Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag hebben we nog te maken met herfstachtig weer, maar vanaf morgen krijgen we te maken met een kouder weertype. De wind gaat steeds meer liggen en het kwik gaat omlaag als de wind uit een noordelijke richting gaat waaien. In de nachten gaat het dan licht vriezen en overdag wordt het niet veel warmer dan 4 tot 7 graden. Mogelijk valt er wat winterse neerslag in de heuvels van Zuid-Limburg. In de Ardennen wordt weer wat sneeuwval verwacht.

In Roodeschool was er gisteren ook nog wat ruimte voor de zon. Foto: Jannes Wiersema
Grijze en donkere luchten hadden gisteren de boventoon zoals hier in Barendrecht. Foto: Trijntje vd Berg
Ook bij Jolanda Bakker grijze luchten gisteren.
De bladeren blijven deze herfst wat langer dan normaal aan de bomen zitten, maar deze week vallen ze dankzij de aantrekkende wind alsnog van de bomen. Foto: Ton Wesselius

Vandaag herfstachtig en zacht

Dankzij ex-orkaan Sebastien (die nu gewoon een lagedrukgebied is) hebben we vandaag ook weer te maken met regen en flink wat wind. Pas aan het begin van de avond wordt het vanuit het noorden droger. De kern van Sebastien trekt over de Noordzee vlak langs de Waddeneilanden.

Vandaag trekt het lagedrukgebied (ex-orkaan Sebastien) richting Denemarken. De wind draait hierdoor naar een noordelijke richting. Bron: KNMI

De wind komt in eerste instantie uit westelijke richting, maar draait gedurende de dag naar een steeds meer noordelijke richting als Sebastien richting Denemarken trekt. Aan de westkust staat in de ochtend windkracht 6 tot 7 Bft. Op de Wadden gaat de wind sterk liggen als de kern van het lagedrukgebied langs trekt. Maar uiteindelijk zal de wind in het gehele kustgebied windkracht 5-6 Bft hebben.

Het is vandaag ook nog zacht voor de tijd van het jaar: 8 tot 10 graden. Alleen in de Ardennen en Hoge Venen is het iets koeler met zo’n 5 à 6 graden.

De draaiing van de wind naar een noordelijke tot noordwestelijke richting is de overgang naar een kouder weertype. De neerslag zal morgenmiddag vanuit het noorden af gaan nemen en koudere lucht is onderweg. Vannacht wordt het zo’n 6 tot 8 graden in de kustgebieden tot 4 graden in het binnenland.

Vanaf morgen kouder weertype

Dankzij de noordelijke stroming kan koudere lucht onze regio bereiken. Vrijdag wordt het in eerste instantie nog zo’n 6 tot 8 graden (in de Ardennen 3 tot 4 graden). Het is half bewolkt en er komen buien voor. De meeste activiteit gaat eruit naarmate ze verder landinwaarts trekken, maar in de Ardennen kunnen de buien een winters karakter hebben.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen en gaat de wind liggen. Landinwaarts gaat het licht vriezen terwijl het aan de kust 2 tot 4 graden boven het vriespunt blijft.

Weekend: licht winterweer met sneeuw in de Ardennen

Het weekend staat in het teken van licht winterweer. Zaterdag is er naast een aantal wolkenvelden ruimte voor de zon. In de noordelijke provincies staat er een zwakke noordenwind terwijl deze in de zuidelijke helft uit het oosten komt. In de noordelijke provincies zullen we de hoogste temperaturen kunnen noteren: 5 tot 6 graden. In het (zuid)oosten is het met 3 tot 4 graden een stuk frisser. De temperatuur zal in de hogere delen van België rond het vriespunt blijven hangen.

Zaterdag blijft het naast een lokale bui in het noorden droog, maar neemt de bewolking vanuit het zuiden wel toe. Dit heeft te maken met een lagedrukgebied dat via Noord-Frankrijk naar Zuid-Duitsland trekt.

Martien Jansen maakte gisteren deze foto bij de Molenweg in Zevenhuizen.

Zondag trekt dit lagedrukgebied onder België door waardoor Nederland buiten schot blijft. Hooguit valt er in de kustgebieden een lokale bui. De neerslag weet wel het zuidoosten van België en Luxemburg te bereiken. De maxima liggen tussen de 7 graden in het noorden en westen, tot het vriespunt in de Ardennen. In het oosten en zuidoosten van Nederland wordt het zo’n 3 tot 4 graden.

Door de koudere lucht valt de neerslag tot in de lagere delen als sneeuw. In totaal kan er zo’n 2 tot 5 centimeter sneeuw vallen in het zuidoosten van België. Het is nog even de vraag tot hoe ver de neerslag precies gaat komen. In de nacht naar maandag valt er mogelijk in Zuid-Limburg ook nog wat neerslag van een winters karakter.

Vanaf morgen nemen de neerslagkansen voor Midden-Nederland duidelijk af.
De temperatuur gaat vanaf morgen omlaag in Midden-Nederland. In de nacht net boven of onder het vriespunt en overdag niet veel warmer dan 5 graden.

Nieuwe week: overgang naar zachter weer

In de nieuwe week beginnen we in eerste instantie nog met een kouder weertype. Maar de wind gaat geleidelijk aan naar een steeds meer westelijke richting waaien. Hierdoor zullen de temperaturen langzaam weer op gaan lopen en neemt de kans op neerslag weer toe. Toch blijft de koudere lucht bij ons in de buurt hangen waardoor het richting volgend weekend weer opnieuw frisser kan worden. Voor nu een fijne dag en we houden jullie via Alpenweerman op de hoogte!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Aanbieding Alpen of Benelux weerkalender:

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 1.079 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer