Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Onder aanvoering van het hogedrukgebied Lars krijgen we vanaf morgen opnieuw een periode met meiwarmte. Het hoog trekt naar Scandinavië en de stroming draait bij ons naar oost tot noordoost. Daarmee wordt warme lucht aangevoerd waarin de temperatuur vanaf morgen weer oploopt tot boven de 20°.

Vandaag nog niet, want de bewolking heeft de overhand en vanwege de aanwezigheid van een zwakke (hoogte)storing is er ook kans op wat gespetter.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: wolkenvelden, ook wat zon
Gisteren was het over het algemeen bewolkt, maar later op de dag kwam ook de zon hier en daar tevoorschijn. Wederom was de meeste zon in de zuidelijk helft te vinden met 7 tot 8 uur zonneschijn.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 12 en 17° met in Lauwersoog 11,5, Leeuwarden 11,7 en Vlieland en Terschelling 11,9°. De toppers waren Ell met 17,4 en Arcen met 17,6°. In België werd het 11 tot 19° met in Charleroi 19,3°, maar in Oostende werd het niet warmer dan 11,3 net als op de Mont Rigi.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen in Doornenburg.
Ook deze foto werd gemaakt door Joyce Derksen.

Vandaag: wolkenvelden, lokaal een bui
Het is op deze zaterdag over het algemeen bewolkt en vanwege de aanwezigheid van een zwakke (hoogte)storing is er lokaal kans op wat motregen of een buitje. De meeste plaatsen zullen het droog houden. Vooral later vandaag kan ook de zon nog even schijnen.

De wind waait zwak tot hooguit matig uit het noordwesten en de temperatuur stijgt naar 15 tot 17° in het westen en noorden en naar 18-19 landinwaarts. Langs de Belgische kust wordt het niet warmer dan een graad of 13-14.

Vanavond en de komende nacht klaart het op en blijft het droog. In de westelijke helft is kans op nevel en mist. De zwakke wind wordt noordoost en de temperatuur daalt naar waarden tussen de 7 en 9°.

Morgen: perioden met zon
Morgen, eerste Pinksterdag, ziet het weerbeeld er stukken beter uit. De zon schijnt flink, maar er trekken ook soms wat wolkenvelden over het land. Het blijft droog, maar in de zuidelijke helft en dan vooral in België (Wallonië) is er later op de dag kans op een regen- of onweersbui.

De zwakke tot matige wind waait uit het oosten tot noordoosten en de temperatuur stijgt naar 20 tot 22° langs de kust en op de Wadden en naar 23 tot 25, lokaal 26 landinwaarts. Langs de kust van België wordt het 17-18°.

De verwachte weerkaart voor maanag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: warm lenteweer
Pinkstermaandag zijn er ook flinke perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden en later op de dag kan in het zuiden en wellicht ook in het midden van het land een enkele regen- of onweersbui tot ontwikkeling komen.

De oostenwind waait matig en de temperatuur stijgt overal tot boven de warme grens van 20°. Het wordt warm tot zomers warm met temperaturen van 23 tot 26, lokaal in het oosten en zuidoosten 27°.

De verwachte weerkaart voor donderdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Ook dinsdag en woensdag zijn er flinke perioden met zon, maar onder aanvoering van een thermisch laag boven Frankrijk is er op beide dagen ook kans op enkele regen- en onweersbuien en dan met name in het zuiden en wellicht ook het midden van het land. Het blijft warm tot zomers warm met op beide dagen temperaturen tussen de 23 en 27°.

Later in de week kan de temperatuur weer wat gaan dalen en wellicht komt het kwik volgend weekend weer onder de warme grens van 20° uit, maar dat is allemaal nog ver weg en voorlopig krijgen we weer een periode van meiwarmte.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat het allemaal weer mooi zien. Na vandaag krijgen we een groot aantal dagen met temperaturen boven de 20°. Volgend weekend laten de hoofdberekeningen (opers) een licht dalende trend zien.

De pluim van alleen het EC voor De Bilt. Bron: KNMI

De pluim van het ECMWF voor De Bilt met de gemiddelde temperaturen laat zien dat we vanaf morgen een hele serie warme dagen krijgen. Als bovenstaande verwachting uitkomt dan kunnen we deze maand nog 12 warme dagen noteren. Deze lente hebben we er tot nu toe al 18 en met die 12 erbij komen we uit op 30 warme dagen. Het record is 25 warme dagen gemeten in de lente van 2011.

Het is erg droog in het westen van het land. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Ook Ton Wesselius maakte een ‘sproeifoto’.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait vandaag uit het noorden tot noordwesten en is over land zwak met 3 tot 6 knopen. Aan zee waait de wind met 7 tot 10 knopen. De golfhoogte is 0,5 meter en de zeewatertemperatuur is 9°.

Morgen waait de wind uit het oosten tot noordoosten en neemt in de middag toe naar 13 knopen. De golfhoogte neemt toe van 0,4 naar 0,5 meter en de zeewatertemperatuur is 10°.

Debbie van Ooststroom maakte deze prachtige foto in Stompwijk.

Dit was het weer voor deze zaterdag. Maak er een mooie dag van, goed weekend en graag weer tot morgen voor een vers en nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

UV-Index: 6
De kracht van de zon is in deze tijd vrij hoog. De UV-index is 6 en dat betekent matig en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 15 tot 20 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies!

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 398 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier