Algemene situatie: Het lagedrukgebied Emma trekt over ons land naar het oosten en bepaald vandaag ons weer. Aan de achterzijde van dit laag staat veel wind en daarmee krijgen we later vandaag te maken. Morgen trekt Emma verder naar het oosten en komt er boven onze streken een noordelijke stroming te staan met aanvoer van winterse buien met een geleidelijk toenemende kans op sneeuw.

[/fusion_builder_container]


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.


 

2 Reactie op “Lage Landen: vanaf het weekend winters met ijs en sneeuw”

 • Paul
  14 januari 2016 at 20:26

  Hum…ik vind het stuk vanaf “aan de oostzijde…” nogal met stelligheid geschreven. Ik zou veel voorzichtiger zijn. Het grootste deel van het land zal misschien met wat gekwakkel te maken krijgen. Gekwakkel met natte sneeuw, opvriezing natte weggedeeltes etc. Maar een mini-wintertje ? ‘vroeger’ was dit weer gewoon in oktober of november 🙂

  • Rico Schröder
   14 januari 2016 at 20:41

   Paul, dank voor je reactie. Met de weerkaarten van vanochtend kon ik deze ‘stellige’ uitspraak doen met vrijwel alleen maar ‘koude’ kaarten, maar als ik de weerkaarten vanavond even bekijk dan denk ik… hmmm… 😉 Tegenwoordig zijn we al blij als we in de Lage Landen een sneeuwvlok zien, maar inderdaad dit was vroeger heel ‘gewoon’ in oktober/november.

Comments are closed.