mist. De temperaturen dalen naar waarden tussen 0 en 3 graden met vooral landinwaarts kans op een graadje vorst. Overdag stijgt het kwik naar 7-8 graden.

Lang duurt het droge en rustige weer niet, want vanaf zondag neemt de wisselvalligheid weer sterk toe. Regen en wind bepalen dan ons weerbeeld en er is zelfs kans op storm. De temperatuur wordt hoger en komt uit tussen 9 en 11 graden.

Het was een natte zondag. Ton Wesselius maakte deze foto

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 894 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier