klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

We zitten vandaag nog in warme lucht. De temperatuur stijgt van noord naar zuid naar 20-27 graden. Aanvankelijk schijnt de zon, maar op de passage van een koufront valt ook enige regen. Vanaf morgen is het enkele dagen vrij koel met temperaturen onder de 20 graden. Pas later in de week gaat de temperatuur weer omhoog.

De dag begon kleurrijk met deze zonsopkomst. Ton Wesselius maakte de foto.

Aangenaam zomerweer

Gisteren was het aangenaam zomerweer met flink wat zon. Alleen in het noordoosten kwamen meer wolkenvelden voor. De temperatuur steeg naar 19-20 graden in het noorden en naar 27 graden in het zuidoosten van het land. Arcen noteerde 27,4 en Ell 27,6 graden.

Vanuit het noorden een koufront met regen

Vanochtend heeft het noorden van het land met veel bewolking te maken en in het uiterste noorden valt af en toe regen. In het midden en zuiden is het op deze zaterdag nog droog met flink wat zonneschijn. Wel is er sluierbewolking zichtbaar, een teken dat verandering aanstaande is.

Vanmiddag neemt de bewolking ook in het midden en zuiden geleidelijk toe. Een regengebied trekt vanuit het noordwesten langzaam over het land. De regen bereikt het zuiden pas tegen de avond. Over het algemeen gaat het om lichte regen en veel neerslag wordt niet verwacht. Alleen het noorden en noordoosten maakt kans op een paar millimeter.

De temperatuur stijgt naar 18-19 graden op de Wadden en naar 20-21 graden in de kustprovincies. In het midden van het land wordt het 22-23 en in het zuiden 24-26 graden. In Limburg stijgt de temperatuur naar 27 en in Belgisch Limburg kan het zelfs 28 graden worden. De wind draait van zuidwest naar noordwest en is zwak tot matig. Op de Wadden wordt de wind vrij krachtig.

Vanavond valt in het zuiden en deels nog in het midden af en toe lichte regen. De regen trekt geleidelijk zuidwaarts weg en in het noorden klaart het geleidelijk op en schijnt nog even de zon. Komende nacht zijn er brede opklaringen, maar er zijn ook wolkenvelden. Vooral de noordelijke provincies maakt kans op een enkele bui. Het wordt een frisse nacht met temperaturen van 8-12 graden.

Ton Wesselius maakte ook deze foto.
Albert Thibaudier maakte deze foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto.

Enkele dagen julikoelte

Morgen, zondag, wordt met een noordwestenwind frisse lucht aangevoerd. De temperatuur laat een duidelijke veer en wordt op de Wadden en aan de noordkust niet hoger dan een graad of 16. Elders wordt het 17-18 graden en in het zuiden 19-20 graden. In Limburg is het wederom het warmst met maximaal 21 graden. Met dergelijke temperaturen is het te koud voor de tijd van het jaar.

Het weerbeeld laat een mix zien van zon en stapelwolken en in het noorden en oosten is kans op een enkele bui. De noordwestenwind waait overwegend matig. Ondanks lage temperaturen is het, met jas, prima weer voor buitenactiviteiten.

Ook maandag en dinsdag is het fris voor de tijd van het jaar met temperaturen van 17-20 graden. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook stapelwolken en verspreid over het land komt het tot enkele buien of wat lichte regen.

Marijke de Haan maakte deze foto in het Overijsselse Hasselt.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Geleidelijk weer warmer

Vanaf woensdag wordt het geleidelijk weer warmer met uiteindelijk weer normale temperaturen van 20-25 graden. Volgend weekend kan met 22-26 graden nog wat warmer worden. Zon en wolken wisselen elkaar de komende tijd af en er is kans op een enkele bui. Over het algemeen dan weer prima zomerweer!

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur na vandaag duidelijk omlaag gaat. We krijgen enkele dagen julikoelte, maar in de loop van de week gaat het kwik weer omhoog.

Aldo maakte deze foto in Heeswijk Dinther
Monique Bormans maakte deze prachtige foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 533 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer