Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: een nieuw hogedrukgebied vanaf de Azoren zorgt weer snel voor een (zomers) warm weerbeeld.

Een koufront verbonden aan depressie Monti boven het zuiden van Scandinavië heeft ervoor gezorgd dat we inmiddels in duidelijk koelere lucht zitten. Ook aan de noordoostflank van het hoog Concha wordt met een noordwestelijke stroming polaire lucht aangevoerd. Het hoog trekt geleidelijk oostwaarts, de stroming draait en de temperaturen lopen in een paar dagen weer snel op. Vandaag is het vrij koud, maar maandag wordt het heet met een zuidelijke stroming.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: veel zon, maar ook wolkenvelden
Gisteren scheen de zon flink, maar een band met bewolking (thermisch front) trok van west naar oost over het land. Ten oosten van het front liep de temperatuur flink op naar waarden tussen de 27 en ruim 30°. In het westen waren de maxima met 23 tot 26° wat lager en Vlissingen kwam niet hoger uit dan 22,5°. De toppers waren Maastricht met 30,3 en Arcen met 30,6°.

In het zuidoosten en uiterste oosten van de Lage Landen kwamen gistermiddag enkele onweersbuien tot ontwikkeling, maar de buien trokken vrij snel weer oostwaarts. Elders scheen weer volop de zon, maar was het wel koeler mede ook door een stevige westenwind.

In België lagen de maxima tussen de 23 en 30° met in Zeebrugge maximaal 22,7 en in Kleine-Brogel 30,1°.

in het westen van het land scheen de zon flink, maar er was ook onstabiele bewolking zichtbaar. De foto werd gemaakt door Gieny van Asten
Zonkracht 7 !!
verbranding: snel / roodkleuring onbeschermde huid: 10-15 min!

Vandaag: geregeld zon, maar landinwaarts ook een buienkans
De zon schijnt op deze vrijdag geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral landinwaarts is er ook een buienkans.

De wind is duidelijk aanwezig en waait uit het noordwesten. Over land waait de wind matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 en aan zee krachtig, windkracht 6.

De temperatuur is duidelijk lager dan gisteren en stijgt naar 18° in het noorden en westen, op de Wadden wordt het maar een graad of 16-17 en naar 21° in het zuiden en zuidoosten. In België wordt het op meerdere plaatsen een graad of 21, lokaal zelfs 22°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige westenwind. De temperatuur daalt van oost naar west naar 11 tot 14°.

naast veel blauw waren er ook contrails zichtbaar. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker

Morgen: wolkenvelden, aan zee en later ook elders veel zon
Morgen zijn er wolkenvelden en landinwaarts kan het lokaal tot een bui komen. Aan zee schijnt de zon en deze opklaringen trekken in de middag geleidelijk naar het oosten zodat op meerdere plaatsen de zon tevoorschijn komt. De noordwestenwind waait zwak tot matig en de temperatuur stijgt naar 20 tot 22° in de kustgebieden en naar 23 tot 25 in het binnenland. In België wordt het op veel plaatsen zomers warm met 25 tot 27°.

Morgenavond en in de nacht naar zondag is het helder en blijft het droog. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur daalt naar 11 tot 14°.

Martin Vye fotografeerde deze Kelvin Helmholtz wolken

(middel)lange termijn en de pluim:
Zondag ligt het hoog Concha boven onze streken en daardoor is het prachtig weer met volop zonneschijn. Het blijft droog en bij weinig wind loopt de temperatuur op naar ongeveer 26° in het noordelijk en westelijk kustgebied. Landinwaarts wordt het 27 tot 29°, in België en ook in het zuidoosten van het land kan het weer tropisch worden met een graad of 30. Aan zee steekt in de middag een verkoelende zeewind op.

de verwachte weerkaart voor zondag. Bron: DWD

Maandag ligt het hoog Concha ten oosten van onze streken en bij veel zon wordt het gewoon heet. De temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 27 in het noorden en naar 30 tot lokaal 33° in het midden en zuiden en in België. Kortom: volop zomerweer!

de verwachte weerkaart voor maandag. Bron: DWD

De rest van de week schijnt geregeld de zon, soms is er een bui mogelijk en de temperaturen gaan weer wat naar beneden. De tropische maandag hebben de modellen allemaal wel te pakken, maar daarna gaat de temperatuur weer naar beneden, maar het Duitse model blijft aanvankelijk uitkomen op 30° of meer. Het is allemaal weer goed zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim. Daarin is ook te zien de verschillen vanaf dinsdag. Al met al blijft het warm zomerweer!

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het weer voor deze vrijdag. Ook in het weekend ben ik er en dan kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaarten en weten we wellicht ook wat meer voor het weer van volgende week. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen.

de zon ging ook weer fraai onder. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker

Join Alpenweerman community:
Wist je dat Alpenweerman naast diverse curcussen en trainingen ook weerberichten op maat maakt? Heb je bijvoorbeeld een evenement of outdooractiviteit en wil je dat het weer in de gaten wordt gehouden door ons, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Aan de hand van vooraf opgestelde weerlimieten kunnen we tot in detail het weer voor het evenement bewaken. Wij berichten je dan gelijk als de weersverwachting eventueel verandert.

Ook de dagelijkse weersverwachtingen voor de Alpen als voor de Lage Landen zijn ook de rest van het jaar hier te volgen. Kortom: JOIN US, wordt sponsor/partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 439 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier