Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Onder aanvoering van het hogedrukgebied Dominik was het de afgelopen dagen kil en grijs. Atlantische depressies, eerst Gitte daarna Halka, nemen het van het hoog Dominik over en we schakelen vanaf morgen dan ook over op een weertype dat nat en zacht is.

We begonnen november ook te zacht, maar vanaf halverwege de maand was het duidelijk te koud. Overall zal november als een hele normale maand de boeken ingaan met een verwachte gemiddelde temperatuur van 6,8°. Laat dat nu juist het langjarig gemiddelde zijn…

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Grijs en bewolkt

Gisteren was het wederom een grijze, grauwe novemberdag met alleen in het noorden van het land nog even de zon. Elders bleef het donker en in de zuidelijke helft viel er uit die bewolking enige regen. Vlissingen en Roosendaal kwamen nog uit op 6 millimeter.

De temperatuur steeg naar 5-6° met als uitersten Nieuw Beerta met 4,4 en Arcen met 6,7°. In België werd het 3 tot 6° met op de Mont Rigi 2,9 en in Koksijde 6,5°.

Wederom een grijze dag. Deze foto werd gemaakt door Trijntje van den Berg.
Jolanda Bakker maakte deze mooie foto op een grijze dag.
Ook Ton Wesselius maakte weer een mooie foto.

Voorlopig laatste vrij koude dag

Op deze dinsdag zijn er wolkenvelden, maar de zon komt zowaar ook van tijd tot tijd tevoorschijn. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

De temperatuur stijgt naar 3° in het noorden, naar 4-5 in het midden en naar een graad of 6 in het zuiden van het land en op veel plaatsen in België.

Vanavond neemt de bewolking weer toe en komende nacht is er kans op regen. De temperatuur daalt in het noordoosten nog tot enkele graden onder nul, elders geen vorst en in het zuidwesten wordt het niet veel kouder dan een graad of 4.

Bewolkt en regenachtig

Morgen krijgen we de frontale aanhang van Atlantische depressie Gitte over ons heen. Dat betekent veel bewolking en perioden met regen.

De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is matig over land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en de temperatuur gaat flink de hoogte in. Het wordt 7° in het oosten en noordoosten en 10, lokaal 11 in het zuidwesten.

De verwachte weerkaart voor donderdag. Bron: meteologix.com

Wisselvallig en zacht

Donderdag is het ook bewolkt en er valt af en toe wat regen. Het wordt 9 tot 12° en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige zuidenwind.

In een wisselvallige periode zijn er ook dagen dat het reuze meevalt met het weer en vrijdag lijkt zo’n dag te worden. Er zijn perioden met zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. Alleen in de kustgebieden is een enkele bui mogelijk. De wind waait uit het zuidwesten en het wordt 10 tot 12°.

Tot en met zondagavond wordt er eindelijk weer eens regen van enige betekenis verwacht met lokaal 25 tot 30 millimeter. Bron: meteologix.com

In het weekend starten we droog, maar later op zaterdag gaat het weer regenen. Ook zondag regent het van tijd tot tijd. Het is het eerste weekend van de meteorologische winter zo’n 9 tot 11°.

Op termijn zien we de temperatuur langzaam weer wat dalen, maar het is nog te ver weg om er iets zinnigs over te kunnen zeggen. Wellicht de komende dagen meer hierover.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat zien dat het kwik vanaf vandaag gaat stijgen naar waarden boven de 10°. Zaterdag gaat de temperatuur tijdelijk weer omlaag om vervolgens weer te gaan stijgen. Pas in de loop van volgende week gaat het kwik weer omlaag.

Deze echte herfstfoto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Bij Jannes Wiersema kwam het nog tot enkele opklaringen.
Peter van Lindenberg maakte deze foto in Vianen.

Dit was het weer voor deze dinsdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 636 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier