Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De zinderende temperaturen die gisteren in Frankrijk werden gemeten (Gallargues-les-Montueux 45,9 graden) komen onze kant op. Niet dat de Afrikaanse hitte bij ons dergelijke temperaturen gaat opleveren, maar het wordt op deze zaterdag wel 30-35 graden bij volop zonneschijn. De hoogste temperatuur die sinds de metingen op 29 juni zijn gemeten is 34,1 graden en werd gemeten in Volkel in 1957. 

Na de passage van een zwak koufront stroomt vanaf morgen koelere lucht onze kant op. We krijgen dan ook weer de welbekende Hollandse koelte, maar koud wordt het zeker niet. Morgen wordt het nog 23-30 graden, maandag 20-25 en dinsdag 17-22 graden. Vanaf woensdag wordt het weer wat warmer met 20-25 graden.

Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en maandag en dinsdag wellicht enkele (verfrissende) buien. Kortom: prima zomerweer!

De dag begon ten noorden van de grote rivieren grijs met veel bewolking. Jolanda Bakker maakte de foto.
Ook in Rotterdam was het aanvankelijk bewolkt. Trijntje van den Berg maakte de foto.

Gisteren bewolkte start, later volop zonneschijn

Gisteren begon de dag ten noorden van de grote rivieren met veel bewolking. In het zuiden scheen de zon en gaandeweg de dag klaarde het steeds meer op. Gistermiddag scheen de zon volop en steeg de temperatuur naar 17-28 graden met in Arcen 27,7 graden. Op de Wadden bleef de temperatuur steken bij 17-19 graden.

Hete zaterdag

Het is op deze zaterdag zonovergoten en heet zomerweer. Er is geen wolkje aan de lucht en het blijft overal droog. De temperatuur stijgt naar tropische waarden. In het noorden wordt het 30 graden en in de Randstad en in het midden van het land 32-33 graden. In het zuiden, van Zeeuws-Vlaanderen tot aan de Achterhoek en Twente, stijgt het kwik naar 34-35 graden met grote kans op datumrecords. Mogelijk wordt het in het zuidoosten en in de Belgische Kempen 36 graden. Alleen op de Wadden blijft de temperatuur net onder de 30 graden.

Ook op de stranden wordt het heet met op het strand een graad of 31. In de duinen kan het 33-35 graden worden. Zeewind wordt niet verwacht, dus het is perfect strandweer. De zuidoostenwind waait zwak tot matig.

Vanavond blijft het nog lang warm en zonnig. Rond zonsondergang is het in het zuiden en oosten nog steeds rond of tegen de 30 graden. Elders is het rond 22:00 uur nog zomers met 25-28 graden. Komende nacht blijft het helder en trekken hooguit wat sluierwolken over het land. De nacht verloopt zwoel met minima tussen de 16 en 20 graden. In grote steden blijft het warmer en komt de temperatuur niet onder de 20 graden uit.

De bruggen worden nat gehouden, anders zetten ze uit door de hitte en kunnen ze niet meer open of dicht. Jolanda Bakker maakte de foto.
Ook bij Ton Wesselius in Oude Wetering worden de bruggen nat gehouden.

Morgen langzaam koeler, maandag lokaal een buienkans

Morgen, zondag, draait de wind naar het westen en dat betekent dat de ergste hitte weer voorbij is. De hitte verdwijnt echter geruisloos, want onweer wordt niet verwacht. De zon schijnt dan ook flink, wel ontstaan enkele stapelwolken en er is sluierbewolking zichtbaar.

De temperatuur stijgt naar 22-25 graden op de Wadden en in de kustgebieden. Elders stijgt het kwik naar 26-29 graden en in het zuidoosten en oosten nog naar een tropische 30-31 graden.

Zondagavond en in de nacht naar maandag is het aanvankelijk helder. Het koelt af naar 14-16 graden en dat zijn natuurlijk prima temperaturen om het huis te koelen. In de loop van de nacht neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe en in het noorden is kans op een bui.

Maandag is het prima zomerweer. Er is een mix van zon en stapelwolken en in het noorden kans op een bui. Elders lijkt het droog te blijven. De temperatuur is normaal voor begin juli en stijgt naar 20-21 graden in het noorden en westen en naar 22-23 elders. In het zuidoosten kan het 24, lokaal nog 25 graden worden.

Na deze tropische zaterdag gaat de temperatuur omlaag met dinsdag temperaturen onder de 20 graden in het midden van het land.

Prima zomerweek

De rest van de week waait de wind uit het noordwesten en daardoor is het eerst relatief koel. Dinsdag wordt het 17-22 graden en is er een mix van zon, stapelwolken en verspreid over het land een enkele bui.

Woensdag tot en met zaterdag wordt het geleidelijk weer iets warmer met temperaturen tussen de 20-25 graden. Het blijft droog en de zon schijnt flink. Zeer hoge temperaturen zijn voorlopig niet meer aan de orde, het wordt ‘gewoon’ prima en voor velen aangenaam zomerweer!

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur na deze hete zaterdag gaat dalen. Dinsdag en woensdag is het ‘slechts’ 20 graden of lager. Daarna gaat de temperatuur weer omhoog.

In de middag scheen de zon volop. Jolanda Bakker maakte ook deze foto.

Juni recordwarm

Met de zeer hoge temperaturen die verwacht worden voor de laatste dagen van juni, gaat deze junimaand recordwarm eindigen. We komen waarschijnlijk uit op 18,2 graden en dat is 0,2 hoger dan het vorige record van 18,0 graden in 2017. Normaal (periode 1981-2010) is het in juni 15,6 graden.

..

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 726 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer